Vize ICT

Zdravíčko, musím do školy udělat projekt na téma vize ICT (informační a komunikační technologie). Proto bych Vás chtěl poprosit jak myslíte, že budou tyto technologie vypadat za 10, 20 či 100 let. Kam se můžou tyto technologie posunout? Kde bylo tyto technologie před deseti lety a teď? Změnily se výrazně? Děkuji moc za pomoc:)
Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Mistrfox 25.05.2014 20:04

V minulosti stačilo například pro hraní online her rychlost 256 kb dneska si kolikrát nezahrajeme ani s 2Mb. Přijde mi, že veškeré aplikace nebo software je stále víc nenažraný a chce větší a větší výpočetní výkon. Nevím jestli to je nějaké skryté přání prodejců aby nám mohli neustále nabízet nové věci nebo prostě jenom ty výpočetní technologie neurazily až takovou cestu kupředu jak je nám předkládáno. Dost mi to připomíná větu obezitu je lepší léčit než ji vyléčit stejně tak ostatní tzv. nevyléčitelné nemoci. Proto si myslím že ICT mohlo být dávno už úplně někde jinde.

pepik 28.04.2014 10:52

Ahoj,v minulosti si průměrná rodina mohla dovolit pouze obyčejné počítače s malým výkonem a už tak je stál skoro celou výplatu. Zhruba před deseti lety se však i výkonné stroje zpřístupnili těmto domácnostem. Za rozumné peníze se dá pořídit výkoný počítač. A to je dobře. Myslím si že trendem je i nejnovější technologie zpřístupnit obyčejným lidem. Proto už nyní májí všechny rodiny smarthpony, tablety a navíc ještě počítač. V budoucnu začneme vídat občany s chytrými brýlemi a chytrými hodinkami a za padesát let už budeme do práce lítat s jetpacky.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet