Tavern Hero očima Aspiho!

V sobotu (23.7.) proběhl v pražské Alza Game Center důležitý turnaj, který výherce poslal do playoff o místa na Summer Preliminaries. Jednalo se o nedávno zmíněnou Tavern Hero Kvalifikaci. Na tomto turnaji se ukázali zástupci téměř všech předních cz/sk organizací, ale pouze dva byli dominantní! Na prvním místě se umístil Swissking z týmu eSuba a z toho samého týmu se umístil i ecoo na třetím místě. Na druhém místě zůstal Findan z týmu Inside Games a čtvrté místo ukořistil Pardub taktéž z týmu Inside Games. Ale všechny jistě zajímá, jak to na celém turnaji vypadalo!

Turnaj měl začínat už v 10:00, ale kvůli častým problémům se stránkou Challonge, která se spojila s Xsplit, se muselo začít až v 11:00. Problémů bylo hned několik, ale tím nejzásadnějším bylo to, že někteří hráči nebyli vůbec zobrazeni ve swissu, ačkoliv byla jejich jména zadána do systému. Dalším velkým problémem bylo, že stránka uvedla jednoho hráče do swissu hned dvakrát. A největší kuriozitou bylo to, že stránka neukazovala freewiny, takže se pak stalo, že například ixxii z týmu Inside Games nebyl vůbec zaznamenán ve druhém kole, protože se neukázal jeho freewin.

Důležité bylo také to, že se turnaje zúčastnilo přes padesát lidí, ale i přes to se kola odehrávala poměrně dost rychle, takže neměl být problém s odehráním top 8. Dokonce i CzechCloud řekl, že s tím nebude problém, protože má klíče od herny. Tudíž každý počítal s tím, že se bude hrát top 8, takže i hráč se dvěma prohrami měl šanci na postup. Tuto část si zapamatujte, protože se k ní brzy vrátíme!

Uplynula první dvě kola, po kterých se hned několik hráčů rozhodlo, že pravděpodobně nemají šanci na postup, takže se přesunou k chytání Pokémonů, což je teď největším hitem na celém světě. Proto Alza trochu prořídla a zůstalo jen několik hráčů, kteří si přijeli zahrát nebo měli šanci na postup. Na předních příčkách se drželi hráči ze známých týmů, ale hned za nimi byli hráči, kteří na scéně nejsou tolik známí, proto byl tento turnaj lahůdkou pro oči jakéhokoliv manažera, který hledal potenciální hráče do svého týmu!

Bylo kolem 18:00, když probíhalo šesté kolo, které mělo rozhodnout o finální top 8. Osmička nejlepších se následně měla v pavoukovi poprat o první místo. Jenže pak se stalo něco naprosto nečekaného a nepochopitelného! Top 8 se úplně zrušila a tedy se rozhodovalo už v šestém kole o výherci. Tím však mohl být jen Findan nebo Swissking, protože jediní prošli bez jakékoliv prohry. Zbytek už si mohl sbalit kufry a vydat se na vlakové nádraží. 

Když jsem se ptal, proč se zbytečně zrušila top 8, nikdo nevěděl. Minulá Tavern Hero se dohrávala druhý den z domova, proto se to tak mohlo udělat i teď. I když si většina myslela, že by se top 8 stihla úplně krásně, protože bylo ještě dost času, místo toho se hned několik hráčů naštvalo, protože mohli jet domů hned po první prohře a nemuseli nic řešit, jelikož vyhrát mohl jen ten, kdo neměl ani jednu prohru. 

Každopádně top osmička alespoň odešla s MČR body, ze kterých nebyli moc nadšení, protože to nebylo přesně to, co chtěli. Pravděpodobně toto rozhodnutí o neodehrání top 8 můžeme uložit mezi záhady Bermudského trojúhelníku nebo Area 51. My gratulujeme celé top 8 a především Swisskingovi, který si takto zajistil místo ve "finále" Tavern Hero a český Mr. Pepřák teď musí alespoň měsíc mlčet, protože Swissking ukázal, že patří mezi top hráče domácí scény. 

Na tomto odkazu se můžete podívat na průběh celého turnaje.



Naposledy upravil/a Tetrisek 27.07.2016 v 19:22:04.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet