Burst Priest DeckGuide

Burst Priest:

Burst Priest je samozřejmě celý postavený okolo legendárního Propheta Velena, který sílu vašich spellů zdvojnásobuje, ať už jde o jejich léčebný efekt, či obnos poškození, které udělí. Z malého nevinného Mind Blastu tedy udělá solidní burst spell, který sebere celých 10 "hápéček" nepřátelskému hrdinovi. Samozřejmě, že spellů, které dokáží přímo škodit nepřátelskému hrdinovi a čerpají z pasivní schopnosti Propheta Velena, máte v decku solidní zástup. Na první pohled většina z nich slouží k léčení vašich potvor, potažmo Anduina samotného, v kombinaci s Auchenai Soulpriest ale přichází ten pravý škodící potenciál. Z takového Flash Healu máte rázem slabší Fireball, který vás stojí pouze jednu manu. Light of the Naaru vám v kombinaci s Auchenai Soulpriest vždy na board přihraje malou, ale užitečnou Lightwarden a takový malý nevinný Circle of Healing má ihned vlastnosti Flamestriku. Priest je ve své destruktivní podobě skutečně silnou classou.

Karty:

 

Flash Heal:

Za 1 manu spell, který vyléčí 5 životů cílovému minionovi či hrdinovi. Spell, který nenadchne ani neurazí, ale počkat - v kombinaci s Auchenai Soulpriest tu máme trochu slabší Fireball.

Mind Blast:

Spell, který udeří přímo nepřátelského hrdinu za 5 dmg je docela solidní soulbound kartou. Teprve s Prophet Velenem má tohle kouzlo pořádné grády.

 

 

 

 

Deathlord:

Jedna z nejlepších zdí proti agresivním deckům, a že jich v současné metě potkáte habaděj. Negativní vlastnost Deathlorda určitě vynahradí počet minionů, které bude tenhle borec schopný potradeovat.

Velen's Chosen:

Super buff, který vám přijde jen a jen vhod. Cílový minion rázem získá solidní +2/+4 navíc a k tomu i posílí vaše kouzla o další bodík dmg. Mind Blast za 6 (následně zdvojnásobený Prophet Velenem) za to stojí.

 

 

 

 

Auchenai Soulpriest:

Klíčová karta, která vám dovolí z vašich spellů sloužících pro léčení vaše či léčení vašich potvor udělat ultimátní zbraně. Soulpriestku se snažte hrát vždy s rozvahou, přeci jen pro boardcontrol a hlodání nepřátelského hrdiny je ideálním nástrojem.

Lightbomb:

AoE spell první kategorie. Většině decků Lightbomba roztaví všechny miniony. Priest však povětšinu času hraje borce s větším obnosem života než bodů útoku, takže přežijí i tento silný boardcontrol spell.

 

 

 

Emperor Thaurissan:

Emperor vám pomůže zlevnit všechny karty do smrtícího komba tak, aby nepřátelský hrdina neměl čas najít adekvátní odpověď a jen s úžasem zíral na obnos poškození, kteří mu jste schopni v jednom tahu udělit.

Prophet Velen:

Prophet Velen je nedílnou součástí Burst Priesta. Přes 20 bodů poškození s pomocí dvou Mind Blastů v jednom tahu budete schopni udělit jen a pouze díky pasivní schopnosti tohohle borce.

 

 

Replacementy:

Je pravdou, že kvůli prolizu, čištění boardu a finálnímu burstu je dobré zachovat originální decklist, který vám poskytuje několik možností, pomocí kterých se doberete vítězného konce. Bez Propheta Velena se prostě neobejdete, na druhou stranu takový Harrison Jones je legendárkou, která se dá nahradit, i když likvidace soupeřovy zbraně a následný proliz tomuhle decku prostě sluší.

Strategie:

V úvodních fázích hry se samozřejmě chcete postarat o board control a nalízat všechny karty, které vám v lategame pomohou usmažit nepřátelského hrdinu. Proto do začátku na ruce jednoznačně podržte Zombie Chow, Wild Pyromancera, který ve spolupráci s vašimi levnými spelly dokáže na boardu vyčarovat malé peklo, ze kterého následně těží Acolyte of Pain či Nortshire Cleric, tedy minioni, kteří vám rádi naplní ruku kartami. Deathlord vám poskytuje solidní zeď proti agresivním deckům a považte, že po nabuffování tohoto borce takovým Velen's Chosen se o váš vlastní život můžete přestat strachovat. Auchenai Soulpriest se Circle of Healing, Holy Nova či dvě Lightbomby jsou vaše mechaniky pro apokalypsu na boardu, která vašeho soupeře jednoznačně nepotěší. Do velkého finišovacího komba se vám samozřejmě hodí mít karty na pořádný burst co nejvíce zlevněné, proto Emperor Thaurissana hrajte s rozvahou v takový moment, kdy zlevňujete právě karty do vašeho velkého komba. O závěrečný burst se pak stará Prophet Velen, Mind Blast a Holy Smite. Pokud nemá připravovaný burst dostatečnou sílu - nezoufejte, Alexstrasza srazí soupeřova reka na 15  "hápéček", které v následujícím tahu snadno snížíte až na nulu.  

Závěrem:

Pokud si libujete v balících, které livkidují soupeře v jednom mocném švihu - Burst Priest vás jistě potěší. Tento deck nabízí mnoho možností kontrolování celého boardu, dostatek tolik nutného prolizu a solidní mechaniky, pomocí kterých budete schopni častokrát likvidovat nepřátelského hrdinu i bez pomoci legendárního Propheta Velena, i když ruku na srdce, s ním je to větší zábava.

Chcete se podívat i na další DeckGuide návody? Zavítejte na náš rozcestník a vyberte si balík podle vašeho gusta:



Naposledy upravil/a Tetrisek 20.02.2016 v 13:03:33.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Placka 21.02.2016 03:44

Ahoj super balik nevlastnim pouze alexstraszu a 1*lightbomb, ale nahradil jsem Malygos a entomb.balik i tak funguje docela dobre i kdyz 1*light bomba chybi

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet