Druid - Představení

  druid    jade    choose one   

Úvod

 

 

Druid je bojovník přírody, snaží se nastolit harmonii a klid. Pečuje o zdraví rostlin, zvěře a země. Propojení s Azerothem mu dává možnost změnit spálené bojiště v oázu oplývající životem. Nenechte se však zmást, druid má také drápy. Ti, kdo ohrožují Azeroth a znesvěcují jeho posvátný háj, krutě zaplatí. Bojovník přírody na ně sešle hněv hvězd, dravou zvěř i stromovce. Vše a ještě víc umí druid, který silami divočiny zvrátí misku vah na svou stranu. Chcete vědět o druidech víc? Klikněte zde.

 

Lore pozadí


Základním hratelným hrdinou druida v Hearthstone je Malfurion Stormrage. Spolu se svým bratrem Illidanem byl prvním druidem, kterého učil sám polobůh Cenarius. Illidan však pro učení druidů neměl takové vlohy a zejména trpělivost jako Malfurion a dal se jinou cestou moci. Malfurion na rozdíl od Illidana neuspěl jenom v druidismu, ale také získal srdce Tyrande Whisperwind. Proto mezi nimi můžete ve hře namísto klasické výhružné hlášky vidět láskyplnou interakci. Malfurionovy činy sahají dávno do časů Války Prastarých a přechází až do přítomnosti, kde zastává roli nejmocnějšího druida Azerothu. Zaujal Vás Malfurion? Neváhejte a přečtěte si o něm článek zde.


 

Malfurion Stormrage

 

Hero Power

Každý hrdina v Hearthstone má svoji vlastní, jedinečnou HeroPower. Tu můžete zahrát pouze jednou za kolo a stojí 2 many. Existují také karty, které Hero Power ovlivňují, například schopnost zahrát Hero Power víckrát za kolo nebo dokonce získat vylepšenou či naprosto jinou Hero Power.
V případě druida je to Shapeshift - za dvě many získá Váš hrdina 1 armor a bonus 1 damage ve formě útoku.
 

Druidova Hero Power



Schopnosti

Druid patří mezi povolání, které je vhodné jak pro zažínající, tak i pro zkušené hráče. Nabízí zábavné i efektivní mechaniky, které mohou zanechat oponenta s ústy dokořán.

Červenou nebo modrou pilulku?

Pokud máte rádi možnost výběru, druid je určitě pro Vás. Jeho speciální karty nabízí možnost si vybrat mezi dvěma efekty. Tyto karty mají v popisku "Choose One". Mezi takové karty patří například Wrath, Druid of the Claw nebo Nourish.
Jak to funguje? Ukažme si to na příkladu právě zmíněného Druid of the Claw. Když kartu zahrajete dostanete na výběr mezi Druid of the Claw (minion dostane taunt a HP navíc) nebo Druid of the Claw (minion dostane Charge).
Tuto mechaniku ovlivňuje Fandral Staghelm, který nechá proběhnout oba efekty. Výsledkem je například u Druid of the Claw speciální kombinace nabízených možností Druid of the Claw (získá taunt, HP navíc i charge). Tato mechanika nabízí možnost variabilně reagovat na nepřítelův balíček a pospolu s Fandralem Staghelmem je to obrovská výhoda oproti nepříteli.


Jak efekt vypadá ve hře?

 



Druid je nadčasová záležitost

Malfurion byl vždy trochu napřed a ani nyní to není jinak. Druid disponuje mechanikou ovlivňující počet mana crystalů. Ať je to pernamentní výhoda s kartami jako Nourish, Mire Keeper, Jade Blossom a Wild Growth, nebo obnovení v rámci jednoho kola pomocí karet Innervate a Kun the Forgotten King.

Zelená je dobrá

To přesně´si neřekne váš oponent, když na něj vytáhnete Jade karty. Druid společně s Rogue a Shamanem mají Jade karty. Tyto karty se mohou zdát zprvu slabé, ale během hry získávají na síle. První golem, kterého vyvoláte, má staty 1/1, další 2/2, a tak dále až do astronomických statů 30/30. Takové karty jsou například Jade Idol, Jade Behemoth nebo Jade Blossom.
Jak efekt vypadá ve hře?


Asi jinej gang

Druid a jeho smečka určitě vytmaví zrak všem, kteří by se pokusili narušit klid a hormonii lesa. Za zmínku určitě stojí druidovy karty, které mají synergii s Beast miniony. Ať je to Menagerie WardenVirmen Sensei nebo Mark of Y'Shaarj. Ty skvěle fungují například s již zmíněným Druid of the Claw.

Questem k vítězství

Další zajímavou mechanikou, kterou přineslo Journey to Un'goro, je mechanika točící se ohledně podmínky karet mít útok 5 a nebo víc.  Jsou to například karty Giant Anaconda, Elder Longneck nebo Tortollan Forager.
Ty jsou prostředkem ke splnění questu Jungle Giants, po jehož splnění získáte Barnabus the Stomper.

 

Balíčky a taktiky


Druid nabízí velkou škálu balíčků vhodných jak pro hráče, kteří teprve začínají, až po hráče, kteří jsou u Hearthstone nějakou tu chvíli.
Pojďme se na ně podívat!

Beast Druid


Tento balíček funguje převážně na základě synergií druidových karet s Beast miniony, mimo jiné obsahuje již zmíněný Jungle Giants , který zaručuje silnou pozici po splnění questu a velkou šanci na výhru zejména v pozdní fázi hry.
 

byavge7lzp95mrl_1492805010.jpg



Token Druid

Odnoží Token Druida je mnoho, avšak všechny mají jedno společné - jsou agresivní. Chrlí miniona za minionem a díky spellům jako Mark of the Lotus nebo Power of the Wild činí z levných minionů silnější, kteří zadupají oponenta do země dřív než řekne Hearthstone.
 

yzl9v6lo6yh4c4d_1492805010.jpg



Jade Druid

 

Chcete způsobit oponentovi stejné vysílení jako při maratonu? Chcete na něj vyvíjet větší a větší tlak? Jade Druid je právě pro Vás!
Jade Druid funguje na jednoduché taktice přežít dost dlouho na to, aby jeho Jade golemové měli dostatečně velké staty do doby, než budou schopni zamáčknout do země cokoliv, na čem jen spočine jejich zrak.

 

8e0c9g7vd6mmgjl_1492805010.jpg

 

Není zde Váš oblibený deck, podělte se o něj s námi! Líbil se Vám tento článek? Ohodnoťte jej a sdílejte.
 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Dawn
David Štraus

Dawn je autorem 8 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Sebastian 22.04.2017 17:32

Příjemný oživení tyhle články, jen tak dál !

Dawn 22.04.2017 20:06

Díky, budeme se snažit
*Dawn

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet