Česká republika na cestě k evropskému majestátu?

Není žádný pochyb o tom, že česká Hearthstone komunita momentálně zažívá nejzářivější období za dobu své existence. Vše odstartoval Standa Cifka svým triumfem na Dreamhacku v Bukurešti, který ho vynesl na výsluní světové scény a pyšní se momentálně 15. místem na světě v pořadí GosuGamers.

Skoro to vypadá, jako by ostatní čeští hráči nechtěli zůstat pozadu a zahájili tak kanonádu skvělých výsledků a úspěšných kvalifikací na velké evropské turnaje. Vše zahájil benjamínek Mikuláš „Pokrovac“ Dio, kterému se povedlo kvalifikovat na Dreamhack ve Valencii, kde se utká o prizepool v hodnotě 10 000 dolarů. Jeho počínání budeme moci sledovat od 16. do 19. července.

Jen pár dnů na to přišla další příjemná zpráva a opět z tábora eSuby. Tentokrát byl však úspěšným týmový kolega Oldřích „Faeli“ Mahdal. Ten nechal za zády silnou konkurenci v podobě 326 evropských hráčů a zajistil si tak místo na Gfinity Hearthstone Summer Masters II, kam poputuje s dalším českým kvalifikantem Pavlem "Sychry" Sychrovským. Výlet do Londýna si kluci užijí 5. - 6. září. Nesmíme zapomenout na to, že kromě skvělého zážitku se, stejně jako Pokrovac, se poperou o krásný prizepool 10 000 dolarů.

 



(Faeli a Pokrovac v herně RE-LOAD - Zdroj: RE-LOAD)

 

Naprostá dominance českých kluků ovšem nastala se začátkem kvalifikací na ASUS ROG Hearthstone Summer 2015. Na tuto událost byly vypsány celkem čtyři kvalifikace. Hned v první z nich mohli Češi slavit dvojnásobný úspěch, Nikolas „Swissking“ Kožlej a Martin "Vanik" Vaniš si zajistili cestu do Finska . Již v tento moment měla česká reprezentace jisté dvojité zastoupení v celkovém počtu 32 hráčů na turnaji. To by ovšem nesměl do hry promluvit obrovský mladý talent Mikuláš „Pokrovac“ Dio, jenž se rozhodl obohatit své prázdniny o další výlet po Evropě. Senzaci dokonal Lukáš „Galmod“ Jarolím, který doplnil českou čtveřici mířící 30. července do hlavního města Finska Helsinek, kde na ně čeká prizepool 25 000 dolarů.

Oko českého fanouška musí potěšit i pohled do pořadí bodů pro kvalifikaci na Blizzcon. Na sdíleném 25. místě se 70 body najdeme hned dva české zástupce Standu Cifku a Jana „Mirrari“ Jestříbka (Mirrarimu v tabulce ještě přibyde 10 bodů za výhru v turnaji). Těm s odstupem 7 bodů kryje záda opět Pokrovac na 28. příčce. Všichni jsou tak velice blízko elitní evropské špičce, která bude mít možnost svést těžké boje o postup na nejprestižnější Hearthstone turnaj, samotný Blizzcon.

 



Naposledy upravil/a Jirasul 03.07.2015 v 13:22:24.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet