Výběr nejlepší karty z Mean Streets of Gadgetzan - Power

Včera jsme Vám představili nový seriál, ve kterém vám hráči z různých československých týmů představí nejzajímavější karty z blížícího se rozšíření! Včera jsme mohli vidět karty, které si vybral Valentin "Valdaboy" Ivanov z týmu Inside Games. Dnes si připravil několik karet i Daniel "Power" Strmiska, který taktéž hájí barvy týmu Inside Games.


Wickerflame Burnbristle

 

Toto je velmi zajímavá karta pro paladina, která Tauntem a Divine shieldem připomíná menší verzi Tiriona Foldringa, od kterého se však liší cenou – 3 many - a schopností - místo bájného meče Ashbringeru umí léčit hrdinu za každý damage, který rozdá. Paladin obecně neoplývá zrovna pestrou škálou early/midgame karet, a to se mění právě příchodem Wickerflame Burnbristla. Podle mě je to karta spíše defensivní a uvidíme ji tak v pomalejších decích (agresivní deck využije spíš charge Argent Horseridera než +1HP, Taunt a schopnost léčit). Tato karta vždy stopne minimálně 2 útoky a vyléčí tak 4 HP, což je samo o sobě dostačující value. Zajímavá by mohla být synergie, navíc po křivce, a to za 4 many Keeper of Uldaman = buff na 3 útoky popř. Blessing of Kings +4/4, což funguje nejen se schopností léčit, ale i s efektivním tradem pouze za Divine shield. Za mě určitě zajimavá karta, která má místo i v kompetitivním karbanu (pokud se ovšem zvedne power level paladina samotného). 

Pint-Size Potion

Parádní spell pro priesta, který pokračuje ve snaze zajistit priestovi své místo na slunci. Za 1 manu -3 k útoku v daném kole a synergie se Shadow Word: Horror dává priestovi možnost cenného AoE removalu. Nabízí se také kombinace s Cabal Shadow Priestem, popř. výhodný trade vašich minionů do oslabených minionů protihráče. Hlavní účel bude ale AoE removal. 

Dragonfire Potion

Další lektvar a další velice kvalitní AoE removal pro Priesta, tentokrát však za 6 many. 5 damage do všech minionů kromě draků by mohl využít nejen kontrolní Priest, ale i rychlejší Dragon Priest, který navíc může bezpečně Dragonfire Potion zahrát se s svými draky na boardě.

Potion of Madness

Spell, který priestovi za pouhou 1 manu dává možnost kontrolovat protivníkova miniona po dobu jednoho kola. Dle mého velmi silný spell, který ocení a zařadí alespoň jednou do svého balíku každý milovník Anduina Tyrande. Pokud tento lektvar zahrajete chytře a v příhodné situaci, můžete se útokem zapůjčeného miniona zbavit dalšího miniona protivníka a ještě si třeba přivlastnit Deathrattle efekt zapůjčeného miniona. Trade 2-3 minionů za 1 kartu, vlastně kdykoli během hry (jen 1mana), je přesně to, co priestovi schází, aby se stal konečně konzistentním antiaggro balíkem.

Counterfeit Coin

 

Jedná se vlastně o klasickou Coin, kterou známe od počátku Hearthstone, s tím rozdílem, že ji může mít pouze rogue a může ji zařadit do svého decku rovnou dvakrát. Mnozí by si mohli myslet, že 1 mana navíc není dostatečně dobrá a oslabí to celkově power level decku. Opak je pravdou, tato karta perfektně zapadá do konceptu rogue decků, tak jak je známe dnes, tedy přežít early game, prolízat se celým deckem pomocí Gadgetzan Auctioneera a během 2 kol s Concealem a Coldbloodem, popř. Emperorem a Malygosem, zabít protihráče. Counterfeit Coin umožňuje snadnou aktivaci všech combo efektů (SI:7 Agent, Eviscerate atd.), poslouží jako proliz v kombinaci s Gadgetzan Auctioneer anebo vám umožní zahrát většího Edwina Vancleefa, popř. Questing Adventurera. Přesně takovou kartu rogue potřebovala, hlavně když Tomb Pillager brzy odrotuje ze standard modu. Uvidíme ji tak nejspíše v každém rogue decku. 


O příští díl se postará další hráč týmu Inside Games, kterým bude Václav "Findan" Prosser! Ten završí první část série a do druhé série naskočí hráči týmu Fraternitas!



Naposledy upravil/a Tetrisek 15.11.2016 v 10:59:07.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet