Zahraniční streameři #6 Kolento

Dosud jsme tu měli jen protřelé streamery, dá se říci specialisty na tuto činost. Pokud jste je zmeškali, byli jimi Amaz, Kripp, Trump, Forsen a Hafu. Mezi streamerskou špičku se však probojoval i ryze turnajový hráč a tím není nikdo jiný než Kolento.

O Kolentovi

Kolenta asi netřeba dlouze představovat. 23letý ukrajinský hráč, vlastním jménem Aleksandr Malš (Александр Мальш), začal svou e-sports kariéru ve hře World of Tanks, poté se však vrhnul na Hearthstone. Působil v týmu ManaGrind téměř až do jeho rozpadu, kdy ho do svých řad zlákal nově vznikající tým Cloud9, který se zformoval z jádra zaniklého týmu DogeHouse. Kolento o sobě dal nejvíce vědět na podzim minulého roku, kdy byl k nezastavení. Vyhrál první Viagame House Cup a poté i DreamHack Winter ve Švédsku, na Blizzconu, nejdůležitějším turnaji roku, však padl ve čtvrtfinále s Kranichem. Největší úspěch své kariéry si ale Kolento připsal až tento rok, kdy v Číně vyhrál CN vs EU Season 2 s odměnou 20 000 eur pro vítěze. Obdiv a respekt veřejnosti si vybudoval nejen jako hráč, ale i jako zručný a neotřelý deck builder. Připisuje se mu vytvoření Leeroy verze Miracle Rogua, která svého času otřásla metou, a přinutila Blizzard hned k dvojitému nerfu klíčových karet tohoto decku.

Stream

Kolento je primárně turnajový hráč a účastní se naprosté většiny větších turnajů, včetně ESL ligy, takže mu na streamování už mnoho času nezbývá. Přesto má úspěchy i v této disciplíně a v letošním roce si odnesl jedno třetí a jedno páté místo z Blizzard Stream Awards, pátý byl přitom v hlavní kategorii Nejlepšího Hearthstone streamu.

Pozornost diváků si Kolento získává svým nenuceným chováním, brilantní hrou a vtipným komentářem. Je vidět, že stream bere jako oddych od kompetitivního prostředí turnajů a patřičně si ho užívá. Věcný a edukativní komentář střídá se sarkastickými či uštěpačnými poznámkami a vše dohromady to dává příjemnou zábavu, která nenudí ani neruší. Na gameplay si taktéž nelze stěžovat. Hraje poměrně rychle, dlouhé přemýšlení nastává jen tam, kde je to opravdu potřeba. Kvalita hry je jedna z nejlepších na světě a převyšuje všechny, které jsme v tomto seriálu měli, i když ani Kolento není neomylný a chybky se najdou všude.

Náplní streamu je především ladder, a to ve valné většině za použití control decků. Signifikantními decky pro Kolenta jsou Control Warrior, Control Priest a Demonlock, ale vidět můžete i další decky – novou formu Zoolocka, pomalejší formy Druida či klasického Midrange Paladina. Pokud máte rádi aggro nebo combo decky, tak raději zamiřte jinam.

Shrnutí

Kolentův stream je jedním z těch nejlepších, na které můžete narazit. Špičková hra spolu s vtipným, ale nikterak podbízivým, nebo strojeným komentářem dávají dohromady příjemnou podívanou. I nováčci, pokud znají alespoň základy, se lecčemus přiučí, veteráni budou chrochtat blahem nad bryskním myšlením tohoto ukrajinského talentu.

Kolento streamuje nepravidelně, pro lepší přehled sledujte jeho twitter.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet