16. metareport s Kaldim!

Již 16. žebříček sestavený týmem IhearthU. Nezapomeňte, že žebříček je seřazen podle četnosti a oblíbenosti, nikoliv podle síly. Bývá pravidlem, že nejhranější deck je i nejsilnější deck, ale vždy tomu tak nemusí být.

WARLOCK

Neuběhl ještě ani měsíc od vydání GvG, přesto se však hráči vrátili k agresivním deckům. Zoo patří mezi jedny z nejhranějších na ladderu. Tento balík je velmi levný na dust a jednoduchý na zahrání. K jeho ještě větší oblibě možná svou troškou přispěl Xixo, který s ním měl na ladderu nemalé úspěchy. Většina verzí upustila od Sea Giantů a Echoing Ooze, Implosion se naopak stala pevnou součástí. Pokud je váš soupeř Warlock, očekávejte Zoo, ale při mulliganu se snažte získat karty, které jsou všestranné, jako třeba Ironbeak Owl nebo Aldor Peacekeeper, pokud jste fanoušky Paladina.

HUNTER

Hunter se hraje čím dál tím víc. Jeho cena v dustu není nikterak závratná a jeho hry většinou netrvají moc dlouho. Zatímco hodně hráčů se drží standardní midrange verze, můžete potkat i silně agresivní variantu s charge miniony jako Arcane Golem a Wolfrider. Explosive Trap je teď nejhranější secret vůbec, takže na ni dávejte pozor. Pokud hrajete Huntera, dávejte si pozor na Kezan Mystic.

WARRIOR

Warrior si svou popularitu drží díky silnému match-upu s Hunterem a midrange Paladinem. Hodně hráčů teď používá dvě kopie Whirlwindu a znovu se začíná hrát i Baron Geddon, pro zlepšení aggro a Paladin match-upu. Pokud je Warrior váš soupeř, snažte se dopředu minimalizovat škody, které by vám právě zmíněný Whirlwind a Baron Geddon mohli napáchat. Jestliže vás zastihnou nepřipravené, následky můžou být katastrofální.

MAGE

Jak Mech, tak i Giant Mage zůstávají v oblibě hráčů Legendary ranku. Agresivnější verze Mech Mage se vrátili k používání Unstable Portalu, protože s dobrým RNG vám může vyhrát hru. Giant Mage je závislý na Echo of Medivh kvůli vytěžení maximální hodnoty decku. Proti oběma těmto balíkům je důležité dodržovat jednu věc: čistit board. Mech Mage board potřebuje kvůli synergii svých Mechů, Giant Mage potřebuje silný board kvůli Echo of Medivh. Ujistěte se, že na gianty máte jak odpovědět!

PALADIN

Midrange Paladin je teď asi jediná verze Paladina na ladderu. Správně zahraný má šanci i proti Zoo, Hunterovi i Warriorovi. Můžete jej lépe připravit proti aggru přidáním Sludge Belcherů a možná i jedním Antique Healbotem. Quartermaster je většinou vaše šance proti Warriorům a jiným control balíkům. Schovejte si své Quartermaster combo až na osmé kolo, ať o své recruity nepřijde jedním Whirlwindem.

DRUID

Nejpopulárnější verze Druida zůstává Fast Druid s 2x Force of Nature/Savage Roar combem. Zatímco většina match-upů jde papírově vašim soupeřům, většinou to není horší než 45-55 a s Warriorem je to naopak. Někteří hráči začali používat i Mill Druida. Dejte pozor na Tree of Life, pokud jej potkáte.

PRIEST

Spousta Priestů do svých decků zakomponovala 1x Velen´s Chosen ke zvýšení midrange agrese a výhodnějšímu tradování minionů. Na rozdíl od jiných hrdinů jako třeba Warlocka a Warriora, Priest se v GvG metě stále ještě hledá. Nebuďte proto překvapení, pokud proti vám zahrají něco "zvláštního". Pokud váš soupeř hraje Light of the Naaru, snažte se zabíjet Lightwardeny co možná nejdříve. Tento malý minion se může stát hrozbou lethalu během jednoho kola.

ROGUE

Většina balíků, co na ladderu potkáte, budou jakousi formou Miracle/Tempo hybridů, kteří teď hrají místo Gadgetzanů Sprinty a Violet Teacher je jejich klíčem k vítězství. Po nerfu Auctioneera se zdá, že hráči přijali za své kombinaci Sprintu s Preparation. Méně často pak budete potkávat agresivní hráče, kteří používají Tinker´s Sharpsword Oil jako další Cold Bloody v kombinaci s Arcane Golemy.  Skoro všichni hráči se zaměřují na efektivitu a obětovali většinu velkých hrozeb, které může Rogue mít, za schopnost prolíznutí. Využijte toho a snažte se hry proti nim prodlužovat jak jen to půjde. Dávejte si pozor na své životy a kdykoliv to jen jde, snažte se získat pro sebe karetní výhodu.

SHAMAN

Shaman se od minulého týdne trochu změnil. Hráči opouští agresivní strategie okolo Whirling-zap-o-matic a vrací se znovu k midrange taktice. Plošné removaly jsou proti nim strašně důležité, často rozhodnou hru ve váš prospěch. Jako vždy, nechte si něco na ruce proti jejich Flametongue Totemům. Nezapomeňte, že spare part Reversing Switch dokáže zabít cokoliv co má 0 bodů útoku!

Balíček týdne - IhearthU Mech Mage

Mech Mage patří mezi silné decky, spousta hráčů se s ním tuto sezónu dostala do Legendary ranku. Výhodou tohoto decku je i místo k přizpůsobení proti tomu, co aktuálně potkáváte na ladderu. Například jeden Legendary hráč používal místo Azure Draků Blingtrona 3000 a Harrisona Jonese. Zbraň, kterou z Blingtrona získáte, vám dává možnost dalšího removalu, případně může poskytnout chybějící poškození k ukončení hry. Harrison Jones ještě podtrhuje sílu Blingtrona, nevyjímaje to, že sám o sobě je v této metě silný. S Azure Draky  je deck více komplexnější, ale nebojte se experimentovat!

V dnešním díle se nám se svým názorem představí další známý zahraniční hráč, vůbec první člen týmu FNATIC na poli Hearthstone - Kaldi!

Kaldiho názor na metu

Zdá se, že při každém pohledu na metu vždy najdeme jeden silný deck, který si oproti ostatním vede dobře. Ve vanille to byl především Miracle Rogue, po vydání Naxxramasu to byl Handlock a Midrange Hunter, a teď to vypadá na Control Warriora.  V každé takové fázi se hráči snaží přijít s nějakým counterem proti tomuto dominantnímu decku, a následně s counterem na tento counter (Handlock a Backspace Rogue proti Miraclu, Freeze Mage a Shaman proti Handlockovi, atd.). Slabinou Warriora jsou midrange decky, které dokáží rychle způsobit velké množství poškození, jako například Druid anebo Hunter se Savannah Highmane. Tyto balíčky získávají v prvních kolech výhodu díky otravným, levným minionům a pak už se jejich náskok nabaluje až do vítězného konce, takže tyto dva balíčky jsou velmi často hrané. Třetí krok tohoto counter playe přichází s již zmíněným counterováním těchto counterů. Tam se daří Zoo s Implosionem a rychlým Mech Mageům, přičemž Zoo je rozhodně konzistentnější.

Poslední silný deck je Paladin, který je celkově dobře vyvážený a jeho jediným výrazným problémem je Handlock, který se teď ale nehraje tak často. Paladin se spoléhá na silnou early game a vybudování tlaku  v pozdní fázi hry. Tenhle deck dokáže Warriora porazit a má šanci i proti Hunterovi a Druidovi (přičemž ani proti jednomu nejste favorit).

originál: "Looking at the meta each time there always seems to be that one powerhouse of a deck that seems to do well against the majority, Miracle for a big part of vanilla, handlock and mid hunter in Naxxramas and now in gvg it seems to be Control Warrior. With each phase of the meta it seems to revolve around who can best counter the powerhouse and what counters those counter decks (handlock and Backspace rogue to counter Miracle, Freeze mage and shaman to counter Handlock etc). Now with Warrior the weakness of the deck is the fast heavy hitting midrange decks like druid and Savannah Highmane Hunter lists which get ahead in the early midgame with sticky minions and then snowball into a vicotry so those 2 decks are seeing alot of play. Now the 3rd step of this counter play comes with countering the decks that counter warrior and that seems to fall to the Zoolock with implosion and fast Mage decks with alot of mech minions, Zoolock undeniably seems a more consistent deck compaired to the Mech mage.

The last strong deck seems to be the paladin which is a well rounded decks with the only real weakness being handlock which has become less common rescently, the Paladin relies on a strong early game to build up to a pressure late game, the deck can beat the warrior and is quite strong against both hunter and druid (while not being favored vs either)."

 

Velké díky Aleshovi za zprostředkování.

zdroj: http://ihearthu.com/meta-report-51/

 



Naposledy upravil/a Alandus 26.01.2015 v 11:44:02.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

wozap154 12.01.2015 09:21

Ty zahraniční rozhovory jsou super

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet