Beat the Naxxramas-Arachnid Quarter

Vítám vás u mini seriálu Beat the Naxxramas, ve kterém budeme rozebírat jednotlivé bosse a jaké taktiky jsou na ně nejúčinnější. Každý týden se nám představí 3-4 bossové,  kteří nás obšťastní chvílemi zlosti, ale také radosti.

Anub'rekhan

Jako první se nám v Naxxramasu ukáže zlý brouk Anub'Rekhan. Jde o prvního bosse z Arachnid Quarter a musím říci, že na rozjezd je to boss naprosto ideální. V normal módu vás potrápí kouzly jako Frostbolt, Shadowflame či Shadowbolt a otravnými miniony nejenom spojenými s všelijakou havětí. Jeho Hero Power za 2 many "Summon a 3/1 Nerubian vám nebude dělat mnoho starostí díky 1 životu daného Nerubiana. Boss se dá porazit jak s Aggro, tak s Control balíčkem. Vyzkoušel jsem Zoo Warlocka, Shamana a Freeze Mage. Se všemi třemi Classami jsem uspěl na první pokus s velkou převahou, což mi dávalo pocit, že Blizzard nás chce opravdu jen utišit a do začátku zpříjemnit pobyt v Nekropoli.

 

HEROIC

Na heroic obtížnost je Anub'Rekthan stále dost snadný. Pokud si vezmete jakýkoliv control, měli byste být schopni dopochodovat k vítězství. Osobně jsem vyzkoušel Handlocka a Freeze Mage a oba dva uspěli na výbornou. Boss vás již nebude za pomoci své Hero Power zahrnovat 3/1 Nerubiany, ale rovnou 4/4 "prasátky". Jediná Class, kterou bych tudíž nedoporučoval, je asi Priest. Celý souboj je tedy docela lehký, pokud máte k dispozici alespoň základní control Druida, Paladina či něco jiného.  Boss vám do cesty skládá miniony, občas někoho sejme Frostboltem a jinak nic víc.

Grand Widow Faerlina

Začíná jít do tuhého. Tato otravná ženuška na vás bude sesílat Hero Abilitu za dvě many, kterou vypálí missile za každou kartu, co máte v ruce. Netřeba dodávat, že Handlockové a jiné kontrol balíky mají ztížené podmínky. Nejlepší volbou je tedy Aggro balík. Třeba zoo, hunter a aggro warrior do tohoto schématu zapadnou jako vyšité. Faerlina má dost warriorských abilit, což jí dává možnost nabuffovat své miniony do ohavných výšin, nebo zničit v brzké fázi hry Nerubian Egg. Nejlepší volbou na tento encounter je agresivní zoo a to opravdu "agresivní" zoo. Nejlepší situace pro vás nastane, když si budete lízat jednu kartu za kolo a na ruce nebudete mít zcela nic, Faerlina tedy nebude otravovat s Hero abilitou, a vy ji pohodlně zaklepete do země.

 

HEROIC

Heroic obtížnost je ztížena faktem, že Hero Power stojí pouze jednu manu. Naprosto suverénně je zde tedy nejvhodnější zoo. Pokuste se za jakoukoliv cenu discardnout se Soulfirem karty, co máte na ruce, tapujte jen v případě, že máte alespoň 3-4 many na to, abyste zahrály líznutou kartu a v neposlední řadě je důležité udržovat board control. Toť vše, pokud máte nervy a čas, na youtube se objevily videa se zabitím Faerliny pomocí Angry Chicken, což je podle mě dobrý způsob jak si podmanit tuto nezkrotnou nekromancerku.

Maexxna

Posledním bossem v Arachnid Quarter je Maexxna. Je jakousi královnou mezi pavouky a svému titulu rozhodně při souboji dostává. Její Hero power za tři many vrátí do ruky náhodného miniona, což se může ukázat jako obrovská výhoda při řádném využití Battlecry schopností minionů. Boss si na vás také připravil různorodé miniony. Od Sea Giant přes Emperor Cobra či Acidic Swamp Ooze. Na tento encounter je příhodné vzít si například Freeze Mage nebo Paladina, který je schopen "zadarmo" tvořit miniony. Maexxna disponuje jedinou abilitou a to Reincarnate, takže pokud máte na stole převahu, nemusíte se bát o vítězství.

 

HEROIC

Heroic obtížnost je opravdový oříšek. Popíšu vám tedy taktiku, jakou jsem zvolil Já. Zvolil jsem freeze Mage, které ho jsem doplnil o Voodo Doctor a Earthen Ring Farseer. Tito minioni sloužily jako nekonečný heal díky schopnosti maexny za nula many, která vracela dva náhodné miniony do ruky. Je nutné podotknout, že Maexxna tuto schopnost používala vždy na začátku kola! Ze začátku jsem nechal Maexxnu zaplnit si board miniony s útokem 1, čímž my byla schopna dát každé kolo pouze za 7 a Já se tedy mohl pohodlně prolízat k Alexstrasza a zbylým kartám potřebným k doplnění comba. Na první pohled se vše zdá jednoznačné, avšak trvalo mi zhruba hodinu, než mi přišly potřebné karty. Další možnost je použít Free to play paladina, který opět nechá Maexxnu zaplnit si plochu 1/x miniony dále se do nekonečna Healuje pomocí Guardian of Kings a využívá Charge miniony k udílení zranění.

Mně osobně se první tři Bossové velice líbili a doufám, že Blizzard v tomto trendu bude pokračovat.



Naposledy upravil/a Kinedryl 27.07.2014 v 10:14:09.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Juggy 26.07.2014 11:16

Jelikož nám Naxxramas nedávno vyšel, připravily jsme si návod na první tři z Arachnid Quarter.Ten návod Vám připravily nějaké ženy? :-)

Ceris 25.07.2014 07:57

Semai
tak Anub byl relativne v pohode, me ted docela prekvapilo ze faerie dragona sunda GWF svoji hero abilitou pro HC asi vlastnosti karet moc neplatej
Faerlinina hero power funguje stejne jako magovy arcane missiles, ciluje nahodne, takze nejaky faerie dragon ji vubec nevadi. Nevim ale, jestli vsechny dmg jdou jenom do jednoho miniona/hera, nebo je to taky nahodne.

bufon 24.07.2014 22:27

Semai
tak Anub byl relativne v pohode, me ted docela prekvapilo ze faerie dragona sunda GWF svoji hero abilitou pro HC asi vlastnosti karet moc neplatej
Tak Fdragona nemozes zamerat spellamy a hero power. Nahodne spelly a AOE na neho platia

Semai 24.07.2014 21:36

tak Anub byl relativne v pohode, me ted docela prekvapilo ze faerie dragona sunda GWF svoji hero abilitou pro HC asi vlastnosti karet moc neplatej

binnesman 24.07.2014 21:15

Já teda maexxnu na heroic zabil asi až tak po hodině kombem alextrasza + leeroy

Glea'ar 24.07.2014 17:24

Mně třeba dal nejvíc zabrat Anub'Rekhan na heroicu a porazil jsem ho právě s priestem. Ostatní dvě nebyly po pár pokusech problém, GWF jsem porazil se svým zoo lockem a Maexxnu s Jainou - charge minioni a spousta spellů, hodně mi taky pomohly Sovičky = silence na všechny její creepy, takže zamezíte spawnu dalších minionů z pavouků a bloknete další nepříjemné Deathrattles. Jednoduše zneužívejte její Hero Power ve svůj prospěch a když se dostanete do pozdější fáze hry, sázejte na stůl co nejvíc minionů tak, že Maexxna nebude stíhat vám je vracet (hodně pomohl Mirror Image).

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet