Deck spotlight - Tempo Mage

Metagame z TGT se nám pomalu ale jistě vykresluje a my se tak konečně dozvídáme o kvalitních decklistech. Samozřejmostí po příchodu nového rozšíření je například Dragon Priest, Dragon Warrior nebo Secret Paladin. Dnes se však zaměříme na Tempo mága, jenž dostal po příchodu TGT nový dech.

Tempo Mage je staronovým deckem, který se používal již před příchodem Naxxramasu, ovšem nyní dostal novou hračku v podobě Rhonina. Tato karta totiž ve valné většině případů promění Jainu v rotační kulomet vyrobený někde na západě. Kombinace tří Arcane Missiles s Antonidasem či Flamewalkerem může znamenat pro soupeře dost důraznou ránu pod pás a ve výsledku konečnou.

Na začátku hry je samozřejmostí muligenovat pro levné karty. Nejlepším přítelem je pro vás Mana Wyrm, Mad Scientist a Unstable Portal. Ty na začátku vytvoří patřičný tlak, který budete postupně stupňovat. Balíček je schopen zabít soupeře i bez "Wombo Combo" s Rhoninem a Antonidasem, proto se nesnažte jít na krev.

Zajímavým techem v balíčku je Nexus-Champion Saraad. Ten je dobrý nejen z hlediska karty zdarma, ale i díky faktu, že líznutá karta bude vždy Spell a jak už asi všichni víme, Flamewalker je se spelly kamarád.
 

Klady

  • Zábavný.
  • Při dobrém "draw" se těžce zastavuje.
  • Unstable Portal vám až překvapivě často přinese obrovskou value.
  • Soupeři často nevědí, jak proti balíčku hrát.

Zápory

  • Při vyprázdnění ruky se už nemusíte dostat zpět do hry.
  • Flamewalkeři ne vždy trefí správný cíl.
  • Piloted Shreddera rád řídí Doomsayer.

Závěrem

Deck stojí 7100 dustu ,což je řekněme zlatá střední cesta oproti control Warriorům nebo Zoo Warlockům. Deck je oproti jiným vcelku zábavný, takže neomrzí po prvních pár dnech hraní. Já osobně s deckem hrál kolem 40 her a winrate se pohyboval kolem 65 %, což není špatné, a pro ty, kteří pomýšlí na Legendu, je toto možná ta správná volba.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Wedry 15.10.2015 06:52

Flamewakers HATE being confused with Flamewalkers. They just wake up fire, they don't walk on it. Walking on fire is CRAZY.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet