Beat the Naxxramas-Plague Quarter

Vítám vás u druhého dílu seriálu Beat the naxxramas. Dnes si rozebereme všechny tři bosse z Plague Quarter Noth the Plaguebringer, Heigan the Unclean a Loatheb. Za poražení těchto krasavců získáte hodnotné karty, včetně takzvaného "Miracle zabijáka" Loatheba.
 

Noth the Plaguebringer

První se vám z trojice bossů postaví Noth the Plaguebringer. Je to jakýsi mág milující Deathrattle miniony, který vám na normal obtížnost bude zatápět nejen Passivní Hero abilitou vyvolávající 1/1 kostlivce za každého miniona, který vám zemře, ale také množstvím Secret abilit. Nejvhodnějšími balíčky jsou například Ramp druid, Handlock nebo Freeze mage. Souboj jako takový není příliš těžký. Notch nemá žádné super miniony a vy si tak můžete s přehledem vybudovat board control. Jediný zádrhel přijde ve chvíli, kdy použije kartu Plague. Ta zničí úplně všechno krom jeho milovaných kostlivců, což může nenávratně otočit hru v jeho prospěch, takže pozor na to!
 
 
HEROIC
Heroic obtížnost je ztížená faktem, že Notch již nevyvolává roztomilé 1/1 ale rovnou 5/5 kostlivce. Není tedy špatné si do balíčku naházet i nějaké healovací miniony, kteří zachrání před smrtí ty ostatní. Notch na Heroic obtížnost, na rozdíl od Normal verze, nemá v balíčku Ice Block, takže se nemusíte bát o vaše one turn kill comba. Já jsem Heroic Notche pokořil na první pokus s Freeze magem, ale to je už trochu klišé, že ano? 
 

Heigan The Unclean

Z počátku Kel'Thuzad prohlásí, že pokud nebude hrát proti Heiganovi karty, nezabije vás. Docela silná slova od někoho, kdo má druhé jméno Unclean nemyslíte? Heigan disponuje Hero abilitou, která udělí minionovi, který je nejvíce vlevo, 2 dmg - tato mechanika se dá dobře obejít, pokud na toto místo dosadíte nějaký taunt s mnoha životy. Dále si na vás tento boss připravil velké množství démonů a nějaké ty ability warlocka jako Soulfire a Demonfire. Opět se zde nabízí Ramp Druid či jiné kontrol decky, které dokáží absorbovat Hero ability velkými miniony.
 
 
 
 
HEROIC
Namísto 2 damage udělí Heigan 3 a to rovnou zadarmo na začátku každého kola. Tím se situace o mnoho ztíží a odpadají všechny aggro balíčky. Na začátku hry bude mít na stole vyloženého Voidwalkera, což může být poněkud otravné, avšak rozhodně ne obtížné. Stačí, když si budete udržovat hned od začátku klasický board control a nedáte mu prostor k zahlcení jeho strany hrací plochy démony. Heroic obtížnost jsem opět zdolal s Freeze magem, ale pokud jste alespoň trochu chytří, dojde vám, že pokud budete chytře využívat Hero ability Plaladina a Shamana, dá se tento chlapák porazit i s nimi.
 

Loatheb

Na závěr je tu Loatheb. Taková přerostlá houba, na kterou vám Kel'Thuzad doporučuje meele classu, aby se vám co nejdříve rozložilo maso v těle. Zpočátku se může zdát jeho 75 životů  a hero abilita udílející 3 zranění nepřekonatelný oříšek, ale díky tomu, že vypustí takzvané "Spore", se vaši minioni rychle nabuffují do astronomických výšin a vy ho lusknutím prstu zadupete do země. Nejlepší je hrát miniony se 2+ health, protože Loatheb má pouze plošné kouzlo udílející 1 zranění s tím, že vyvolá milovanou Spore. Vaším věrným přítelem se také může stát jakýkoliv minion s Windfury nebo Battlecry s Healem. Na normal obtížnost je možné použít v podstatě jakákoliv class, což dokazuje, že Blizzard nám chce opravdu jednoduše předat všechny nové karty.
 
 
HEROIC
První zajímavostí je fakt, že pokud zahrajete Alexstrasza, Kel'Thuzad ji automaticky zničí s tím, že takové srandy nejsou v Heroic obtížnosti tolerovány. Loathebova Hero abilita je nyní zdarma, takže máte jen deset kol na to, abyste Loatheba zničily. Ze začátku bude začínat s vyloženým Fen Creeper a Spore, což pro vás může být velkou výhodou. Do balíčku proti Loathebovi je dobré hodit kousky jako Elven Archer, Boar atd. Pomohou vám zadarmo odpálit Spore a maximalizovat tak damage. Používal jsem na tento souboj tohoto priesta. Můžete díky healování minimalizovat poškození Loatheba a zároveň ho umlátit haldou malých nabuffovaných minionů.
 
Musím říci, že mám z této části Naxxramasu smíšené pocity. Všechny Bossy jsem prošel na první pokus bez jakéhokoliv problému. Může to být dáno štěstím, ale spíše to bude tím, že Blizzard chce zpřístupnit celý obsah širší části komunity.


Naposledy upravil/a Lakart 31.07.2014 v 17:15:34.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Homki 01.08.2014 16:49

Ak sa nemýlim, tak Heigan začína s Voidcaller-om nie Voidwalkerom... A na Loatheba som použil Druida s dvoma healmi naturalize a malý minioni s 2hp lebo s tým sa dá prežiť jeho AoE spora a heropower aktivuje sporu a všetci minioni môžu útočiť tiež som tam mal Moonfire a oracle na ťahanie kariet išlo to dobre len si treba vyrollovať ten naturalize na začiatku...

Pantemnot 01.08.2014 06:16

Na Heigana hc je velmi dobré upravené ZOO o karty s deathrattle typu nerubian egg a hlavně sacrifice demon, který je víc než užitečný proti decku ze samých demonů

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet