BlizzCon - výsledky skupinové fáze

Skupinová fáze Světového šampionátu je za námi a byli jsme svědky několika překvapení. Nevyzpytatelní Číňané zamíchali pořadím a dvě skupiny tak nabrali nečekaný spád.

Začněme ale popořadě od skupiny A, kde se střetli ThijsNL, Kno, JAB a NoTomorrow. První postupové místo si zajistil favorit Thijs, když přesvědčivě porazil oba asijské protivníky. Další zápasy ve skupině byly však více vyrovnané. JAB padl s Knoem až v pátém zápase, ale v zápětí stejným poměrem vyhrál ve střetnutí dvou poražených s NoTomorrow. V rozhodujícím odvetném zápase však Kno potvrdil své předchozí vítězství a postoupil po boku Thijse do další fáze.

  Skupina A V P
1. ThijsNL 2 0
2. Kno 2 1
3. JAB 1 2
4. NoTomorrow 0 2

Ve skupině B se hned na začátku střetli dva aspiranti na postup Kranich a Lifecoach. Bylo tak jasné, že jeden z nich se bude muset probíjet z lower bracketu. Kranich přehrál německého hráče 3:1, následně však nečekaně prohrál s Číňanem Zorem 2:3 a přepustil mu první místo o skupině. Čtvrtý člen skupiny nias prohrál oba své zápasy a o druhé postupové místo se tak znovu utkali Kranich s Lifecoachem. První jmenovaný znovu vyhrál, tentokrát ještě větším rozdílem v poměru 3:0.

  Skupina B V P
1. ZoroHS 2 0
2. Kranich 2 1
3. Lifecoach 1 2
4. nias 0 2

Skupina C se vyvíjela podobně jako skupina A. Ostkaka si vedl stejně dominantně jako Thijs a vyhrál své duely s Hotformem a loveCX shodně 3:1. O druhé postupové místo se znovu v dvojzápase utkali zástupci Asie a Ameriky totiž Kanaďan Hotform a Neilyo z Vietnamu. První duel vyhrál Hotform 3:1 a čekalo se, že by měl vyhrát i druhý. Jenže Neilyo se zvedl a za stavu 2:2 měl nakročeno k postupu, když zbýval pouze zápas Hotformova Oil Rogua proti Control Warriorovi, což je obvykle matchup pro Warriora velice dobrý. Spektakulární zápas nakonec urval takřka v poslední možné chvíli Hotform a stal se tak jediným hráčem z amerického kontinentu, který se probojoval do hlavní fáze turnaje.

  Skupina C V P
1. Ostkaka 2 0
2. Hotform 2 1
3. Neilyo 1 2
4. loveCX 0 2

I skupina D byla velice napínavá. Nejhůře z ní vyšel evropský vícemistr Neirea, který prohrál dva těsné zápasy a skončil v tabulce poslední. Naopak Číňan DieMeng urval dvě vítězství včetně nezvyklého duelu Shamanů v rozhodujícím pátém zápase s pinpinghoem. O druhém postupujícím měl tak už potřetí rozhodnout asijsko-americký duel, tentokrát mezi pinpinghoem a Purplem. Nakonec byl v obou zápasech rozhodující Freeze Mage kanadského hráče, který nedokázal ani jednou vyhrát a Purple tak dvakrát prohrál 1:3.

  Skupina D V P
1. DieMeng 2 0
2. pinpingho 2 1
3. Purple 1 2
4. Neirea 0 2

Celkově tedy uvidíme v hlavní fázi turnaje dva evropské, dva čínské, tři asijské a jednoho amerického hráče. Rozhodně se ale nedá říci, že skupinová fáze ukázala dominanci asijských hráčů, všichni tři proklouzli do další fáze z druhého místa z větší části na úkor Američanů.

Postupový pavouk vypadá následovně, můžete si povšimnout, že horní část oplývá daleko většími jmény, takže z dolní poloviny vzejde nečekaný finalista.

Zápasy hlavní fáze turnaje se budou hrát 6. a 7. listopadu a my na místě budeme mít našeho zpravodaje, takže můžete očekávat exkluzivní obrázky a informace.

 

Zdroj: GosuGamers



Naposledy upravil/a Lumik 02.11.2015 v 17:05:23.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet