Shaman Power by Lakart

Nedávno jsem se odhodlal k dotvoření svého Shamana a tak vznikl tento, podle mě, dosti silný shaman. Zatím jsem s ním došel do ranku 7, ale přepokládám, že kdybych měl více času mohl bych se dostat daleko výše.

Balíček

Minioni
2x Argent Squire
1x Bloodmage Thalnos
2x Flametongue Totem
1x Mana Tide Totem
1x Blood Knight
1x Harvest Golem
2x Defender of Argus
2x Azure Drake
1x Argent Commander
2x Fire Elemental
1x Al'Akir the Windlord

Ability
2x Earth Shock
2x Lightning Bolt
2x Rockbiter Weapon
2x Feral Spirit
2x Hex
2x Lightning Storm

Zbraně
1x Stormforged Axe
1x Doomhammer

 

Myšlenka

Tento deck je velmi podobný tomu, který jsme si představili v seriálu BPKLP. Je zde však několik úprav, jež ve výsledku udělájí z decku opravdového zabijáka. Ale abych nepředbíhal - začneme od začátku. Shaman je povolání charakteristické svými totemy a schopností vybudovat si velký board presence. To však neznamená, že vás zahltí obrovským množstvím minionů a vytluče z vás duši, ba naopak, valná většina minionů totiž slouží jako "podpůrné jednotky" a spíše umocní sílu velkých potvor jako Fire Elemental, Azure Drake či Argent Commander. Dalším důležitým faktorem ovlivňujícím shamanovu sílu je overload. Je to vlastně brzda, která vyvažuje sílu Shamanských karet a zabraňuje okamžité demolici soupeře. Karty s overloadem dokáží mnohdy zachránit celou hru, ale pokud se neužívají s rozumem, dokáží vás dostat do dost velkých potíží. Jak jste si možná všimli, tento deck neobsahuje kartu Unbound Elemental. Důvodem je fakt, že tato karta se často stává terčem okamžitě poté, co je vyložena na stůl a mnohdy se ani nedožije dalšího kola. Na čištění hrací plochy od nepřátelských minionů je Shaman vybaven možná lépe než Mistr Propper. Karty Lightning Bolt, Earth Shock, Hex, Rockbiter Weapon a Lightning Storm jsou více než dostačující k tomu, aby protější část hrací plochy zela prázdnotou a vy mohli v poklidu ovládat průběh hry. Jako poslední stojí za zmínku 2 legendárky; Al'Akir the Windlord a Bloodmage Thalnos. První zmíněný může posloužit buď jako finish-him karta nebo jako těžko prostupný taunt. Ten druhý je naopak podpůrnou kartou se Spell Power a potenciálním card draw

 

Strategie

Tento deck není žádné aggro, a tak nečekejte protivníkovu smrt v brzké fázi hry. Karty, které si připravíte ze začátku hry na ruce, jsou velice důležité! Musíte logicky přemýšlet, co je proti jakému povolání nejvhodnější. Například proti warlockům, hunterům a nynějším mágům je dobré hledat Lightning Storm, kvůli rychlé čistce boardu. Naopak proti pomalejším balíčkům jako je warrior nebo druid se vyplatí hledat karty jako Harvest Golem, Feral Spirit či Defender of Argus. Vše je ale jen o zkušenostech a tak nezbývá než hrát, hrát a zase jenom hrát. Když ale pomineme tento fakt, tak většina her bude probíhat asi takto: začátek budete kontrolovat díky levným a účinným abilitám, okolo 4-6 kola začnete házet na stůl vaše velké miniony a celou hru dohrajete pomocí dokonalé kontroly nad hrací plochou. Jedna ze zvláštností tohoto balíčku je schopnost udělit se správnou kombinací karet ohromné množství damage během jednoho kola. Kombinace Doomhammer+Rockbiter Weapon, Al'Akir the Windlord+Rockbiter Weapon a Spell Power+ Lightning Bolt jsou neuvěřitelně zdrcující, pokud se zdaří kombinace vyložit.

 

A jak proti Shamanovi?

Není to snadné, ale rozhodně ne nemožné. Jelikož je Bloodlust vídaný v nynější metagame asi jako vrabec v zimě, nemusíte se bát tohoto strašáka. Proti shamanovi je důležité udržet jeho důležité karty mimo hru. Zaměříte se na Flametongue Totem, Unbound Elemental nebo Spell Power Totem. Jakmile odstraníte tyto hrozby, Shaman bude těžko obracet vývoj hry. Polymorph a jiné removal ability si nechejte na Fire Elemental, a co je vůbec nejdůležitější, načasujte vyložení kritických minionů na chvíli, kdy je Thrall overloadnutý a bude omezený, získáte tím obrovskou výhodu a tempo nezbytné k vítězství.

 

Tipy

  • Bloodmage Thalnos je dobré si nechávat na ruce až do doby, kdy je možnost efektivně využít jeho Spell Power schopnost.
  • Dávejte pozor na overload a jednotlivé kola si dobře rozmyslete i s budoucími scénáři
  • Big Game Huntera je možné vyměnit za Blood Knight v případě, že je na ladderu zrovna hodně zoolocků a podobných aggrodecků
  • v balíčku je velké množství Spell Power minionů a s jejich pomocí je možné znásobit sílu vašich kouzel.

 

Závěrem

Cena balíčku se pohybuje okolo 5300 Arcane Dustu a na to, že ostatní balíčky s legendary kartami se točí mnohdy kolem 8000 Dustu, je tento velice silný protivník. Shaman je velmi charakteristické povolání, vyžaduje čas k pochopení a naučení nejvýhodnějších play.



Naposledy upravil/a Glea'ar 14.07.2014 v 20:39:07.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet