Bez peněz k legendám přilez (Warlock zoo)

Po krátké pauze zapříčiněné mým stagnujícím internetem se opět vracíme do starých kolejí a máme tu další díl Bez peněz k legendám přilez! Tentokrát si představíme strašáka jménem Zoo a ukážeme si, proč je tak silný.

Balíček

Minioni
2x Abusive Sergeant
2x Argent Squire
2x Flame Imp
1x Leper Gnome
2x Shieldbearer
2x Voidwalker
2x Young Priestess
2x Amani Berserker
1x Ironbeak Owl
2x Dire Wolf Alpha
2x Knife Juggler
2x Shattered Sun Cleric
2x Defender of Argus
2x Doomguard

Ability
2x Soulfire
2x Power Overwhelming

Myšlenka

Jak už napovídá název, jde o balíček plný levných a účinných minionů. S tímto balíčkem přišel jako první hráč Reynad a bezesporu tím narušil metagame plnou druidů a handlocků. Teď k balíčku. Deck obsahuje velké množství agresivních, ale i obranných minionů. K těm agresivním patří například Knife Juggler nebo Doomguard. Na obranu jsou zde Shieldbearer či Voidwalker. Jde tedy o velmi dobře sestavený a strategicky vyvážený deck. Velkým plusem balíčku je fakt, že je velmi jednoduchý na naučení a přitom extrémně účinný. A aby toho nebylo málo, warlockova hero abilita umožňující card draw perfektně doplňuje už tak dosti silný deck. Jediná nevýhoda spočívá ve zranitelnosti minionů. Většina jich má 2 nebo 1 život, což z nich dělá perfektní cíl pro "plošňáky" tipu Explosive Trap a Consecration.

Strategie

Ze začátku se zaměříme na Mulligan, ten se nese v jednoduchém duchu. Mějte vždy na ruce co nejlevnější miniony tipu Knife Juggler, Flame Imp a Shieldbearer. Jak už je u aggro decků známo, nestaráte se o žádný boardclear či kontrolu protivníka a jdete rovnou do něj, což vytvoří velmi nepříjemný tlak. Dalším důležitým aspektem v balíčku je systém Discard mechaniky. Setkáte se s ní konkrétně u Soulfire a Doomguard. Tyto dvě karty se nejenom snažte zahrát až ve chvíli, kdy nemáte žádnou kartu na ruce, ale také je nemějte nikdy společně na ruce, nedělalo by to dobrotu :). Jednotlivé match-ups tu není potřeba probírat, protože jsou většinou na jedno brdo. Takže si to shrňme: ze začátku si na ruce nechejte pouze miniony za 1 či 2 many, mlaťte vším do soupeře, bacha na Discard a používejte Hero Power, co to dá, stejně jednou zařvete.
Proti aggro deckům V tomto případě jde o závod. Čím rychleji začnete, tím větší šanci na výhru budete mít. Jedinou výjimku tvoří hunter. Proti tomu budete chtít mít na ruce taunty, kterými zpomalíte UTH combo. Většina vašich minionů má totiž málo životů!
Proti controlu V tomto případě se nijak neohlížíte na taunty a na začáteční ruce mějte co nejagresivnější miniony, třeba Flame Imp či Knife Juggler. Pokud se blíží kritické kolo (většinou 4 a 7), kdy bude mít soupeř možnost zahrát "plošňák", trochu zpomalte a nechejte si v ruce nějaké miniony.

 

Tipy


  • Pozor na Discard! RNG bůh vám nic nedaruje zadarmo.
  • Miniony na stůl házejte v co největším počtu.
  • Power Overwhelming používejte jako finiš kartu.

Závěrem

Balíček jako takový je nejen velmi jednoduchý na vytvoření, ale také snadný na naučení pro začátečníky. Zajímavé je, že ho používají i profesionální hráči (například náš člen Blizzfan týmu Jirasul), takže pokud se pro něj rozhodnete, nemáte se za vůbec za co stydět.



Navigace: 

[Warrior] --- [Druid] --- [Shaman]
[Hunter] --- [Zoo Warlock] --- [Rogue]
[Paladin] --- [Mage] 



Naposledy upravil/a Glea'ar 04.06.2014 v 22:24:43.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Lakart 28.04.2014 18:12

SqeezyWeezy
Dvě věci1)Reynad, ne Reaynard, ale upřímně jsem neviděl nikoho, kdo by to někdy řekl nebo napsal správně kromě samotnýho Reynada.2)Ten deck není aggro, ale tempo, a právě clearování boardu v early game je s ním důležitý. Viz. video, kde Reynad vysvětluje, jak ho hrát.
Ano byl jsem na tyto detaily upozorněn, ovšem já hraji balíček odlišně a podle toho jsem to také napsal

SqeezyWeezy 28.04.2014 15:56

Dvě věci1)Reynad, ne Reaynard, ale upřímně jsem neviděl nikoho, kdo by to někdy řekl nebo napsal správně kromě samotnýho Reynada.2)Ten deck není aggro, ale tempo, a právě clearování boardu v early game je s ním důležitý. Viz. video, kde Reynad vysvětluje, jak ho hrát.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet