Resurrect Priest DeckGuide

Resurrect Priest

Ressurect Priest se točí okolo několika specifických karet, které navrací život jednou padlým minionům. Problém této mechaniky spočívá v první řadě v jejím náhodném efektu. Kolikrát se budete modlit, aby byla vzkříšena konkrétní jednotka, ale vliv na to budete mít pramalý. Nicméně i právě pro tuto mechaniku a její, co možná největší "value" můžete podniknout pár kroků, o kterých si povíme v tomto návodu. Druhý z problémů tohoto balíku je přdevším nedostatek kvalitním minionů do early gamy, proto v mnoha případech budete potřebovat na ruce pospořit nějaké silné AoE karty, které vám pomohou udržet kontrolu nad boardem. Priest to v současné metě nebude mít vůbec jednoduché. Ve většině her, pakliže se vám podaří udržet vašeho hrdinu při životě dostastečně dlouho, budete chtít vytěžit co možná nejvíce z Deathrattle efektu vašich minionů. A následně ještě jednou, jak jinak než za pomoci legendárního N'Zotha. I když ten jedinečný zábavný prvek zprostředkovávají karty jako Resurrect a Onyx Bishop.
 
 

Karty:

 

 

Resurrect:

Za 2 many znovuoživíte vašeho dříve padlého miniona - pozor RNG, i když to se dá samozejmě omezit účelovým zabíjením vašich konkrétních minionů.
 

Onyx Bishop:

Minion, který má efekt totožný s levnějším Ressurectem. Tohoto miniona bude rádi hrát pro nabrání tempa a oživení silných minionů jako je Injured Blademaster nebo nějaký z vašich Deathrattle borců.
 
 
 
 
 

 

Barnes:

Tato legendárka zužitkuje svoji Battlecry schopnost, pakliže vám na board přičaruje 1/1 kopii nějakého z vašich Deathrattle minionů. Avšak i s takovým menším Auchenai Soulpriestem budete schopni solidně pracovat.
 

Injured Blademaster:

Oblíbený minion priestovské classy. V tomto decku ho však nemusíte chtít chránit díky spellům jako je Circle of Healing (ten si ponechte na AoE čištění) - hlavní value tohoto borce dostanete až díky vašim znovuoživovacím kartám.
 
 
 
 

 

Shifting Shade:

Nádherný Deathrattle minion, který vám na ruku může přihrát opravdové skvosty z balíku vašeho soupeře. Navíc díky oživovacímu efektu vašich několika karet, můžete nepříjemnou vlastnost tohoto bijce využívat opakovaně.
 

N'Zoth:

Pakliže v duelu vydržíte do tahu 10 a víc, tento starý bůh vám přijde jednoznačně vhod - Celkem jedete právě 6 Deathrattle minionů, takže board může být rázem naplněn až po okraj.
 
 
 
 
 

Replacementy:

Upřímně, je nějaká karta z výše zmmíněných kterou nemáte? Snad jen legendárky vám mohou trochu zatopit, ale pakliže přemýšlíte nad jakýmkoliv Deathrattle deckem, nutně zapřemýšlejte nad jejich vycraftěním. Pokud chcete tvrdě tryhardit na ladderu, raději nechte tento balík ležet laden, je určený spíše otrlejším jedincům, či hráčům, kteří se chtějí bavit u originálních situací.
 

Strategie:

V první řadě vám samozřejmě půjde o udržení kontroly nad hrací plochou. K tomu vámm poslouží pár Shadow Word: Pain, alespoň pro prvních pár tahů. Do early game budete chtít na ruku dostat vaše Injured Blademastery a Loot Hoardery (s nimi však opatrně kvůli Resurrectu a Onyx Bishopovi). Právě díky dvěma posledně zmíněným kartám, budete na board vyvolávat vaše padlé miniony. Zde chcete však popostrčit RNG efekt ve váš prospěch, proto se snažte, pokud na ruce držíte jednu z oživovacích karet, obětovat jednoho z vašich silnějších minionů, před jejich znovuoživením. Tuna vracejících se Loot Hoarderů vám může být spíše ku škodě (i kvůli budoucí synergii s legendárním starým bohem). Mid game se ponese vduchu vynášení vašich Deathrattle trumfů a občasné kontrole skrze AoE spelly. Do samotného závěru přijde na řadu legendární N'Zoth, který životem naplní vaše padlé Deathrattle borce. Pamatujte, že s tímto balíkem se snažíte kontrolovat soupeřovo tempo, nechcete mu dovolit velkou převahu na boardu a jen občas si kromě nutného tradeování pushnete nějaké to poškození do nepřátelského hrdiny. Vyhráváte především v dlouhotrvajících partiích, ve kterých dojde soupeřovi jednoduše šťáva.
 

Závěrem:

Priest rozhodně nepatří k silným classám současné mety. I přesto však nabízí originální a zábavně typy balíků, které potěší v době, kdy nepotkáte nic jiného něž Shamana, Huntera, Warriora a sem tam nějakého Mage s Warlockem.
 

 

 

 

Naposledy upravil/a MrDyDuska 21.08.2016 v 18:54:00.

 

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet