RECENZE: Chcete být Packomilionářem?

 

Máme za sebou první díl nové vědomostní soutěže Chcete být Packomilionářem?, který se konal na streamu nové rostoucí streamerské hvězdy UnknownGamera23. Jedná se o revoluční projekt, který na českém Twitchi nemá obdobu. Nejbližší pořad, který jsme měli možnost sledovat, je pouze zahraniční konkurence v podobě Jeoparina v podání Amaze (a řekněme si upřímně, to už je jiné kafe). Po americké soutěži bylo spoustu ohlasů a nápadů jak realizovat českou podobu. Ty ovšem vyzněly do ztracena a nic se nekonalo. Až teď jsme se konečně dočkali.


Své recenzování bych rád začal již u traileru na celou soutěž. V menší nadsázce Vám shrne prakticky celou soutěž. Při prvním pohledu na upoutávku se ve mně vyrojila zejména nostalgie. Okamžitě jsem si připomněl napínavé večery strávené sledováním originální předlohy našeho Packomilionáře. Tento pocit ale okamžitě vystřídal úsměv na mé tváři, který mi vehnal pro Twitch a YouTube tak typický prvek. Roboticky čtený text nám představil celou show. Trailer naprosto splnil svůj účel a já se již několik dní předem těšil na čtvrteční večer, kdy si pustím onu show.


Pro první díl udělal UnknownGamer velmi dobrý krok v podobě přizvání „celebrity“, což opět podpořilo sledovanost a natěšenost publika. První, co na mě při začátku show dýchlo, bylo grafické zpracování. Je logické, že Gamer není profesionálním grafikem, čemuž i vzhled celé show přizpůsobil. Virtuální studio tvořily dvě „amatérsky“, ale velmi vtipně namalované postavičky, na jejichž těle seděly webkamery obou protagonistů. Zbytek grafiky vychází z původní předlohy, což tomuto systému soutěže skvěle sedí. NeznámýHráč nezapomněl ani na zvukovou stopu, která je pro celý zážitek ze soutěže klíčová. Zde se opět nesnažil vynaleznout kolo a raději se držel originálu, což stejně jako u grafiky funguje na výbornou. Velmi rád bych vyzdvihl nápovědu Twitch chatu, jenž výtečně kopíruje podstatu soutěže a její zpracování v podobě strawpollu je velmi elegantní řešení.


Před začátkem show jsem však měl největší obavy z Gamerovo moderování. Viděl jsem pár jeho streamů a věděl jsem, že jeho přednes je velice kvalitní. Ovšem moderovat tuto soutěž a k tomu spravovat všechny technické věci okolo, může být nová úroveň streamování. I zde jsem však byl příjemně překvapen. Hlavní moderátor nic nepodcenil a od prvního okamžiku jsem věděl, že se Gamer drží předlohy včetně Vladimíra Čecha, která je pro tuto vědomostní soutěž natolik ikonický. Typické napínání, viklání hostů s jejich odpovědí, gestikulace. Vše bylo perfektně nacvičeno a předem připraveno. Velmi příjemným a osvěžujícím překvapením byla zakomponovaná reklamní přestávka, která je pro celý pořad natolik typická a hlavně reklama z doby, kdy show zažívala svůj největší boom.

 


Bohužel největší slabinu soutěže jsem viděl v jednom z jejích základních stavebních kamenů – otázkách. Sympatická byla snaha „gradovat“ obtížnost otázek, což ale s sebou neslo trochu pozvolnější a ne tolik záživný začátek soutěže. V této situaci bohužel nepomohl ani jinak laškující showman Alesh, který tyto lehké až triviální otázky schválně zveličoval a zbytečně tak natahoval pomalý rozjezd show. Za největší vadu však považuji nejednoznačnost otázek. Nejhorší, co se může případnému soutěžícímu stát, je to, že neví, na co vlastně odpovídá.


Nyní, když máme za sebou pilotní díl, se již můžeme těšit na pokračování soutěže, které sám UnknownGamer23 přislíbil. Velmi sympatický je krok, kdy se do soutěže zapojí běžní diváci a hráči a nejde se cestou zvaní „celebrit“. Osobně věřím, že Gamer do příštího dílu zapracuje na otázkách a my se tak můžeme těšit na další skvěle strávený večer.


Pojďme tedy vynést finální verdikt. Jedná se o naprosto přelomovou novinku na naší Hearthstone scéně, která funguje, i přes drobné nešvary, skvěle! UnknownGamer23 si zaslouží podporu nás všech za svůj čas, který strávil přípravou této show (sám uvedl, že se jedná až o 30 hodin práce). Za sebe můžu potvrdit, že jsem se v průběhu večera velmi bavil a již teď se těším na její pokračování. A na závěr bych rád dodal trochu motivace pro lidi, kteří by rádi přinesli něco nového do Hearthstone komunity. Tato show je příklad, že stačí mít nápad a nebát se ho zrealizovat, diváci a ohlasy potom přijdou sami.

 

STREAM: Twitch.tv/unknowngamer23

FANPAGE: Facebook.com/UnknownGamerHS

 



Naposledy upravil/a Jirasul 27.02.2015 v 11:24:51.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet