Co možná nevíte o Hearthstone #4

http://hsfan.tiscali.cz//pic/uploaded/neviteohs
Společně s druhým dnem v týdnu vychází opět další díl "Co možná nevíte o Hearthstone". Jak už je zvykem, podíváme se na některé zajímavé a opomíjené mechaniky hry, dodržíme tradici a doporučíme užitečný web a zabrousíme trošičku i do lore Warcraftu.

1. Spellbender

Tato karta si zaslouží svůj samostatný bod v naší sérii. Každý určitě ocení, když Shaman místo Vašeho Ragnarose promění v žábu právě Spellbendera. Dalším příjemným scénářem může být, když například Paladin daruje +4/+4 buff Vašemu Spellbenderovi díky Blessing of King. Ale Spellbender s sebou nese i jiná úskalí. Zajímavá je interakce s Warlockovým Shadowflame, jenž zabije Vašeho Spellbendera namísto soupeřova miniona a dá 1 dmg Vašemu boardu. Jestli se jedná o výhodu pro Vás, nebo naopak soupeře, už záleží na situaci.

2. Savagery

Nevím, jestli se zde nejedná pouze o bug a nebude brzy odstraněn, ale stejně se o tuto informaci rád podělím. Pokud zahrajete kartu Savagery i přesto, že nemáte ani jeden bod útoku na svém hrdinovi, stále odstraníte Divine Shield z cílového miniona.

3. Útok s minionem před jeho navrácením do ruky

Zkušeným hráčům může přijít tento bod směšný, ale moje osobní zkušenost, zejména z Arén, mi dosvědčila, že ne každý správně s kartami Youthful Brewmaster a Ancient Brewmaster nakládá. Vždy můžete s minionem před jeho navrácením zaútočit! Přicházíte tak o cenný damage, který Vám na konci hry může chybět a znamenat rozdíl mezi výhrou a prohrou. Výjimkou jsou samozřejmě situace, kdy by útok s Vaším minionem znamenal jeho smrt (útok do Tauntu).

4. Arenavalue

Jak už je v našem seriálu zvykem, tak i dnes si představíme zajímavý web a pomocníka pro hraní Hearthstone. Dnes se jedná o stránku www.arenavalue.com, jež může být užitečným rádcem během sestavování Vašeho balíčku pro Arénu. Stránka umožňuje vložit Vaši volbu a následně doporučí kartu s největší „value“. Na tomto místě bych ale rád zdůraznil, že podobné weby mohou být dobrým sluhou, ale špatným pánem. Všechny „žebříčky“ karet jsou tvořeny subjektivně a každý má na hodnotu karet svůj vlastní názor, proto vždy hrajte karty, s kterými jste dobře seznámeni a které sedí Vašemu hernímu stylu.

5. Interakce karet

Věděli jste, že některé karty reagují jinak, pokud je splněna určitá podmínka? Krásným příkladem může být karta Cairne Bloodhoof. Pokud tohoto taurena zahrajete proti Garroshovi (Warrior), tak na místo jeho klasického „Take heart, young one, the Earthmother is near.“ pronese větu "Garrosh, you are not fit to rule the Horde." Další zajímavostí je Illidan Stormrage, který pokud se zahraje proti Malfurionovi (Druid), upustí od svého oblíbeného „You are not prepared!“ a zvolí mírnější „Hello... Brother.“ Tyto interakce mají samozřejmě svůj původ v lore Warcraftu, z kterého Hearthstone přímo vychází. Jedná se o zajímavé příběhy, pro které zde bohužel není prostor, ale pokud Vás opravdu zajímají, internet je plný informací. Navigace:
[1. díl] --- [2. díl] --- [3. díl] --- [4. díl] --- [5. díl]


Naposledy upravil/a Glea'ar 20.04.2014 v 14:59:21.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Jirasul 19.03.2014 19:55

Grangik
Ty Cairne a Illidan interakce jsou jediné ve hře, nebo jich je víc?
Je jich víc, vybral jsem hlavní, ale nechám si je radši do dalšího dílu. Nicméně pokud budeš hledat, určitě není problém je objevit sám, například je zajímavost s kartou Noble Sacrifice

Jirasul 19.03.2014 19:54

Děkuju za komentáře, vždycky potěší, když jsou ohlasy a zároveň děkuju za inspiraci, přecejen po čtyrech dílech už trošku vysychá, uvidíme, co si pro vás připravím příště

Grangik 19.03.2014 13:16

Ty Cairne a Illidan interakce jsou jediné ve hře, nebo jich je víc?

Glea'ar 19.03.2014 11:46

slug06
oprava... při 10 hp stojí 15 many
Je to z toho důvodu, že Jaraxxus má 15 hp jako plný počet životů. A MG funguje tak, že za každý ztracený život hrdiny stojí o 1 manu méně, jenže Jaraxxus má 15 hp (ne 30), a proto stojí MG při 10 HP Jaraxxuse 15 many (soupeř ti ubral jen 5 hp, ne 20).

slug06 19.03.2014 10:35

oprava... při 10 hp stojí 15 many

slug06 19.03.2014 09:56

Opět super článek, díky, zase jsem se dozvěděl nové věci. Jen takový nápad třeba na příští článek, nevím možná je to blbost, ale já jsem na to přišel až nedávno a dost mě to překvapilo, a to že pokud vyložíte Jaraxxxuse, tak cena Molten gianta se počítá z 15 hp. takže při 10 hp s jaraxxusem stojí MG 10 many místo 0.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet