Dragon Mage DeckGuide

Dragon Mage:

Dračí mág patří do rodiny control decků, které mají kontestovat všudepřítomné agresivní a na tempu závislé balíky. Budování vlastního silného boardu by nemělo být díky dračím synergiím složité - celá třetina balíku obsahuje právě draky samotné. Proti rychlejším balíkům se budete snažit hrát veskrze reaktivně - efektivně čistit board, sem tam pushovat nějakou tu damage a hlavně unavovat soupeře, tak aby mu v decku došly všechny jeho tempo karty. Proti controlům budete chtít hrát drobet aktivněji. Draci vám umožnují přizpůsobovat se soupeřovým akcím.
 

Karty:

 

Netherspite Historian:

Discover minion, který vám při troše štestí na ruku přičaruje potřebného draka. Proti agresivním deckům budete hledat levnější draky, proti controlům naopak dračí legendárky.
 

Brann:

Dvojité Battlecry v tomto decku stoprocentně zúročíte. Ideálně pro value s Netherspite Historianem nebo Azure Drakem.
 
 
 
 
 

 

Polymorph:

Vaše odpověď na soupeřovi legendárky. Máte samozřejmě i removal spelly jako je Fireball, ovečku ale užijete víc proti Deathrattle minionům.
 

Book Wyrm:

Removal menších minionů a navíc solidní minion na boardu je vše co vám tento 6-drop poskytne, pakliže budete na ruce držet draka.
 
 
 
 
 

 

Chillmaw:

Stopka agresivních balíků - Taunt minion s téměř garantovaným AoE efektem by vám měl koupit nějaký ten čas před tím, než najdete Flamestrike pro reset boardu.
 

Alexstrasza:

Tahle dračice vám poslouží jako pojistka v situacích, kdy budete stát proti agresivnímu decku, který vás ohlodá až na kost. Váš návrat do hry se solidní 8/8 na boardu bude pro soupeře nepříjemný.
 
 
 
 
 

Strategie: 

Mulligan bude tradiční jako u obdobných dračích balíků. Vynikající křivka do Faerie Dragona, Blackwing Techniciana a Twilight Guardiana vám pomůže v hektické early game. Samozřejmě, že i Mana Wyrm pumpovaný o levné spelly, které budou likvidovat soupeřovi miniony, popřípadě zajistí proliz, se do začátku matche hodí. Blackwing Corruptor, Azure Drake a Chillmaw zajistí silnou midgame. Flamestrike poslouží jako reset boardu a víc už snad nemusíte řešit. Držet soupeře zkrátka, sem tam si s draky pushnout nějaké to poškození do soupeřova obličeje a nenechat hru proklouznout mezi vašimi prsty. Pojistku představuje Ice Block a Alexstrasza. Netherspite Historian vyzkoumá extra draky k vaší službě - takže Malygos pro ultimátní Firebally či Ysera pro dream karty může být finálním MVP.
 

Závěrem:

Dragon mage rozhodně nepatří mezi klasické decky. O to větším překvapením pak bude pro vaše soupeře. Pakliže budete správně reagovat na soupeřovi akce, nemusíte se v éře agresivní mety strachovat o win/loose ratio tohoto balíku.

 

 

 

Naposledy upravil/a MrDyDuska 17.10.2016 v 16:55:27.

 

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Vencino 18.10.2016 15:28

poslední tejden si řikám, co si tak zahrát, a hle a konečně něco jinýho než tempo nebo freeze, supr video jako vždy, sálá z něj nadšení pro hru

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet