Hearthstone DeckGuide - Dragon Combo Priest (MSoG)

  Dragon    Combo    Priest   
Dračí Priest bude po následujících několik měsíců rozhodně patřit k velmi silným deckům, které si najdou v současné metě své místo. Co s tímto typem balíku udělá odchod BRM se stěží odhaduje, pro teď je to ovšem velmi kompetitivní balík, který by vám měl pomoci co možná nejefektivněji "vyzlatit" vlastního Anduina. Netřeba zdůrazňovat, že tento balík stojí na dobré křivce a tuně dračích synergií. Balík sice obsahuje mezi 8-9 draky, díky velmi efektivním Battlecry schopnostem vašich minionů jste však schopni dračí řady ve vašem decku podstatně rozšířit. Dragon Priest si velice obstojně dovede poradit jak s agresivními, tak i s na kontrolu zaměřenými decky, jeho největší slabinou však povětšinou bývá neschopnost dorazit soupeřova hrdinu nějakým tím finálním burstem. Jak tedy postavit opravdu všestranného dračího Priesta?
 
 

 

Karty:

Kabal Talonpriest:

Pamatujete na starého dobrého Dark Cultistu? Místo Deathrattle mu dejte Battlecry a rázem tu máte velmi silný 3-drop v podobě Talonpriesta.
 

Drakonid Operative:

Pakliže hledáte nejsilnějšího možného draka pro Priesta, právě jste našli. Za 5 many 5/6 a možnost okopírovat vybranou kartu ze soupeřova balíku je k nezaplacení.
 
 
 
 

Dragonfire Potion:

Pakliže jste postrádali Lightbomb, tento lektvar ho zcela jistě skvěle zastupuje. Přeci jen usmažíte téměř vše, tedy až na ty draky.
 

Prophet Velen:

Dragon Priestovi velmi často chyběl závěrečný burst na dodělání soupeře. Prophet Velen s jeho dvojnásobením efektů vašich spellů ukončí nemálo her.
 

 

Replacementy:

Ideální replacementy? Přizpůsobte metě. Pakliže stojíte víceméně proti agresivním balíkům, přihoďte Potion of Madness, který vám za manu pomůže efektivně čistit board. Chybí vám Prophet Velen? Hrajte raději klasického dračího priesta, který se neopírá o velké finišovací kombo.
 

Strategie:

Strategie tohoto balíku je vskutku jednoduchá. Pakliže hrajete proti aggru, všechny své zdroje využíváte pro vlastní přežití. Proti control balíkům naopak stupňujete tempo a budujete velmi silný board, díky kterému soupeře utlačíte. Pakliže i tak soupeř bude vzdorovat, nezoufejte. Alexstrasza, Prophet Velen a Holy Smite s Mind Blastem vám poskytují ideální střípky do finální burstu, kterým udoláte soupeře. Většina hráčů od vás toto, pro dračí decky, netypické kombo očekávat nebude. Ideálním mulliganem je samozřejmě 1-drop a 2-drop. Na ruce se snažíte podržet draky, hlavně pro zajištění vašich Battlecry-dračích synergií. Věřím, že dnešní video vám bude ideálním průvodcem, jelikož si ukážeme jak čelit agresivním balíkům i velmi silným Reno deckům.
 

Závěrem:

Dragon Priest patří v současné době k velmi kompetitivním balíkům, které si umí poradit téměř s jakýmkoliv balíkem. Pakliže vás baví dračí synergie, efektivní tradeování se soupeřovými miniony a velká variabilita způsobů hraní, pak po tomto decku neváhejte sáhnout. I investice do adventurních křídel, jako je BRM, se na těch několik měsíců rozhodně vyplatí.

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet