Amaz Priest

Vítám vás u dalšího rozboru populárního balíčku. Tentokrát to bude slavný Amaz priest, který se jako jeden z mála priestů prosadil v nynější metagame. Jak je již zmíněno výše, deck sestrojil slavný hráč a streamer Amaz, který tento deck používá i na velkých turnajích.

Obecná strategie


Balíčky v nynější metagame se dělí na tři druhy: Aggro, Mid-range a Control. Pokud chcete být úspěšní a mít dobrý win rate (více jak 50% výher na ladderu), musíte balíček poskládat tak, aby counteroval alespoň dva ze tří druhů. Dalším důležitým faktorem je vzít v potaz, jaké balíčky se zrovna hrají.

Aggro

Zoolock, Face Warrior, Face Hunter, Rush Mage, Shockladin, Backspace Rogue

Proti aggro balíčkům je nejdůležitější odstranit velké hrozby, které jsou pro jednotlivé balíčky specifické (Doom Guard, Water Elemental atd). Dále je samozřejmě důležité přežít alespoň do sedmého kola. Tehdy začínáte vyhazovat svoje velké miniony a soupeř již nebude mít sílu se s nimi vyrovnat. Plochu čistěte pomocí Holy Nova a kombinací Auchenai SoulpriestCircle of healing a Wild Pyromancer. Tento balíček je dobře vyzbrojený proti rush deckům, takže by vám neměly dělat problém.

Strategie

Pokud možno vykládejte co nejdříve své miniony tak, aby měli potencionálně dobrý trade, tzn. pokud je na stole například Flame Imp, nevykládejte Northshire Cleric a například proti Starving Buzzard vyložte Earthen Ring Farseer. Poté se snažte pomocí plošných kouzel co nejvíce čistit plochu. Holy Nova a Auchenai Soulpriest + Circle of healing je asi nejlepší. Co nejdříve hrajte na plochu miniony, muligenujte pro plošná kouzla. Shadow Word: Pain, Silence a Sen'jin Shieldmasta budou nejlepší kámoši.

Midrange

Tyto matchups jsou asi nejtěžší. Musíte buď dobře ovládnout hrací plochu nebo dostat co největší value z plošňáků a kombinace Auchenai Soulpriest + Circle of healing.

Ze začátku hry se opět snažte vyhazovat miniony v co největším počtu, buffujte je pomocí Power Word: Shield, a Thoughtsteal dodávejte potřebné karty do ruky. Muligenujte pro kombinace Blademastera + Circle of healing nebo plošný heal/damage Circle of healing se Auchenai Soulpriest. Největší value budou mít karty jako Chillwind Yeti, Argent Commander a Azure Drake

Control

Zde je nejlepší strategie vybudovat si takzvaný card advantage pomocí Northshire Cleric a Thoughtsteal, soupeř bude mít v balíčku většinou slušnou porci legendárek, což se vám hodí. Dále je důležité udržovat na stole alespoň jednoho miniona pro vytvoření tlaku.
Ze začátku si tedy vyhledejte kombinaci Northshire Cleric + Wild Pyromancer a vytvářejte si board control. Jakmile se hra přehoupne do late game, doražte načatého soupeře pomocí Mind Blast, Holy Fire či Ragnaros the Firelord. Hodnotnými kartami se v těchto matchupech stávají Black knight, Harrison Jones a jim podobní.

 

Tento deck je rozhodně kvalitní a především otestovaný velice dobrým hráčem. Jako většina Priestů útočí až v závěru, což mu ale neubírá síly proti rychlým balíčkům jako zoo. Já deck osobně vyzkoušel a musím říct, že je opravdu hodně dobrý :)

Poznámka: V rozboru je zmíněno několik karet, které deck neobsahuje. Je výhodné si balíček upravovat tak, aby odpovídal současné meta game.

Zdroj: LiquidHearth.com



Naposledy upravil/a Kinedryl 17.07.2014 v 20:48:11.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet