StanCifka ovládl finále StarLadderu

Ukrajinský Kyjev hostil o víkendu finále první sezóny StarLadderu. O prize pool ve výši 15 tisíc dolarů se utkalo 6 hráčů, kteří se probojovali ze skupinové fáze, a mezi nimi byl i momentálně nejlepší český hráč Stanislav Cifka. Mezi největší favority určitě patřil čerstvý vítěz z Prahy Thijs, který také od začátku potvrzoval svou formu a s přehledem postoupil do semifinále. Zato StanCifka měl co dělat a do další fáze postoupil až přes tie-breaker, když stejně jako Kolento a Dog skončil skupinu se dvěma výhrami a třemi porážkami.

V semifinále se Standa utkal s velice dobře hrajícím Orangem a stejně jako ve skupině s ním prohrál 1:3. Čekala ho tak nepříjemná cesta přes lower bracket, kde narazil na domácího Kolenta. Jeho výkony ve skupině nebyly příliš přesvědčivé a ani proti Standovi se mu nedařilo a prohrál jednoznačně 3:0. Na cestě do finále tak Stan opět narazil na Orange, ale tentokrát se skóre obrátilo a Švéd padl 3:1.

Ve finále čekal Standu podle očekávání Thijs, který na své cestě prohrál pouze jednou, a to těsně 2:3. Standa se však nenechal tímto skóre rozhodit a naprosto bezchybným koncentrovaným výkonem ovládl finále v poměru 4:1.

Stanislav zaujal diváky i castery kromě svého výkonu i netradičními decky, zejména se nečekala dominance Control Warriora, který ve finále naprosto zlikvidoval Thijsova Patron Warriora.

StanCifka si za 1. místo odnesl 6 000 dolarů

ThijsNL za 2. místo 3 500 dolarů

Orange za 3. místo 2 500 dolarů

Kolento za 4. místo 1 500 dolarů

 

Ve spoileru najdete VOD finále, celý bracket můžete nalézt zde


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

login 20.10.2015 08:16

Nejen Control Warrior byl překvapením.. Jeho Mage se ukázal jen jednou v prvním zápase proti Cipherovi a pak ho všichni ostatní až do konce banovali.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet