Fanmade Monk od CountJinsula

 

Nová povolání jsou mnohými hráči netrpělivě očekávána a jelikož se Blizzard k jejich přidání do hry zatím vyjadřuje poněkud nejednoznačně, není divu, že se čas od času objeví nadšenec, který vezme věci do svých rukou. Nový fanmade návrh Monka patří k těm zdařilejším a vývojářský tým Hearthstone by se jím mohl nechat přinejmenším inspirovat.

Legendární Monk

Za hrdinu ztělesňujícího herního Monka si CountJinsula zvolil Taran-Zhu, pandarenského vůdce Shado-pan, kterému se hráči World of Warcraft museli postavit poté, co jej posedla zlá síla Sha, již dříve sám střežil.

Vrhání sudů

Jeho Hero Power by byl Keg Smash, který by za standardní dvě many vrátil jednoho z vlastních minionů do hráčovy ruky (obdobnou schopnost mají již existujíci pandareni). Jistě si už teď umíte představit spoustu karet, kterým by možnost opakovaného hraní přidala na hodnotě, ale autor navíc přišel s vlastním herním mechanismem Roll, fungujícím jako obrácený Battlecry. Effekt Roll se tudíž neprovádí jakmile minion vstoupí do hry, ale poté, co ji opustí (ne však nohama napřed, ale pouze návratem do ruky).

Kotoulem zpět do ruky

Roll by byl classovým specifikem, stejně jako Overload nebo Combo. Dále by Monk měl k dispozici karty, jejichž efekt závisí na počtu minionů v ruce. 

Provokace a zotavení

Poslední výraznou novinkou jsou in-hand buffy. Ty ovlivňují miniony ve vaší ruce a zvyšují jim staty, snižují manacost nebo přidávají schopnosti.

Pandy chtějí kontrolu

Tato verze Monka se zaměřuje na neustálé pendlování minionů mezi rukou a stolem, přičemž kompenzuje opakované hrání těchtýž karet silnými efekty a zasahováním do struktury karet v ruce. Z toho vyplývá, že se k němu nejvíce hodí kontrolní styl hraní s velkým množstvím možných reakcí a případných kombinací. Hráč by si musel dát pozor na počet karet v ruce, který se snadno přehoupne přes kritických deset.

Verdikt

Celý koncept je zajímavý, ale stejně jako mnoho podobných návrhů je až příliš komplexní a pravděpodobně i overpowered. Jak už jsem ale zmínil v úvodu, mnohé z nápadů jsou originální a do budoucna použitelné, jen by musely projít nesmlouvavýma rukama designerů a důkladným testováním. Vaše názory, připomínky a vlastní návrhy pište do komentářů.

Legendárky na závěr:

zdroj: http://www.hearthpwn.com/forums/hearthstone-general/fan-creations/31163-new-monk-class-featuring-new-mechanics#c7



Naposledy upravil/a Kinedryl 03.02.2015 v 17:08:16.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

UltiKakashi 01.02.2015 21:02

Amazův Monk je stejně lepší

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet