Týdenní meta report #13

A znovu zde máme žebříček týmu IHEARTHU. Nezapomeňte, že žebříček je seřazen podle četnosti a oblíbenosti, nikoliv podle síly. Bývá pravidlem, že nejhranější deck je i nejsilnější deck, ale vždy tomu tak nemusí být.

MAGE

S vydáním GvG se hodně zapomenutých hrdinů dočkalo vytoužené pozornosti. Dnes máme na prvním místě mága, který podle všeho dostal nejsilnější kartu z rozšíření vůbec, a to Unstable Portal. Tato karta vám dovolí zahrát ty nejsilnější možné miniony, jako třeba Yseru, o celé tři kola dříve. Z této karty vymáčknete value vždy. Pokud z něj dostanete něco za 5 many a nahoru, máte silné tělo, které můžete zahrát v nejbližších kolech. Pokud však dostanete něco za 3 many a méně, máte dalšího miniona zadarmo v daném kole. Nejoblíbenější balíky na ladderu jsou mid-range Mech decky, které používají standardní removaly a karty jako Snowchugger a Mechwarper.

WARLOCK

Warlock se drží podle očekávání na předních místech, co však mnoho lidí překvapí, je fakt, že za to vděčí Handlockovi, nikoliv Zoo! Nedávno se tento deck a jeho hráč dostali na první místo legendary hráčů na NA serveru.  V tomto balíku jsme mohli vidět výměnu Earthen Ring Farseery za Antique Healboty a Soulfire za Darkbomb. Dále se zde hraje Recombulator, k vylepšení právě zmíněných Healbotů nebo léčení vašich giantů. Dále na ladderu uvidíte hráče, kteří se snaží dát dohromady Demonlocka.  Očekávejte od vašich soupeřů spíše Handlocky nebo Demonlocky, ale nezapomínejte na Zoo. To se stále hraje a samozřejmě i tady se zkouší jeho Mech variace.

PRIEST

Priest byl jedním z nejvíce diskutovaných hrdinů před vydáním GvG, a měl k tomu důvod. Shrinkmeister dokazuje, že je tak dobrý, jak se od něj očekávalo. Očekávejte od většiny soupeřů 2 kopie cabal Shadow Priest a jeden Shadow Madness. Light of the Naaru může být také velmi silná karta v kombinaci s Injured Blademaster. Toho vyhealujete a ještě dostanete dalšího miniona, který vám pomůže efektivněji tradovat.

PALADIN

Muster of Battle vdechlo Paladinovi nový život, přesně tak, jak jsme všichni doufali. V kombinaci s Quartermaster se stává velmi oblíbenou dvojicí karet většiny hráčů. Paladin také dostal silný boost ve své early game fázi v podobě Shielded Minibota. Ten mu umožňuje dlouho potřebné trady s kartama jako je Flame Imp a Knife Juggler. Dávejte si pozor na jeho Recruity, ať pak nejste zklamaní z devastujícího Quartermastera!

WARRIOR

Control Warrior zůstal skoro stejný až na pár silných výjimek. Shieldmaiden vám dá 5 armoru, silné tělo na board a možnost použití Shield Slamu. Někteří hráči experimentovali s Bouncing Blade a Crush k zvětšení možností removalu. Vypadá to však, že Bomb Lobber bude to pravé. Podobně jako Shieldmaiden, Bomb Lobber poskytuje vysokou value, většinou vás zbaví soupeřova miniona a vy sami miniona získáte. Pokud proti sobě potkáte Warriora, ve většině případů očekávejte právě jeho control verzi. Dejte si však pozor i na hráče, kteří se snaží zapojit Iron Juggernauty do svých Youthful Brewmaster decků.

ROGUE

Rogue je jedna z těch, kterým Mechwarper vyhovuje. Iron Sensei a Goblin Auto-Barber jsou levnější classové karty a každá z nich je velmi dobrá v budování silného boardu. T1 Coin do Mechwarpera následovaný T2 Iron Senseiem vám dává T3 Chillwind Yeti. Pokud Iron Sensei není okamžitě odstraněn, může vám hru velmi rychle ukončit. Očekávejte spoustu hráčů, kteří budou experimentovat a zkoušet různé verze Mech a Tempo Rogue. Hodně hráčů používá Tinker´s Sharpsword Oil v pomalejších Miracle balících, protože funguje jako Deadly Poison a Cold Blood v jednom. Někteří dokonce kvůli nerfu Gadgetzana hrají i Sprint. Do všeho ještě stále může promluvit Trade Prince Gallywix, koneckonců, GvG je tady pár dní.

HUNTER

Hunter se po GvG ještě úplně nenašel. Hráči experimentují s kombinací Gahz´rilla a Call Pet, nebo mid-range Steamwheedle Sniper deckem. Tyto balíky zatím působí roztříštěně, ale co si tady budeme nalhávat, Hunter je Hunter. Objevují se i variace Mech decku, což dává naději vzniku nové podoby face Huntera. Až se to stane, můžete Huntera očekávat znovu na prvním místě.

SHAMAN

Shaman se velké oblibě netěší, i když na to má potenciál. Zap-o-Matic je silná karta a od mnohých Shamanů ji můžete ve čtvrtém kole čekat. Dunemaul Shaman a Crackle doplňují jeho burst. Powermace dokáže nabuffovat toho malého windfury mecha. Zatímco teď se Shaman moc nehraje, očekávejte v brzké době windfury decky. Nebo murlocy?

DRUID

Druid je na tom špatně, pokud jde o ladder. Standard Druid byl mizerný ještě před GvG, kvůli Freezing Trapám, Sapům, a obecně Zoo. Zatímco ostatní dostali skvělé karty, Druid nedostal nic, co by vedlo k nějaké okamžité inovaci a změně. Troggzor a Grove Tender dávají smysl v rychlejší verzi decku, ale samotný deck nijak výrazně nemění. Je třeba počkat, co přinese čas a experimenty s tímto hrdinou.

Balíček týdne: Control Warrior

Firebat doslova zničil RDU v první epizodě Deck Wars S3 právě s tímto deckem. Explosive Sheep dodává balíku obranu proti aggru. Bomb Lobber je efektivní jak proti aggru, tak i pomalejším deckům. Ale nejlepším přírůstkem je již zmíněný Shieldmaiden. Tato karta je bezpečnou volbou ve střední fázi hry. Očekávejte od tohoto decklistu vysokou účast na ladderu, právě díky Firebatovi.

V prvním díle po vydání GvG se nám s názorem představí kapitán předního českého týmu eEriness a není to nikdo jiný než Roman "TanakhT" Pivec!

TanakhTův názor na metu

Vypuštění GvG přineslo doopravdy hodně nových archetypů. Oživilo to Murlocy, přineslo Mechy a dokonce i Piráti se podívali na světlo světa.
Ne všechny strategie se ale dostali úspěšného zařazení mezi tier 1 balíčky a já bych vás teď rád provedl světem těch, které jsem měl možnost vyzkoušet.

Brian Kibler představil "easy" Shaman Murlock Deck, se kterým se mu kolem ranku 6 dařilo vesměs dobře. V mých rukách už se tak balíček bohužel nechoval. Proti agresivnějším balíčkům ztrácíte brzo tempo, protože value z Murlocků není tak velká, když jich na stole není víc. Control balíčky se porážejí taky hůře, protože na rozdíl od všech value minionů s deaththratlem, Murloci umřou, navždycky. Pro mě balíček 4/10


http://imgur.com/x64kjhZ

Od ranku 6 hrál král všeho štěstí Kibler Mech Mage balíček, který už je jiná pohádka. V balíčku je spousta value minionů, kteří když umřou tak po nich něco zbude. Jsou samozřejmě těžší a lehčí matchupy. Wariora potkávat chcete, Shaman je utrpení, Rogue je skoro freewin. Proti Zoo se hraje špatně bez coin. Kontrolní balíčky zabíjíte většinou přes Antonidas + 3 spare parts. Pokud někdy v early padne Stealth Spell Part (TOO OP) tak si jí určitě pošetřete na Antonidase. Balíček bohužel postrádá board clear a spoléhá na férové tradování 1 za >1.  8/10


http://bmkgaming.com/wp-content/uploads/2014/12/351x1024xMechMage-351x1024.jpg.pagespeed.ic.1sH_LFqK6t.jpg

Objevila se i controlnější verze Mech Mage, která je okradená o pár menších mechů a má v sobě 2x Flame Strike a pár těch lepších legendárek.


http://www.hearthstonetopdecks.com/decks/strifecros-season-9-gvg-control-mage/

Nejvíce jsem měl zatím možnost osahat si Priesta. Do něj jsem zařadil Shrinkmastera, 2x Madness a Vol'jin (hlasuji pro nejlepší legend sady :) ). Za zařazení by určitě stál Recombobulator. Hrajeme na obrovskou karetní výhodu. Férové tradování a samozřejmě se co nejvíc snažíme potrestat soupeře pomocí Shadow Madness + shrinkmaster/recombobulator comba. Shrinkmaster + Cabal Shadow Priest také není nejhorší kombinace. Dle mého názoru Priest obdržel asi největší facelift a u mě osobně hodně stoupl a už není "RNG" jak jsem ho dříve nazýval. Samozřejmě se hraje více variant, než ta, kterou jsem zmiňoval, jednu zajímavou můžete vidět zde. 9/10

http://www.hearthpwn.com/decks/132653-mid-range-priest-holy-priest

Na ladderu dále můžete potkat všemožné variace na Mech deck od Priesta až po Rogue. Handlockovi a Zoo se také holduje dosti. Hunteři jsou prozatím na ústupu. To je ode mne vše, berte v potaz, že jsem odehrál něco málo kolem 100 her prozatím a tak se mé meta názory mohou lišit od vašich.

 

zdroj: http://ihearthu.com/meta-report-47/

 



Naposledy upravil/a Kinedryl 14.12.2014 v 12:43:31.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet