Změny v Hearthstone Championship pro rok 2016!

Není to zas tak dávno, kdy se konalo mistrovství světa v Hearthstone 2015. Hearthstone je relativně nová hra a formát, kterým se šampionáty odehrávají, není ustálený. Blizzard se tedy pro rok 2016 rozhodl naprosto změnit způsob, jak se hráči mohou na finálový turnaj dostat, a nutno dodat, že je nejen sofistikovaný, ale i velice spravedlivý.
První důležitou informací je prize pool. Na rok 2016 připadá jeden milion dolarů! Celý prize pool nebude rozdán pouze při finálním turnaji, ale v průběhu několika sezón. Pokud hráč vyhraje finálový turnaj sezóny, vyhraje zároveň sto tisíc dolarů.
 

První event, na němž byla možnost získat body pro rok 2016, byl Dreamhack Winter 2015. Tento event se konal v nedávné době a první hráči jsou tak o krůček blíže k zisku titulu Mistra světa. Další možností bude umístění v legendary ranku v prosincové sezóně na ladderu.

*Tento obrázek zobrazuje počet hráčů, jednotlivé turnaje a regiony s možností kvalifikace na 2016 Hearthstone Championship.

A co je vlastně nového?

Blizzard se podle všeho řídil hlavně feedbackackem z minulého roku, což je určitě správný krok vůči komunitě.

  • Více lokálních mistrovství. Čtyři sezónní (zima, jaro, léto, podzim) a jeden last call turnaj v každém regionu rozhodne o tom, kdo postoupí na finálový turnaj na Blizzcon.
  • Žádné "byes" v hlavních a kvalifikačních turnajích. Jednotliví hráči, kteří se kvalifikují na finálový sezónní turnaj, budou mít svoje místo v turnaji jisté, ale nikdo z nich nebude mít výhodu na startu turnaje v podobě prvního automatického vítězství.
  • Více peněz! Blizzard navýšil prize pool na zmiňovaný jeden milion dolarů, což je opravdu pořádná suma!
  • Větší množství turnajů s možností zisku bodů pro danou sezónu. V průběhu roku bude probíhat větší množství turnajů nebo Fireside Gatherings, na kterých budete moci získávat body pro postup na finálový turnaj.
  • Na bodech záleží více než kdy jindy. Body získané za jednotlivé sezóny (například zima, jaro), se vždy všem hráčům na konci sezóny vyresetují. Pokud jste například na jaře 2016 zaneprázdnění a nemůžete sbírat body, můžete začít od nuly se všemi hráči například v nadcházející letní sezóně.
  • Distribuce bodů byla vybalancována. Ne, nebojte se. Žádný crazy nerf karet nás nečeká, ale zlepšený systém distribuce bodů pro všechny hráče, který například zajišťuje bod každému, kdo stihne dosáhnout v průběhu ranked sezóny na legendary rank!
  • Flexibilní formáty turnajů. Blizzard pro novou sezónu doslova vyzývá organizátory turnajů, aby vytvářeli nové formáty a podělili se o jejich efektivnost s širší veřejností.

2016 Hearthstone Championship Tour formát.

Každá ze čtyř sezón může a nemusí mít speciální pravidla. Pro více informací se vždy koukněte na stránky battle.netu. Winter Championship bude hrán modifikovanou verzí conquestu s bany. Hráči si vyberou čtyři balíčky s unikátními classami pro kvalifikaci a následný závěrečný turnaj. Na začátku každé BO5 si hráči řeknou své 4 decky a jeden si navzájem zabanují a nahlásí ban adminovi turnaje. Posléze hráči odehrají klasický BO5 conquest zápas

Bodování

Hráči mají možnost získávat body přes ranked systém a Blizzardem schválené turnaje. Odměněni posléze budou na základě umístění. Každou sezónu bude 128 hráčů s nejvíce body pozváno na kvalifikační turnaj v jejich regionu. Po skončení této kvalifikace se body anulují a vše začne znovu. Celoroční výkon bude sledován u každého hráče a na základě dosažených výsledků bude 8 hráčů pozváno na regionální "last call tournament". Každý organizátor, který chce svůj turnaj ohodnotit body, musí splňovat určitá kritéria (viz níže). Všechny turnaje s možností zisku bodů se vždy zobrazí na stránce PlayHearthstone.com - Upcoming Events.

*Speciálním turnajem bude vždy Fireside Gathering Tournament. Jeho vítězové budou mít rezervované místo mezi 128 nejlepšími hráči dané sezóny v kvalifikaci.

Kvalifikace Amerika + Evropa

128 hráčů s největším počtem bodů s vítězi Firesight Gatheringů budou přizváni na kvalifikační turnaj pro finálový turnaj celé sezóny. Turnaj se bude hrát v jednu chvíli v několika zvolených lokalitách a hráči se pro účast na turnaji budou muset do této lokality dostavit (je jedno kam). Bude se hrát double elimination formát a hráči budou proti sobě nalosováni spravedlivým způsobem. Prvních 8 hráčů bude mít proplacené výlohy a taktéž se utkají ve finálovém turnaji celé sezóny.

Season Championships

V každém sezónním finále se utká 8 nejlepších hráčů ve dvou skupinách. První dva z každé skupiny posléze postoupí do čtyřčlenného pavouka a budou jím postupovat, dokud nebude korunován Season Champion. Všechny náklady hráčů na finálový turnaj a last call tournament budou hráčům proplaceny.

World Championship

Finálový turnaj se bude konat v listopadu a uvidíme v něm 16 nejlepších hráčů z celého světa. Z každého regionu postupují 4 hráči a budou tak usilovat o titul Mistra světa.

*Pro účast v jednotlivých sezónních turnajích, kvalifikacích, či finálovém turnaji je potřeba mít občanství v rámci daného regionu. Čech tak nemůže například postoupit jako zástupce regionu Taiwan.

FAQ

Mohu se snažit kvalifikovat na dvou různých účtech?

  • Ano, ale body se vám nebudou sčítat.

Které státy přesně se mohou šampionátu zúčastnit?

  • Seznam všech států v blízké době dodáme.

Jsem občanem jedné země, ale mám pracovní vízum v jiné. Za jaký region můžu hrát?

  •  Za region, který máte na svém battle.net účtu.

V průběhu let jsem se přestěhoval do jiné země. Jak si změním region na svém battle.net účtu?

  • Kontaktujte prosím naší zákaznickou podporu.

Mohu získávat body i na jiných regionech v ranked play?

  • Ano, body se vám ale nebudou sčítat, nýbrž bude započítán váš nejlepší výsledek.

 



Naposledy upravil/a Tetrisek 30.11.2015 v 19:00:51.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet