Reno-C'Thun-N'Zoth Rogue DeckGuide

Reno-C'Thun-N'Zoth Rogue:

Reno-C'Thun-N'Zoth Valeera se opírá o 30 jedinečných karet, které buď poskytují své Battlecry k nabíjení vašeho starého boha C'Thuna, či kvalitní Deathrattle schopnosti poskytujících value dalšímu z vašich starých bohů - N'Zothovi. Playstyle tohoto decku je vskutku šílený - své strategie musíte totiž silně přizpůsobovat kartám, které vám do ruky přicestovaly z vršku vašeho balíku. Valeera neoplývá tunou silných mechanik sloužících k celistvému čistění nepřátelské strany hrací plochy, proto se budete opírat v první řadě o vaše miniony, kteří budou pokládat své životy za vaši Valeeru. To vám ale příliš nevadí - mezi vaše ultimátní finišery totiž patří právě legendární staří bohové. Právě kombinace obou těchto chapadlovitých zrůd vám téměř jistojistě zaručuje, že pokud se jedné z nich nepovede zviklat průběh hry ve váš prospěch, druhá vám bude pořád krýt záda. Pro udržení vašeho reka, tedy rekyně při životě rozhodně využijete slavného archeologa Reno Jacksona, kterého díky kartám jako je Shadowstep nebo Shadowcaster budete schopni zahrát více než jednou - což vám v konečném důsledku zajišťuje téměř nekonečné přežívání.

 

Karty:

 

Bladed Cultist:

Tento skromný 1-drop je spíše experimentem pro ozkoušení value této maličké karty, která vám však alespoň v brzkých fázích hry může pomoci s tradeováním. Rozhodně neuškodí nahradit tohoto borce jinou kartou - Journey Below.

Undercity Huckster:

Skvělý 2-drop, který vám v případě své smrti do ruky přihraje náhodnou kartu, která svým původem náleží classe soupeřova hrdiny. Troška RNG rozhodně neuškodí.

 

 

 

 

C'Thun's Chosen:

Za 4 many silná 4/2 potvora s Divine shieldem, která navíc nabíjí síly vašemu starému bohovi. Ideální borec pro několikanásobné tradeování.

Dark Iron Skulker:

Vlastně váš jediný minion, který alespoň trochu supluje nedostatek kvalitního čištění nepřátelské strany boardu. Přeci jen díky Battlecry tohoto trpaslíka poškodíte všechny nepřátelské miniony, kteří doposud nebyli zraněni.

 

 

 

 

Shadowcaster:

Nádherný minion, který vám pomůže zálohovat vámi vybraného miniona, kterého budete mít připraveného na boardu. Sice se jeho tělo smrskne na 1/1, stát však bude 1 manu a schopnosti mu zůstanou - ideální pro zálohování třeba Reno Jacksona.

Blade of C'Thun:

Za 9 many pouze 4/4 tělo chtělo by se říct. Hlavní je zde, ale Battlecry schopnost tohoto přisluhovače, díky které budete schopno zlikvidovat jakéhokoliv miniona a navíc přičíst jeho statistiky vašemu starému bohovi C'Thunovi.

 

 

Replacementy:

Tenhle deck je napěchovaný legendárkami, které však jistě užijete i v jiných balících - bez legendárních bohů ba ani legendárního archeologa se prostě neobejdete. Stejně tak tomu bude u Sylvanas s Cairnem Bloodhoofem, které jsou velmi slušnými oporami N'Zoth decků. U ostatních karet to bude spíše otázka vaší vlastní volby - třeba Blade of C'Thun může být nahrazen Assasinatem, přijdete ale o možnosti jeho vracení do ruky a tím pádem i možnost znovu zahrání pro jeho neskutečnou value a slušné 4/4 tělo.

Strategie:

Strategie tohoto balíku se odvíjí od počáteční ruky a karet, které vám do ní dorazí. Samozřejmě, že vždy budete chtít najít slušné 2-drop miniony jako je Beckoner of Evil, Undercity Huckster nebo Loot Hoarder. Rozhodně nepohrdejte ani 3-dropy, protože Twilight Elder, Earthen Ring Farseer nebo Disciple of C'Thun vám poskytnou slušnou možnost tradeování. Z minionů jako je Unearthed Raptor či SI:7 Agent budete chtít určitě vytáhnout jejich schopnost. Nejinak tomu bude u vašich 4 a 5-dropů - hrát po křivce, alespoň v early game bude základem úspěšné hry. Pro likvidaci nebo alespoň nahlodání nepřátelských minionů vám skvěle poslouží Dark Iron Skulker. Následovat pak bude smršť legendárek, které vám poskytnou svá těla, jako hráz proti valícím se potvorám soupeřova hrdiny. Sylvanas a Cairne Bloodhoof rádi zemřou, aby je N'Zoth opět povolal zpátky do vašich služeb. C'Thun mezitím doroste do velmi slušných proporcí, které budou ohrožovat všechny soupeřovy bijce i jeho reka samotného. No a pro zajištění dlouhotrvajících her určitě hrajte i Reno Jacksona - a rozhodně ne jenom jednou.

Zévěrem:

Věřte, že s tímhle deckem nebude likvidovat jednoho soupeře za druhým - alespoň na ladderu určitě ne, na druhou stranu v nemalém množství soubojů budete vymýšlet šílené kombinace karet, které učarují jak vám, tak vašemu nepříteli. Jisté kouzlo se tomuhle překombinovanému decku rozhodně nedá upřít.

Chcete se podívat i na další DeckGuide návody? Zavítejte na náš rozcestník a vyberte si balík podle vašeho gusta:



Naposledy upravil/a MrDyDuska 23.05.2016 v 17:18:56.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet