Svitavy opět ožily, a to díky RoG FINALS 10!


Stejně jako rok minulý, ani tento nemohla svitavská akce známá jako ASUS FINALS chybět. Tentokrát se jednalo o jubilejní 10. ročník, který zaplnil Fabriku poslední červnový víkend.

Herní akce ASUS FINALS má již dlouhou historii. Každý rok se můžeme těšit jak na zimní, tak i na letní turnaj, který proběhl právě minulý víkend, 25. – 26. června, ve Svitavách ve Fabrice. Tentokrát jsme se mohli těšit na turnaje „pouze“ ve dvou hrách, a to jmenovitě v League of Legends a Counter Strike. Týmy bojovaly o více než 100 000 Kč a další spoustu hmotných cen. Po dlouhých a opravdu napínavých zápasech se nakonec na špičku dostal tým Fraternitas za LoL a tým eXtatus za CS. Oběma týmům gratulujeme, vítězství si opravdu zasloužily!

Akce je známá především díky své skvělé divácké atmosféře. Jen si to představte – obrovská hala, spousta lidí milujících svět gamingu, známé týmy, parádní hry… Stejně jako roky minulé, i letošní ročník se mohl pyšnit opravdu velkou návštěvností. O víkendu jsme na FINALS mohli vidět více než osm set návštěvníků, kteří se nestyděli fandit svým týmům opravdu naplno a užívat si parádní atmosféru celé akce.

Celá událost byla samozřejmě obohacena o doprovodný program, mezi nímž je určitě dobré zmínit tombolu se spoustou cen, jako jsou například trička, hry, sluchátka, herní myši a další, spoustu fanoušků také jisté potěšila cosplay show, která na takové akci nesmí chybět, mohli jste si vyzkoušet také virtuální realitu a další skvělé hry na vyplnění volného času. Za zmínku také určitě stojí stánek hitpoint.cz, kde jste si mohli pořídit oficiální trička a další doplňky, a stánek Minotaur, kde jste mohli zakoupit opravdu velkou spoustu úžasných figurek (Funko Pop figurky všichni milujeme), knih a dalších doplňků.

Určitě se ale ptáte, jak to, že se objevuje na naší stránce takový článek, když jsme se ještě ani jednou nezmínili o Hearthstone. Ta chvíle je tady. Hearthstone se na FINALS objevil minulý rok a u hráčů měl velký úspěch. Tento rok jsme jej ale vidět nemohli, stejně jako jsme neviděli StarCraft nebo Quake. Důvod, proč jsme ani jednu z těchto her tento rok nemohli sledovat, je prostý a vysvětlí vám ho přímo Ondřej Báča, který akci organizoval, v rozhovoru níže:

 

První otázka je jasná – jak to, že se na letošním ročníku neobjevil Hearthstone?

Dlouhodobě jsme na akci měli StarCraft a Quake, na těchto hrách jsme vlastně začínali. Minulý rok jsme se rozhodli, že bychom mohli přidat i něco dalšího, takže byl na turnaj zařazen také Hearthstone. U diváků byl celkem populární, hráči také super, ale do našeho konceptu her se to přímo nehodí, protože se chceme soustředit hodně na týmové hry, mezi kterými se právě teď opravdu hodně prosadilo LoL a CS. Tím hlavním důvodem ale není to, že se nejedná o týmovou hru, ale spíše to, že si myslíme, že je lepší udělat turnaj např. právě jen ve dvou hrách, ale zato tak, aby to bylo opravdu kvalitní a aby vše fungovalo tak, jak má – čím méně věcí se musí organizovat, tím kvalitnější je potom celá akce.

 

Plánujete do budoucna třeba i nějaké další hry přidat?  

Přemýšlíme nad mobilními hrami, např. Clash Royale nebo Vainglory. Hlavně Vainglory nás opravdu chytlo. Zatím bychom chtěli ale držet hlavně týmovky, ale kdo ví, třeba to časem rozjedeme ve větším a přidáme spoustu dalších her.

 

Tady ve Fabrice tahle akce není poprvé. Jste s tímhle prostorem a také s počtem fanoušků, kteří dorazili, spokojení?

Ano, je to tady super. Tohle místo je skvělé, akce sem parádně zapadá a i u návštěvníků se Fabrika osvědčila. Fanoušků dorazilo opravdu hodně, ale všímáme si, že jich chodí stále víc a víc, tudíž přemýšlíme, zda nás tento jejich zájem nepožene jinam, do nějaké větší haly. Zároveň by se jednalo zase o nějaké zpestření. Uvidíme, jak to vše dopadne.

 

Navštívili jste ASUS FINALS? Pokud ano, jaké máte s akcí zkušenosti – co se vám líbilo, co vás naopak nepotěšilo? Pokud jste ve Svitavách nebyli, plánujete se zúčastnit dalšího ročníku? Patříte mezi ty, kteří by si přáli, aby se Hearthstone mezi hry vrátil, popřípadě chcete, aby se objevily nějaké další hry? Svoje názory nám pište do komentářů a určitě se nezapomeňte pochlubit nějakými zajímavými fotkami. Z mé strany byla akce naprostá pecka a atmosféra byla nepopsatelná. Tak se třeba potkáme v zimě!



Naposledy upravil/a Tetrisek 28.06.2016 v 11:14:50.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet