Battleground strategie - Piráti

  battleground    strategie    piráti   

Zdravím vás BG nadšenci a vítejte u dalšího dílu seriálu o strategiích. Meta ve hře je v současné době celkem divoká, ve hře máme nové hrdiny, kdy se Jandice Barov okamžitě vyšplhala mezi nejsilnější hrdiny, a beasti stále ovládají top příčky, i přes aktuální nerf Pack Leadera. (více o změnách zde).

 

V dnešním dílu se podíváme na nejmladší třídu karet v BG, a tou není nikdo jiný než piráti.

1bunucyrwj_92d1d1de62e7afbb5cce867eb5b063376f8a7baa_1600180110_3777.jpg

PIRÁTI

Budu upřímný, piráty moc v oblibě nemám. Možná za to může fakt, že za celou dobu, co jsou ve hře, se mi povedlo dostat se s nimi do první 4 asi jen jednou. Jelikož jsem tedy noob pirát, obvykle je nezkouším, a pokud už se pro ně rozhodnu, dohraji hru velmi rychle.

 

Piráti mají zajímavou křivku síly, kdy jsou poměrně slabí v early-game a v late-game je zase předeženou jiné strategie. Vrchol jejich síly se nachází v mid-game. Je to díky tomu, jak jsou karty pirátů hezky rozděleny mezi Tier 2-4.

 

Síla pirátů tkví hlavně v jejich vzájemném buffování přímo v duelu. Abyste tedy naplnili jejich potenciál, musíte mít pirátů plný stůl. Staty jim narůstají buď v závislosti na jejich útočení nebo po efektu overkill. Dokáží nemilosrdně potrestat například stůl s mnoha tokeny (malými miniony). Naopak k jejich porážce "stačí" nezaútočit první a pár nešťastných útoků od vašeho protivníka. Pojďme se blíže podívat na konkrétní karty.

 

Tavern 1:

Deck Swabbie – jeho battlecry sníží aktuální cenu dalšího Tavern tieru, takže příležitostně šikovná kartička

Scallywag – velmi solidní pirát, a díky svému deathrattle efektu pomáhá později buffovat další piráty

 

Tavern 2:

Southsea Captain – kapitán jako jediný dává vašim pirátům konstatní buff .

Freedealing Gambler – ekonomicky výhodná karta, která vás de-facto nic nestojí. Často se s ní vyplatí doplnit stůl a v dalších kolech využít 3 extra zlaťáky.

 

Tavern 3:

Bloodsail Cannoneer– jedna ze dvou karet, která piráty buffuje permanentně.

Salty Looter– jediný pirát, kterého lze konzistentně buffovat celou hru.

Yo-Ho-Ogre – pirát s tauntem, který oplácí po každém zásahu, a může tedy přispět k buffování ostatních pirátů. Navíc chrání vaše cenné buffery.

 

Tavern 4:

Goldgrubber– tenhle pirát patří k mým nejoblíbenějším, protože jde jako téměř jediný (ještě jakštakš Nat Pagle) efektivně hrát i v jiných buildech. Goldgrubber dokáže narůst do obřích rozměrů, obzvlášť když najdete brzkou trojičku na tieru 3 a objevíte z ní právě Grubbera.

Ripsnarl Captain – kdykoliv některý váš pirát zaútočí, dostane za odměnu od kapitána +2/+2. Vy jen doufáte, že kapitán neumře po prvním útoku.

Southsea Strongarm– slabý pirát se slabým battlecry efektem. Výjimka je situace, kdy máte zlatého Hoggarra.

 

Tavern 5:

Hoggarr– tenhle pirát vám dá zlaťák pokaždé, když koupíte dalšího piráta. Dva nebo zlatý vám pak dávají po 2 zlaťácích. Logicky se vyplatí koupit jen pokud hrajete piráty. Váš tah potom může vypadat tak, že ani nestihnete vyčerpat všechny zlaťáky. Zároveň nakoupíte tolik pirátů, že se zúročí battlecry od Southsea Strongarma.

Nat Pagle, Extreme Angler – Nat byl s posledním patchem změněn, ale myslím, že je to stále zábavná karta. Díky svému efektu se dá stejně jako Grubber využít i v jiných buildech než jen v pirátech.

Seabreaker Goliath – druhý z pirátů, který buffuje ostatní při combatu, tentokrát po overkillu.

 

Tavern 6:

Dread Admiral Eliza– a na závěr matka pirátů, mocná Eliza. Do třetice pak poslední karta, která buffuje vaše piráty v combatu.

 

The Tide Razor - stejně jako většina tříd, i piráti mají ne-pirátskou kartu, se kterou dokáží vytvořit skvělou synergii. Tahle neutrální karta se dá využít v jakémkoliv buildu a dočasně posílit váš stůl. Největší účinek má však právě s piráty.

 

or74cr7vh1_e0331668c70ca6aa8be0487e23933f5f024a8b36_1600181373_0264.png

 

No a co víc říct k herní strategie. Když vám to dobře chodí, nakupujete piráty. Interakce nejsou kdovíjak složité. Buffovací piráti dozadu, útočící dopředu. Goliath na první místo. Co nejdříve získat Grubbera (pozdě už nemá moc význam), Elizu a dávat soupeřům 20+ poškození. A doufat, že je vyřadíte dřív, než si postaví jakýkoliv jiný silný build. Piráti totiž nenabídnou Divine Shield ani Poisonous. Některé z pirátů sice můžete vyhnat na hodnoty statů přes 100, jakmile ale narazíte na někoho s poisonem, skončili jste.

Za koho piráty hrát

Piráti se dají hrát opravdu za kohokoliv. Hrdina, který se na ně hodí krapet víc než ostatní je Patches the Pirate. Jeho Hero Power vám dá náhodného piráta do ruky. Stojí 4 zlaté a po koupi jakéhokoliv piráta se o 1 zlaťák zlevní. Všichni, kdo hrajete BG ale jistě víte, jak je tato schopnost nestabilní. Pokud vám totiž Bob nenabízí žádné piráty, jeho schopnost nevyužijete. Pokud se pak na sílu snažíte nějaké ty piráty získat, můžete hru prohrát velmi rychle. Je to stejná nevýhoda jako u všech hrdinů, jejichž schopnost je zaměřena na specifický typ karet.

Závěrem

Piráti nepatří k nejsilnější strategii ve hře, ba právě naopak. Příležitostně se vám však může povést postavit enormně silnou pirátskou bandu, která si bude soupeře mazat na chleba, a to hlavně v průběhu mid-game. Stejně jako všechny ostatní buildy, i piráti se dají velmi dobře doplnit Amalgadonem (kterému na rozdíl od ostatních pirátů lze dát Poisonous i Divine Shield).

 

A jak jdou piráti vám?


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet