Report z Ostravské Blizzfan Série #2

Zdravím všechny příznivce her, turnajů a dobré nálady. Jak jistě všichni víte, 27. června 2014 proběhl v samotném srdci Ostravy již druhý turnaj Ostravské Blizzfan série v karetní hře Hearthstone.

Stejně jako minulý měsíc mezi pátou a půl šestou hodinou pozdního pátečního ostravského odpoledne, kdy všechny poslušné děti již sedí poctivě doma za počítačem a mastí nějakou onlinovku nebo sdílí své pocity na facebooku, hrstka těch více odvážných vyrazila do divokého víru ostravského života a navštívila v samotném centru města místní herničku Black Lotus, aby se zaregistrovala do blížícího se bojového klání. Registraci, občerstvení a navigaci v klubu měl na starosti Banán, který ochotně zodpovídal dotazy všech účastníků druhého turnaje. Oproti minulému turnaji konaném v květnu mohu s potěchou říci, že nadšenců z řad hráčů i fanoušků přibývá a tak se páteční odpoledne hemžilo v Black Lotusu natěšenými hráči lačnící po báječné výhře, zvědavci, kteří pouze bojovému klání přihlíželi, a samozřejmě nemohl chybět ani nejmladší fanoušek her, náš malý Honzík. Protože organizátoři si turnaj minulý měsíc především vyzkoušeli, na ten včerejší si nachystali spoustu novinek a překvapení pro všechny fanoušky HS.

Mezi největší „upgrade“ červnového turnaje jistě patřil online stream přímo ze zápasu komentovaný naší vzácnou návštěvou až z Prahy. Jednalo se o zástupce Blizzfanu Shewela a Zuzlínku, které můžete také potkat na velké blížící se akci LanCraft Summer 2014, konané v Uherském Hradišti 3. července 2014. Odborné znalosti, letité zkušenosti a ochota ozvláštnit ostravský turnaj je přivedla do křesel moderátorských. Za mikrofonem pak společně s A.Jeyem hodnotili každý chybný i správný krok hráčů a popisovali možné strategie, vysvětlovali chyby a velmi barvitě doplňovali celý druhý turnaj. Další novinkou byly také teamové dresy od našeho sponzora Fujitsu, za ty velmi děkujeme, moc se povedly.

Něco málo po půl šesté proběhlo opět oficiální představení všech partnerů, kterými byli stejně jako minulý měsíc partneři z řad Fujitsu, kteří dodali na tento turnaj něco málo z hardware, Itpas.cz, který společně s majiteli Black Lotusu zajišťovali celou organizaci turnaje, Blizzfan.cz, který k nám do Ostravy pozval své pražské kolegy, aby se podívali, jak to tady v Ostravě děláme a samozřejmě firmu Genius, která do turnaje věnovala hlavní cenu v podobě velmi atraktivní klávesnice Genius Gaming KB - G265.

Stejně jako vždy proběhlo rozlosování všech hráčů. Oproti minulému turnaji se do krvelačného boje o novou klávesnici přidali také příznivci z řad organizátorů a to především Milus, Banán, něžné pohlaví se rozhodla reprezentovat Zuzu a hráčské řady rozšířil také zástupce Blizzfan týmu Prayer. Boje začaly a hodnocení všech výher a proher probíhalo stejně jako naposled a to podle Swiss systému. Vzhledem k tomu, že se nám zde sešla v podstatě stejná parta jako minulý týden, atmosféra na turnaji byla velmi uvolněná, příjemná doplněná nadšenými výkřiky úspěchu i slovy uznání při prohře. Občerstvení v podobě alkoholických nápojů dodávalo hráčům odvahu, uvolňovalo napětí a tříbilo emoce. Hráči se navzájem hecovali, provokovali, popichovali, radili si a snažili poradit strategii ostatní v případě, že už měli dohráno. Na závěr si vždy hráči podali ruku a popřáli vítězi, občas s přáním odvety v příštím turnaji.

V našem moderátorském koutku se průběžně hodnotily všechny zápasy. Z květnového turnaje už víme, že do posledního kola není nic vyhráno ani nic ztraceno. O tomto se přesvědčila především naše krásná Zuzu. I když byla považována především za outsidera celého turnaje, s HS teprve začíná, přesto se nebála ani takových protivníků jako je třeba Prayer. Milus toto okomentoval, že Prayer konečně dostal úctyhodného soupeře. Avšak něžné pohlaví reprezentovala s nadšením a odhodláním a my jsme ji moc fandili. Už dopředu bylo jasné, že poslední příčka na stupni vítězů bude patřit jí. Ale vše bylo jinak. Kupodivu, celý systém na základě jejího posledního utkání z Pryerem vyhodnotil, že i přes to, že v celém turnaji nedosáhla žádné výhry, umístila se na krásném předposledním místě. Poslední místo patřilo Milusovi, zřejmě za ty trefné poznámky na účet Pryera.

Takže poslední dvě místa už známe, takže se pojďme podívat na ty první tři. Velkým favoritem ve včerejším klání byl Elfimaledeti, který minulý turnaj stanul na vítězných stupních na prvním místě. V tom červnovém turnaji se umístil až na třetím ale i tak mu velmi gratulujeme. Druhé místo obsadil Sarkhanvol a včerejšímu turnaji kraloval Scyther. Všichni tři výherci byli postupně pozváni do moderátorského koutku, kde s nimi Shewel a Zuzalinka provedli krátký rozhovor. Scyther již v průběhu turnaje polemizoval nad tím, že se mu dnes extrémně daří na rozdíl od minulého turnaje, kdy karty „prostě nechodily“, a že si myslí, že by se to dnes mohlo povést. Jeho slova se splnila. Na otázku v online streamu, zda má z výhry radost, podotkl: „Z výhry jsem nadšen, do staré klávesnice jsem vylil kofolu, takže se těším, až je vyměním.“ Otázkou je, jestli ji tam vylil schválně, aby si naklonil štěstěnu na turnaji, nebo omylem, to z odpovědi bohužel nebylo poznat. Takže pro shrnutí a také pro Shewela, který se z rodné domoviny (i když bydlí v Praze, je to náš krajan) těší na tento článek, uvádíme, že první tři místa obsadili:

1. Scyther - Genius Gaming KB - G265

2. Sarkhanvol – poukázka v hodnotě 200 Kč na útratu do Black Lotusu + Diablo zápisník

3. Elfimaledeti - poukázka v hodnotě 100 Kč na útratu do Black Lotusu + Diablo zápisník

Ceny pro třetí místo předal výherci zástupce Blizzfanu A. Jey, druhé místo předaly naše krásné dámy Zuzlínka a Ew, a první místo měl tu čest předat nejmenší a nejmladší účastník našeho turnaje Honzík.

Ceny jsou rozdány, tak šup, uklízet, balit a nosit a hurá na Stodolní. Ráda bych všem poděkovala za úžasný druhý ostravský turnaj. Takže především organizátorům za poskytnutí prostor, občerstvení i HW vybavení pro naše hráče, hráčům za účast a báječnou a přátelskou atmosféru, kolegům z Prahy za účast a výpomoc při online stramu a v neposlední řadě také Honzíkovi za jeho nadšení účastnit se turnaje dospěláků, i přes to, že tam příliš zábavy pro něj není, ale pořád je co zlepšovat, takže věřím, že na příštím turnaji budou zase další překvapení a další novinky. Takže moc děkuji a za měsíc ahoj.



Naposledy upravil/a Shewel 30.06.2014 v 14:29:37.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet