Týdenní meta report #7

Pro tento týden jsme se rozhodli poněkud změnit formát pro sérii meta reportů! Podívejte se spolu s námi, jak to v současnosti na ladderu vypadá. Nezapomeňte, že žebříček sestavený týmem DKMR je seřazen podle četnosti a oblíbenosti, nikoliv podle síly. Bývá pravidlem, že nejhranější deck je i nejsilnější deck, ale vždy tomu tak nemusí být.

Útok na vrchol

Hunter je na prvním místě už nějakou tu dobu, a má k tomu své důvody! Jak můžete vidět na obrázku níže, Hunter téměř postrádá špatný match-up. Tak jak ho porazit? Snad tím jediným špatným match-upem, Priestem. Ten ve své control verzi s kartami jako Wild Pyromancer a Shadow Madness je proti Hunterovi nejoblíbenější volbou. Balíky jako Warrior, Shaman a Mage taky nejsou úplně nejhorší. Například v poslední době velmi populární "Double Doomhammer Shaman" je velmi slabý, naopak více standardní midrange verze mohou být velmi silné.  Hunteři, kteří vyřadili Unleash the Hounds a kompletně odstranili Starving Buzzarda, mají velké problémy s dobře umístěným Earth Shockem, nebo dobrým načasováním vašich Feral Spiritů.

Warrior se dočkal zvýšené popularity díky známým streamerům a dobrého match-upu proti Hunterům. Karty jako Cleave, Armorsmith a Fiery War Axe jsou jedny z nejsilnějších způsobů, jak se vypořádat s aggro balíky. Vlastně můžeme říct, že všechny decky, kterým se zvedla v poslední době popularita, nějakým způsobem objevili efektivní možnost, jak se vypořádat s kartou Undertaker.

Pokud máte na ladderu problémy s Hunterem, zkuste na něj vzít Priesta nebo Warriora. Další možností je zůstat u svého oblíbeného balíku, ale přizpůsobit jej tak, aby se dokázal vypořádat s T1 Undertakerem.

Balíček týdne: Chakki´s Shaman

Dnes se podíváme na balíček, který jsme mohli vidět v akci na turnaji SeatStoryCup 2, konkrétněji v rukách jeho vítěze - Savjze. Tento deck původně vytvořil Chakki, a jako první do něj zařadil 2x Doomhammer. Shaman byl považován za jednoho ze slabších, ale díky svému nedávnému úspěchu je nyní  mezi kandidáty na nejlepšího hrdinu v Hearthstone.

Formát článku se možná změnil, nicméně rubrika s názory hráčů stále zůstává. Dnes se nám představí iG. Dodgy!

Dodgyho názor na metu

Jak již bylo avizováno, pohled na metu lze rozlišovat na turnajovou metu a ladder metu, která je o dost víc aggro. Co se týče ladderu, tak tady stále a opět dominuje Hunter, hodně dobře je na tom také agresivnější verze Priesta s Undertakery a to hlavně díky dobrému match-upu se Zoo a Huntery. Po SeatStory Cupu můžeme také více a více potkávat Shamana se dvěma Lava Bursty a Doomhammerama a Malygos Rogunu. Handlock zůstal nezměněný a pořád je silným balíkem, ať už na ladder či na turnaj. Pokud se detailněji podíváme na turnajovou metu, tak v turnajích s banem se s velkou pravděpodobností setkáte s Freeze Magem (ban Huntera) či nějakou verzí Miracle Roguny ať už je to Malygos nebo verze s Alextraszou. V neposlední řadě tu máme Druida, který se svými Spectral Knighty + Sunfury Protectory stává noční můrou Miracle Rogun. Turnaje bez banu se v prvních kolech dosti podobají ladder metě avšak s přibývající důležitostí zápasů lidé raději sahají po control balících. Za mě je tento týden optimální volbou Priest - na ladder verze s Undertakerama a do pozdější fáze turnajů controlnější verze.

zdroj: http://ihearthu.com/meta-report-40/



Naposledy upravil/a Kinedryl 26.10.2014 v 15:31:56.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet