Vyber nejlepší karty z Mean Streets of Gadgetzan - Valda

Vítejte u prvního dílu našeho plánovaného seriálu, kde budou kvalitní čeští hráči Hearthstone rozebírat, jaké nejlepší karty nám nová expanze Mean Streets of Gadgetzan přináší. Seriál bude vydáván postupně, takže ne všichni hráči budou mít přístup ke stejným kartám pro výběr těch nejlepších. Může se tedy stát, že některé karty později nebudou tak dobré ve vztahu k ostatním, jak se zdálo.

V prvním díle bude nejlepší karty vybírat Valdaboy z týmu Inside Games. Takže co nás tedy v nové expanzi čeká a nemine?


Kabal Courier

Poprvé v historii HS vychází tzv. „multi-color“ karty, které jsou běžné například pro MtG. V HS je to pojaté tak, že každá z devíti class patří do určitého gangu. Ty jsou celkem tři, Grimy Goons, Jade Lotus a Kabal. Do posledně zmíněného patří právě karta Kabal Courier, která je, dle mého názoru, velmi podceňovaná. Budete ji moci hrát v balíčcích pro priesta, warlocka a mage. To, co všechny tři classy spojuje, jsou například silná AoE kouzla. Sice 2/2 tělo za 3 many není dobré, ale mechanika Discover Vám dává možnost vybrat si mezi různými variantami tu nejlepší, která vám v daném matchupu a situaci může velmi pomoci, na rozdíl od čekání na topdeck určitých karet ve Vašem balíčku. Například proti aggru budete hledat AoE, proti controlu nejspíš kartu s co největší value. Právě proto si myslím, že tuto kartu uvidíme i na kompetitivní scéně.

Lotus Assassin

Nová epická rogue karta. Je to vlastně Stranglethorn Tiger bez beast synergie, ale to je rogue jedno. Přijde na board ve stealthu a kdykoliv poté zabije nepříteli potvoru, tak se znovu za stealth schová, například proti Hero Power, zbrani nebo target removalu. A pokud protihráč bude muset zahrát AoE, aby se jej zbavil, tak Vám to zas tak vadit nebude. Tudíž časem Vám tato karta může přinést velkou value. Problémem je, že se tato karta nevejde do Leeroy či Malygos verze Miracle Rogue.

Kabal Talonpriest

Stane se z priesta nový „shaman“? Připadá mi, že ano, jelikož zatím z karet, které Blizzard ze setu odhalil, vypadají všechny priestovy velmi silně. Kabal Talonpriest není vyjímkou. Karta připomíná dříve hraného Dark Cultistu, 3/4 tělo za 3 many je výborné, avšak nyní nepřidá Vaší bytosti zdraví po smrti, ale když jde na stůl. To je pro pomalejšího priesta celkem problematické, jelikož do 3. kola většinou nezahrajete bytost, avšak pro Dragon Priesta je tato karta naprosto insane! Například ve druhém kole zahrajete Wyrmrest Agenta (2/4 taunt) a ve 3. kole z něj můžete udělat lepšího, už dávno zapomenutého Deathlorda.

Pilfered Power

Tuto kartu byste si nikdy nedali do dnešních druid decků místo rampících kartet jako Wild Growth, Mire Keeper a Nourish. Zaprvé, aby měla efekt, musíte mít miniony na stole, zadruhé, ve druhém kole chcete už rampit s divokým růstem a přeskakujete 3-drop. Každopádně karta má potenciál v aggro druidovi. Snažíte se zahrát 1-drop, poté například Darnassus Aspiranta, který rampuje agresivně a ve třetím kole zahrát 1-drop a rampnout. Problémem je, že si vyprazdňujete rychle ruku, tudíž nemusíte mít do čeho rampit. Každopádně karta dokáže přinést šílenou value, otázka je, jak konzistentní bude.

Manic Soulcaster

Tuto kartu si nedokážu představit v Tempo Mage, jelikož si do decku nechcete většinou dávat další Mana Wyrmy či Apprenticky. Každopádně v Control Mage, či Reno Mage má tato karta místo. Ano, může Vám snížit šanci najít Rena, ale také je tam možnost, že si do balíčku dáte ještě jednoho. Proto to bude výborná karta v pomalých matchupech, kde tolik nezáleží na tempu, ale na value. A právě tato karta Vám zvýší šíleně celkovou value vašeho balíčku. Například jakýkoliv větší drop do 7 man můžete zahrát a poté si jej znovu zamíchat do balíčku (po zlevnění Thaurissanem můžete například mít dalšího Ragnarose či Medivha). Taktéž to pomáhá s fatique, jelikož Vám to dává další kartu do nedrawnutých karet. Tudíž, pokud bude pomalejší meta, nebo budete potřebovat do LHS deck, který bude porážet pomalejší balíčky, tuto kartu určitě uvidíte rádi ve vašem mage decku.

Drakonid Operative

Pamatujete si, jak jsem se Vás ptal, zdali se z priesta nestane nový shaman? Sice se tato karta hodí pouze do Dragon Priesta, ale má vše, co byste mohli chtít! Za 5 many 5/6 tělo je výborné a k tomu má karta insane Battlecry, zejména v pomalejších matchupech. Objevit kartu z nepřítelova balíčku samo o sobě není taková pecka, ale pokud dokážete pracovat s informacemi, které Vám mechanika Discover poskytne, určitě by se Vám měla naskytnout šance svého protihráče překvapit a získat v zápase výhodu. Zaprvé, můžete se dozvědět, přesně jaký balíček protihráč vlastně hraje (to ne vždy v 5. kole víte). Tudíž budete například vědět, zdali obehrávat Nzotha v CW či kombo v Renolockovi. Zadruhé můžete získat informaci o specifické „tech kartě“, kterou má Váš soupeř v balíčku (např. Deathwing). Zatřetí, objevujete karty z nepřítelovy knihovny, ne ruky, tudíž pokud vidíte, že má v knihovně Brawl, můžete se zkusit vystavit jednomu, který může, nebo nemusí mít v ruce. Celkově má karta výborné staty, vysokou value a může Vám poskytnout důležité informace o protihráčově balíčku a ruce. Proto si myslím, že karta bude 100% hraná v Dragon Priestovi, kterého bychom se měli začít obávat.


V příštím díle se můžete těšit na zhodnocení karet od dalšího z hráčů Inside Games, s největší pravděpodobností to bude Matty, což je vítěz poslední MČR 2016 v Hearthstone!



Naposledy upravil/a Tetrisek 07.11.2016 v 21:22:25.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Aspi 07.11.2016 22:53

Ceris
mohl bych se zeptat, co za inteligentniho hrace / redaktora tohle psalo?Jak muze nekdo, kdo se povazuje za progamera pouzivat nazvy class jako Cernokneznik nebo Darebak?
Ti progameři mají již takový slang a upravují si názvy různých karet či class, proto je pro ně již normální, že tomu takhle říkají. Jen nám tato slova prošla korekturou a opravovali jsme je zpětně. Berme to spíše jako humornou stránku autora hodnocení.

Ceris 07.11.2016 20:19

mohl bych se zeptat, co za inteligentniho hrace / redaktora tohle psalo?Jak muze nekdo, kdo se povazuje za progamera pouzivat nazvy class jako Cernokneznik nebo Darebak?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet