Handlock DeckGuide

Handlock

Handlock od jaktěživa těžil z velkého počtu karet na vaší ruce. Čím víc karet, tím větší Twilight Drake a levnější Mountain Giant, velké hrozby, které dovolovaly skvěle tradeovat či srážet soupeřova "hápečka" ke kritické hranici. Silné AoE spelly a zástup minionů poskytujících vašim velkým stvůrám Taunt pak zajišťoval Guldanovi přežití minimálně do doby, než do hry přišla Alexstrasza nebo eredarský lord Jaraxxus. A samozřejmě, že právě tyto karty i způsob hraní sluší Handlockovi s pár úpravami i dnes. Kvůli silně agresivní metě však budete do balíku muset přihodit skupinu minionů, kteří přeci jen pomohou udržet život vašeho reka v rozumných mezích. Pakliže se dostanete do late-game máte proti agresivním deckům vyhráno. Proti kontrolům budete chtít těžit hlavně z velké spousty vašich obřích a slných minionů, které nebude snadné odstranit. Velký tlak na vašeho soupeře, sem tam smělé spawnování Infernalů právě díky legendárce, která troufale nahrazuje samotného Gul'dana, a máte na lopatkách i ty nejkontrolnější balíky.
 
 

Karty:

 
 

Soulfire:

Možná si říkáte, proč do decku, ve kterém se snažíme o co nejvyšší počet karet na ruce, strkat i jednu discard kartu. Problémem aktuální mety je velký počet tempo decků se silnými potvorami, proti kterým budete muset sem tam rázně zakročit - a Siphon Soul je poměrně pomalá záležitost.
 

Faceless Shambler:

Skvělá epická karta, která okopíruje staty vámi vybraného přátelského miniona a navíc si nasadí Taunt, což je životně důležitá schopnost. Kombinujte s libovolnou velkou bestií vašeho decku.
 
 
 
 
 
 
 
 

"Funnel Cake":

Za 4 many dostanete na board solidního miniona a 4 životy zpět. To, že stejným dílem přispějete i ke zdraví oponenta vážně nevadí - v dlouhých hrách si Handlock libuje.
 

Emperor Thaurissan:

Zlevňování se málokde vyplatí tolik jako v Handlockovi, který si téměř vždy na ruce drží solidní počet karet. Ideální je zlevňovat věci do následného kombení - velká potvora s Shadowflamem a tak podobně.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alextrasza:

Ofenzivně defenzivní minion, platný v každé situaci. Potřebujete soupeře co nejrychleji porazit, namiřte Alexstraszino Battlecry na hrdinu vašeho oponenta. Teče vám do bot? Dopřejte si menší restart hry.
 

Jaraxxus:

Tenhle eredarský lord je skvělým pomocníkem, pakliže čelíte agresivním balíkům, které se sápou po Gul'danově krku. Proti konrolům můžete tohoto démona využít trochu víc ofenzivně - spamování Infernalů přijde rozhodně vhod.
 
 
 
 
 
 

Replacementy:

Handlock je opravdu velmi drahý deck, pakliže ho chcete testovat potřebujete opravdu kvalitní sbírku karet. Gianti, draci a snad každá legendárka s výjimkou Ragnarose je potřeba a má v decku své místo. Teoreticky můžete chybějící karty nahradit dalším AoE spellem nebo přímým removalem. Považte však jestli se vám do současné mety vyplatí investovat šílené množství dustu za karty, které s největší pravděpodobností nevyužijete v populárních a efektivních tempo a aggro decích.
 

Strategie:

Již od prvních fází hry se snažíte na ruku dostat vaše core karty. Pakliže vám nevyjde mulligan, Life Tap bude abilitou, kterou budete chtít využít snad v každém vašem tahu. Ideálně spoříte karty pro opravdu velkého Twilight Drakea nebo levného Mountain Gianta. Při vašem solidním prolizu určitě najdete i nějaký ten AoE spell, který vám pomůže držet protivníka zkrátka. Spelly jako Mortal Coil dorazí soupeřovy miniony a budou držet vaši ruku stále pěkně zásobenou. To samé platí i pro Dark Peddlery. Minioni poskytující Taunt jsou naprostou nezbytností, pakliže se chystáte hrát právě Handlocka. No, a nejinak je tomu i u karet, které vám díky svému Battlecry vrátí trochu života. Velkou ruku zlevněte Thaurissanem, Sylvanou nuťte soupeře do neefektivních tradeů a velkými bijci v podobě Ragnarose, Alexy či Jaraxxuse se snažte finišovat hru. Pokud jde o Faceless Shamblery, snažte se získat value z vašich urostlých minionů - v decku máte celkem čtyři 8/8 miniony a dva 4/x miniony - ideální cíle k okopírování statů a stvoření velkého Taunt miniona.
 

Závěrem:

Handlock již od samé vanilly patřil mezi jedny nejprofláknutějších a možná i nejobávanějších decků. S postupem času jeho oblíbenost upadala do zapomnění hlavně kvůli celkovému zrychlení aktuální mety. Tvrdým nerfům klíčových karet jako je Molten Giant apod. Přesto i dnes se s trochou štěstí a tunou přemýšlení můžete na tenhle deck spolehnout i na vyšších rancích.

 

 

Naposledy upravil/a Tetrisek 15.08.2016 v 12:43:32.

 

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Vencino 22.08.2016 07:40

jen tak dál čéče

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet