Přivítejte Rok draka

  patch    expanze    Year of the Dragon   

Na počátku každého Hearthstone roku Blizzard využije příležitosti ke zhodnocení Basic a Classic setů. Jak se Hearthstone vyvíjí, a Blizzard lépe definuje a rozlišuje rozdílné classy, některé karty z výše zmíněných setů vyčnívá. Tyto karty budou přesunuty do Síně slávy. Cílem je, aby vynikly classy, jejich identita a slabé a silné stránky.

Tento rok bude přesunuto následujících devět karet:

Naturalize

Blizzard zdroj

Druidové vždy měli skvělou flexibilitu a hodně možností, když přišlo na generování many, karet a minionů. Ale když přišlo na ničení velkých minionů, trpěli. Naturalize tuto slabou stránku prakticky eliminovalo, čímž druidové získali skvělou možnost v zápasech, ve kterých nezáleželo na výhodě karet. Přesunutím Naturalize do Síně slávy podtrhne druidí slabost v ničení velkých minionů, ale identita zůstane zachována.

Doomguard

Blizzard zdroj

Páni démonů, Warloci, byli dlouhou dobu silnou board-control classou. Líbí se nám, že souboj minionů je warločí identitou, ale chceme uznat a přijmout fakt, že jsou slabí, když ztratí kontrolu nad herní plochou. Takže chceme omezit poškození, které warlock může z ruky udělit. Doomguard jde proti filozofii Warlocka ve výše zmíněném duchu, proto jej přesunujeme do Síně slávy.

Divine Favor

Blizzard zdroj

Za několik posledních let jsme viděli několik silných a agresivních paladinských balíčků. Paladinská identita je ve vyvolávání pohůnků, jejich buffování a rozumné míře generování zdrojů. Ale lízání karet nemusí být jejich silnou stránkou. Divine Favor je jeden z nejlepších cost-effective lízacích kouzel ve hře. Takže abychom lépe zdůraznili silné stránky ostatních postav a lépe pracovali s agresivitou budoucích paladinských decků, přesouváme Divine Favor do Síně slávy.

Baku the Mooneater a Genn Greymane

Blizzard zdroj

Baku a Genn jsou silné karty, které přinesly do mety nové strategie. Tyto strategie ve Standartu převládaly více, než jsme zamýšleli. Cítili jsme, že by tyto karty mohly zcela zastínit to, co chystáme do Roku draka. Abychom rotaci setů ve Standardu vdechli nový život a udrželi zdraví žebříčku, obě karty odrotují do Síně slávy o rok dříve. Karty Gloom Stag, Black Cat, Glitter Moth a Murkspark Eel tuto dvojici doplňovaly, proto budou taktéž poslány do Síně slávy.

Po skončení Year of Raven vám zůstane kopie karet a dostanete plnou cenu Arcane Dust za každou kartu až do maxima, které může být v balíčku použito. Tento Arcane Dust dostanete hned, jak se poprvé přihlásíte do hry po započetí Roku draka.

Vyvíjející se zážitek ze hry pro jednoho hráče

Blizzard v Roku draka mění přístup k solo advendurám. Dočkáme se něčeho většího, hlubšího a ambicióznějšího, než co jsme kdy zažili.

Dungeon Run mise generovaly velice pozitivní zpětnou vazubu. Určitě se vám bude líbit, že Blizzard stejný formát využije pro adventury, které se chystají pro tento rok. Očekávejte robustnější level úprav a možnost odemknout více startovacích balíčků a Hero Powers pro každou třídu. Těšit se můžete nebojovou tavernu, kde můžete vypilovat váš balíček.

 

První solo adventura Roku draka vyjde měsíc po startu nové expanze. První kapitola bude zdarma. Budete muset ovládnout nové herní systémy a mechaniky z pohledu nové postavy perspektivního záhadného (ale známého) Mága.

 

Hráči, kteří se budou chtít ponořit hlouběji do příběhu, budou moci za 700 zlatek odemknout další části příběhu. Nebo si budou moct koupit celý příběh za $19.99. Každá kapitola obsahuje dvě nové postavy, tři Hero Powers a 4 startovní balíčky. Vše bude použitelné pro desítkám nových bossů v mnoha herních módech. Po dokončení každé kapitoly dostanete tři balíčky z nové expanze. Za dokončení pěti kapitol získáte Card back a zlatý Classic balíček.

Co vás v nové solo adventuře čeká?

  • Anomaly herní mód
  • Heroic herní mód
  • Tavern
  • 9 nových Hrdinů nohsledů
  • 27 Hero Powers
  • 36 startovních balíčků
  • 5 kapitol
  • 75 bossů
  • Možnost sledovat vítězné hry
  • Pozastavení hry
  • Zayle, Shadow Cloak
  • 15 balíčků karet
  • 1 zlatý Classic balíček

Solo adventura se bude odemykat v průběhu čtyř týdnů, začátek očekávejte v květnu (máji). Více detailů Blizzard zvěřejní s blížícím se datem vydání.

Zážitek z Arény

Hledáme způsoby, jak vylepšit všechny herní módy, včetně Arén. V Roce draka bude Blizzard upravovat Arena draft pool tím, že sety budou rotovat pryč 2x během každé expanze. V první rotaci se Arena draft pool bude skládat z těchto setů: Basic, Classic, Curse of Naxxramas, Whispers of the Old Gods, Mean Streets of Gadgetzan, The Witchwood a nová expanze letošního roku.

Fireside Gathering

Každý, kdo z první ruky zažil Fireside Gathering a komunitu okolo něho, budete spokojení s tím, že Blizzard má v plánu Pre-Release periodu, která bude součástí expanze. Budete si moct s předstihem otevřít balíčky z nadcházející expanze a hrát s nimi na veřejných Pre-Release párty. Pokud máte raději menší společnost, Pre-Release na takzvaných unlisted Fireside Gathering si budete moc užít taktéž, i se stejnými bonusy.

 

Nebyli jste nikdy na Pre-Release parties a Fireside Gatherings? Navštivnte FiresideGatherings.com a připojte se.

Blizzard se vždy snažil naslouchat hráčům a vylepšovat tak zážitky ze hry. Zde je pár Hearthstone změn, které jsou založeny na hráčské zpětné vazbě. Snad si je užijete.

Reroll Legendarních úkolů

Pokud se vám někdy nedařilo splnit specifický úkol spojený s in-game eventem, bude se vám líbit, že všechny legendární úkoly bude možné přetočit. Vyberte si quest, který chcete udělat. Reroll legendárního questu funguje úplně stejně jako reroll obyčejného a ten den již nebude možné udělat druhý reroll. Všechny legendární úkoly bude možné přetočit. Legendární quest, který obdržíte na začátku expanze vyprší se startem nového rozšíření.

Náhodný card back

Do Galerie přibyl nový card back. Naleznete jej vedle Classic card backu. Jmenuje se Náhodný a v každém zápase budete mít jiný, náhodný carb back.

Chytřejší stavění balíčků

Stavění balíčků je základním kamenem Hearthstone, ale ne vždy je jednoduché. Občas se vám líbí nějaké kombo, jindy chcete v balíčku mít určité téma. Tento rok Blizzard pošle automatického dokončovače balíčků zpět do školy, aby byl chytřejší. Více detailů Blizzard ukáže později. Můžete očekávat, že dokončovač bude brát v potaz vaši kolekci karet, když bude doplňovat nekompletní balíčky.

Více způsobů, jak získat Golden Hero

Výhra v Aréně se bude počítat do celkových vítězství, čímž bude snaží dosáhnout 500 vítězství potřebných k získání zlatého hrdiny.

Mamutí rozloučení

Letos se rozloučíme se sety, které odrotují ze Standardu. Proto si zaslouží mamutí rozloučení. Za přihlášení do hry od půlnoci 25. března (slovensky márec) do půlnoci 2. dubna (apríl po slovensky) získáte po jednom balíčku z těchto expanzí: Journey to Un’Goro, Knights of the Frozen Throne a Kobolds & Catacombs.

Během této doby na vás bude čekat speciální Tavern Brawl: Brawl Block – Year of the Mammoth. Během tohoto Brawlu budete moct hrát karty pouze z expanzí Journey to Un’Goro, Knights of the Frozen Throne a Kobolds & Catacombs. S první výhrou získáte balíček Classic karet.

 

Chtěli byste se na něco zeptat vývojářů? Blizzard bude mít 7. března AMA (Ask-Me-Anything) od 13:00 PST (22:00 CET) na Redditu.

 

Jak se vám chystané změny líbí? Napište nám do komentářů!


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sebastian 05.03.2019 15:57

Chapu spravne, ze expanze bude klasicky balickova, plus budu moct vyhazet tisice goldu, nebo 20 ecek za ponoreni se do pribehu?

Vencino 05.03.2019 17:11

taky se přidám k dotazu... vážně 3 packy za 700g?

Mortenegra 03.03.2019 15:31

Takže čistě prakticky - budu mít normálního a zlatého Baku, po odchodu do síně slávy dostanu 1600 + 3200 dustu? Nebo jenom 3200 za zlatého?

WitekCZ 03.03.2019 18:10

Ahoj. měl bys dostat 1 600 + 3 200 a karty ti zůstanou.

Šéfredaktor Hearthstone.cz

Mortenegra 03.03.2019 19:54

@WitekCZ díky

LobozBrna 03.03.2019 20:22

@WitekCZ tak to se na tom dá vydělat pěkná kupa dustu. Když ty zlaté pak rozlozíš...

Vencino 04.03.2019 09:18

pokud máš oba, vyplatí ti jen zlatou verzi
u ostatních karet ti vyplatí 2 kopie od každý karty, přednost maj zlatý

WitekCZ 05.03.2019 08:19

Nevidím důvod ty karty znovu rozkládat, můžete je i nadále hrát ve Wildu.

Šéfredaktor Hearthstone.cz

Vencino 05.03.2019 08:54

@WitekCZ: pokud to hraješ dlouho nebo do toho investuješ peníze, pak jistě neni; ale tady byl spíš dotaz, jestli dostane vyplaceny obě legendy - pokud má totiž normální a vycraftí eště zlatou s tim, že obě po rotaci disne, tak na tom prodělal 1200 dustu

Vencino 05.03.2019 09:08

OMYL! pardon, to byl špatnej výpočet!! Moje chyba, vyjde to na stejno! Budu poředpokládat, že dotyčnej má obyčejnou legendu, nehraje wild a po rotaci bude disovat:
a) vyplatěj ti 1600 a za 400 disneš = 2000
b) craftíš zlatou za 3200, vyplatěj ti 3200, disneš zlatou i normální 1600+400 = 2000

sry jestli sem někoho zmátnul..

TriTy 02.03.2019 07:58

Jelikož jsem jen občasný hráč, tak bych se chtěl zeptat....
1) karty co jdou Hall of Fame zmizí všem z účtu a nepůjdou již vycraftit?
2) packy Journey to Un’Goro, Knights of the Frozen Throne a Kobolds & Catacombs přejdou do Wildu? tzn. že karty z balíku budu moc craftit, dále dokupovat balíky a hrát jen Wild?

možná jsou to blbé otázky, ale rád bych to pochopil Děkuji

Frajda#2225 02.03.2019 15:39

1+2 nic nezmizi, karty zustanou jak je mas, jen nepujdou hrat ve Standard formatu, ale jen ve Wild.

Frajda#2225 02.03.2019 15:39

Craftit budes moct 1+2 bez omezeni.

Frajda#2225 01.03.2019 12:36

Bože, super, fakt jsem nečekal, že pošlou pryč ze standartu tyhle karty.
Skvělý, skvělý!

Kamahl 01.03.2019 07:29

Jako klobouček, tohle vypadá fakt dobře. Sice bych ho HF poslal spíš Malygose než doomguarda - pořád tu soulfira, která ten reach warlockovi dává obdobně, ale asi brzo vyjde karta/mechanika, kdy to pochopím ...

Herrnoha 28.02.2019 20:37

Za mě velice pěkný krok v před

Jax 01.03.2019 00:01

Jo bez novinek ve hře,by to nebylo ono.Teď to vylepšili dost, takže to snad hráči ocení.No za mě palec nahoru. :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet