Rozhovor s Vítězem LanCraft Autumn 2014 - CzechCloudem

Před pár dny se uskutečnila již třetí lan akce tohoto roku, která nese jméno LanCraft Autumn 2014, a právě zde se konal turnaj ve hře Hearthstone, kde se utkali nejlepší hráči České republiky a Slovenska, ale také ti, kteří si chtěli přijet zahrát a zúčastniti se akce takového rozměru. Hearthstone turnaj se hrál v pátek a sobotu a vyhrál ho CzechCloud, který se propadl z finále winner bracket do loser bracket a muset absolvovat celou cestu tabulkou vzhůru až do finále, kde zvítězil a stal se tak po ixxiim druhým vítězem Hearthstone turnaje na LanCraftu.

 

Ahoj Cloude, před pár dny jsi vyhrál LanCraft Autumn 2014 ve hře Hearthstone. Jak se cítíš?
CzechCloud: Aktuálně dost špatně, protože jsem na LanCraftu onemocněl Ale jinak mi je skvěle.

Věřil sis před LanCraftem na výhru nebo umístění na předních příčkách nebo je tento úspěch i pro tebe překvapením?
CzechCloudZcela upřímně jsem chtěl skončit líp než na minulém LC (TOP8) a přizpůsobil jsem tomu trénink i časový harmonogram, tak abych mohl trénovat přímo na něj. Chtěl jsem skončit v TOP4, ale když se mi podařilo projít Winners Bracketem v TOP16 až ke Styxonovi, tak jsem věřil, že to vyhraju.

Věřil sis, že vyhraješ, ale Styxon tě porazil a tím tě sesadil do loser bracket. Nesrazilo ti to sebevědomí? Přeci jen ti to zkomplikovalo cestu skrz turnaj a musel jsi projít polovinou loser bracketu zpět ke Styxonovi.
CzechCloud: Ano a vůbec jsem nečekal, že mě porazí na hlavu Priest. V tom moment jsem se vlastně rozloučil s vítězstvím, protože v loser bracketu na mě čekali buď znova Rikytan nebo Alesh a naše hry jsou bratrovražedné.

Když zmiňuješ bratrovražedné boje, tak ses potkal s Rikytanem v boji o postup do velkého finále. Favorizoval jsi sám sebe nebo ses obával prohry? Pomohlo ti případně to, že znáš Rikytana jako svého kolegu z týmu eSuba?
CzechCloud: S Rikytanem jsme společně testovali a na místě jsme dávali dohromady decklisty, takže jsem věděl, co čekat. Moje seběvědomí hodně nakopnula jeho chyba, kde mi nechal na stole Loatheba a o kolo později na dva Leeroye a spoustu kouzel.

Uvědomuješ si, že bys ty sám udělal zásadní chybu například při zápase proti Styxonovi ještě ve winner bracket, která ti zkomplikovala hru nebo dokonce celý průchod turnajem?
CzechCloud: Chyb tam bylo spousta a spoustu z nich si pamatuju a budu se jich snažit vyvarovat do budoucna. Asi nejmarkantnější bylo samotné finále, kde jsem se upsal a v domění, že Styxon hraje 2x Shadow Word Death, jsem se rozbil s Alakirem o jeho Priestess. Až po finále jsem zjistil, že hraje jenom jeden a šance, že by si ho líznul, byla minimální.

Z looser bracket ses probojoval až do velkého finále LC a opět si se měl postavit  proti Styxonovi, který tě již jednou porazil a jako vítěz winner bracket měl výhodu na skóre 1:0. Před zápasem došlo k rozhodnutí, že budete mít pouze čtyři decky namísto pěti. Pomohla ti tato změna vyrovnat a otočit zápas ve tvůj prospěch?
CzechCloud: Vůbec jsem nepočítal s tím, že bude mít Styxon 1:0 a doteď mám s tím formátem problém, protože ta výhoda je opravdu extrémní. Po nastavení čtyř decků jsem se rozhodl mu zabanovat Huntera a vzít si Huntera a dvakrát s ním prostě vyhrát. Když jsem ale prohrál a zjistil, že se hraje BO5 (byl jsem velmi unavený, hrát tři dny v kuse není snadné), tak jsem měl asi jedinou variantu. Vzít si Shamana, projít dva skoro nemožné matchupy (Priest a Miracle) a jít do poslední hry proti Handlockovi, kterou by měl Shaman vyhrát.

Měl si dobrý úsudek a povedlo se ti vyhrát, za to klobouk dolu. Měl si ještě nějaký problém během turnaje?
CzechCloud: Akorát na začátku byl problém najít soupeře, ale nakonec bylo nejjednodušší sedět a čekat než najdou mě, protože mě všichni znají ( smích). Asi největší potíže jsem měl při druhém dni ráno, protože jsem to trochu přehnal s alkoholem.

Můžeš zhodnotit celý Hearthstone turnaj? Jak se ti turnaj jako celek líbil a jaká byla konkurence a atmosféra?
CzechCloud: Bylo to skvělé a snad až na kluky z Gunrunners tam byli všichni, co tam měli být. Jsem rád, že jsem mohl být jeho součástí.

Můžeš porovnat Hearthstone turnaj na LanCraft Summer a Autumn? Zdá se ti, že se vyvíjí tím správným směrem?
CzechCloud: Chtěl bych, aby se na dalším LanCraftu hrálo Swissem, jinak jsem spokojený a určitý vývoj tam je.

Děkuji ti za rozhovor a mám pro tebe poslední otázku. Proč bys doporučil přijet lidem na další ročník LanCraftu a na co se podle tebe mohou těšit nejvíce?
CzechCloud: Přijeďte všichni poznat HearthStone komunitu. Přes dvacet let se poznávám s lidmi z různých komunit kolem her a jsem si naprosto jistý, že tahle je ta nejlepší. Navíc máte šanci si zahrát několik turnajů a zlepšit se. Lepší šance v Čechách mít rozhodně nebudete



Rozhovor s CzechCloudem na LanCraftu po vítězném zápasu se Styxonem.



Naposledy upravil/a Kinedryl 28.09.2014 v 13:36:24.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet