Shadowform Priest DeckGuide

Shadowform Priest:

Shadowform Priest je balík soustředící se v první řadě na solidní board control, který je schopný zajistit za pomoci tuny kvalitních AoE spellů a dlouhé řádky velmi "trvanlivých" potvor. Pakliže budete schopni konstantně čistit nepřátelskou stranu hrací plochy, držet Anduina pořád dobře živeného a necháte hru plynout do pozdních fází hry, vítězství se vám bude čím dál tím více přibližovat. Vaší klíčovou a asi i nejzábavnější mechanikou bude vyměnění vaší původní Hero Power za její "shadow" formu, kdy budete schopni posílat 2 (potencionálně až 3) body poškození, kam si jen umanete. Jako Priest tedy přijdete o svoji defenzivní schopnost, která vám dovolovala vydržet neuvěřitelný tlak vašich protivníků. Není ale třeba zoufat, solidní minioni jako Antique Healbot nebo takový Tournament Medic vás udrží spolehlivě naživu a dovolí vám těžit z vaší nově nabyté schopnosti. 

 

Karty:

 

Shadowform:

Začneme kartou, která dává tomuto decku jméno. Za pouhé 3 many proměníte vaši Hero Power v silnou útočnou/čistící zbraň, kterou po dalším zahrání tohoto spellu ještě posílíte - cpát až 3 body poškození kamkoliv dle libosti je to pravé ořechové.

Deathlord:

Ideální minion do úvodních fází hry, který vám pomůže díky svému 2/8 tělu s Tauntem likvidovat záplavy malých nepřátelských minionů a koupit vám tak dostatek času k nalízání potřebných AoE spellů.

 

 

 

Elise Starseeker:

Nádhernou Battlecry schopnost této legendárky netřeba představovat. Věřte, že při dlouhém duelu vám přijde vhod jak Golden Monkey, tak i plná ruka náhodně přičarovaných legendárek (a navíc je to zábava).

Tournament Medic:

Jeden z nejklíčovějších minionů tohoto decku - přeci jen při zahrání vaší Hero Power vám tato 1/8 instantně vyléčí dva body života a dovolí vám tak pomýšlet na pozdní fáze hry.

 

 

 

 

Excavated Evil:

Plošné kouzlo, které uštědří 3 body poškození všem minionům na hrací ploše, navíc se poté vloží do soupeřova balíku, takže si můžete být téměř jisti, že tento "wipe out" zažijete znovu. Jako Priestovi - classe založené na velmi trvanlivých minionech - vám to však velmi vadit nemusí.

Nexus-Champion Saraad:

Velmi zajímavá legendární karta, která vám po použití vaší Hero Power přičaruje náhodný spell. Tato 4/5 bude rozhodně patřit mezi adepty na odstranění, schovávejte ji tedy za některé z vašich Taunt minionů.

 

 

 

Entomb:

Ideální removal na soupeřovy velké hrozby - samozřejmě s tím bonusem, že nepřátelskou šeredu si vložíte do svého decku a její služby vám rozhodně přijdou vhod.

Confessor Palatress:                    

Skvostná legendárka, která opět čerpá z vaší Hero Power. Díky své Inspire schopnosti bude váš board plnit náhodnými legendárními miniony, a to se prostě vyplatí a jen tak neokouká.

 

 

 

 

Replacementy:

Věřte, že Shadowform Priest je unikátní deck, ve kterém má každá ze zmiňovaných karet své místo. Jejich nahrazení je tedy více než problematické - vaší strategií je téměř v každé hře přežívání a likvidace soupeřovy strany hrací plochy - mějte toto na paměti, doplňujte deck kartami sloužícími těmto účelům a těšte se z vyhraných her.

Strategie:                                          

Jak již bylo řečeno, solidní board control bude tím, na co se budete soustředit v první řadě. Proto se snažte do prvních tahů hry na ruku dostat karty jako Zombie Chow, Shadow Word: Pain či takového Deathlorda, na dnešní agresivní metu jsou tyto karty jako dělané. Pakliže přežijete úvodní fáze hry bez větších obtíží, nahození Shadowform a pomalý, konstantní tlak na soupeře bude další z vašich priorit. Záda vám budou krýt velmi silné AoE spelly, jako je Excavated Evil či Lightbomby, které si hravě poradí téměř se všemi miniony a různými typy balíků. Mezi karty těžící z častého používání vaší Hero Power bude patřit Tournament Medic, který vám díky své Inspire schopnosti vyléčí 2 body života, legendární Nexus-Champion Saraad, který vaší ruku obohatí o náhodné kouzlo, či další, tentokrát priestovská legendárka Confessor Paletress, která si na board přivolá náhodného legendárního miniona (RNG element tu určitě bude hrát svou roli, při správném hraní Shadowform Priesta však na tento náhodný prvek nemusíte brát ohledy). Pro dodatečný proliz jedete v decku dvakrát Acolyte of Pain. Do lategame se dostanete také díky dvěma Sludge Belcherům a Cabal Shadow Priestům. A samozřejmě nesmíme zapomenout ani na Elise Starseeker, která vám do decku přimíchá mapu k pokladu a následně i Golden Monkey, díky které zažijete pár nezapomenutelných a doufejme i vítězných her (jen pozor na skutečnost, že Zlatá Opice přepíše každou ze zbývajících karet ve vaší ruce a balíku na legendárního miniona - o AoE spelly se tedy následovně neopřete).

Závěrem:

Shadowform Priest nabízí tuny zábavy, velmi dlouhé a kvalitní hry plné usilovného přemýšlení, zábavné RNG prvky (které často nemají klíčový dopad na hru samotnou) a je tak ideálním balíkem pro každého hráče znaveného současnou agresivní metou.

Chcete se podívat i na další DeckGuide návody? Zavítejte na náš rozcestník a vyberte si balík podle vašeho gusta:



Naposledy upravil/a Tetrisek 12.04.2016 v 20:00:08.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet