Nejlepší casual decky z GvG

Tak už zbývá jen pár dní do vydání Blackrock Mountain. Nejlepší doba, kdy můžeme vytáhnout ze skříně oblíbený troll deck a poškádlit „try hardy“, kteří si stejně nic jiného nezaslouží. Po vydání GvG vznikla spousta zábavných, neobvyklých decků a na pár z nich se teď podíváme.

Pirate Mage

Pirate Rogua jsme asi viděli a hráli všichni, stejně tak Warriora, někteří možná zkoušeli i Paladina, ale hrát piráty v classe beze zbraní? To si troufne jen Noxious, kdo jiný by taky mohl něco takového vytvořit. Ono totiž úplně neplatí, že Mage nemůže mít zbraně, jelikož existuje Blingtron 3000, karta zprvu hodně hypovaná, posléze ale zcela zapomenutá. To však nemůže stačit a tento deck se také netočí okolo zbraní. Klíčovými kartami jsou v tomto decku Ship Cannon, Echo of Medivh a Duplicate. Už asi vidíte pointu tohoto decku. Když se podíváte na Ship Cannon, tak to je vlastně absolutně OP karta. Lepší Knife Juggler, který by, kdyby byl třeba u mechů, totálně rozbil metu. Karta však potřebuje piráty, kterých je poměrně málo a jsou slabí. Tento problém vyřeší Echo of Medivh a Duplicate, které je zkopírují, a při správném použití máte plnou ruku levných pirátů a kanónů. Vrcholem je tak kanonáda pirátského dělostřelectva, která skolí vše, co mu stojí v cestě.

Miracle Priest

Další z představovaných decků v sobě skrývá velice dobrou ideu, deck samotný by však potřeboval ještě maličko dotáhnout, aby fungoval tak, jak má. Jedná se o Reynadův deck, který v mnohém připomíná Miracle Rogua z dob před nerfem Gadgetzan Auctioneera. Spousta spellů + Auctioneer znamená neskutečné množství card draw, což je taky cílem celého decku. Jedinými kartami, které potřebujete vidět, jsou Divine Spirit a Inner Fire, jež pošlete na Shade of Naxxramas, který už nějakou chvíli zevluje na boardu, a výhra je na světě. Velice cool idea, avšak s několika zásadními problémy. Předně je potřeba přežít, než Shade bude mít alespoň 15 životů, což není zase tak lehké, jak se zdá. Vzhledem k tomu, že v decku nejsou skoro žádní minoni, je čištění boardu velice obtížné a takového Druid of the Claw nebo Injured Blademastera se zbavíte jen těžko.

Randuin Wrynn 2.2

Noxiousův all random deck je stále král casual decků a s GvG se dočkal přepracování. Ačkoliv přišlo mnoho nových random karet, do elitní Randuin squadry se jich dostalo jen málo. Zásadní změnou je Recombobulator, který skutečně obohatil celý deck, a stal se jeho nedílnou součástí. Další zábavnou kartou je Blingtron 3000 a místo v tomto decku mu právem náleží, jelikož dokáže otočit celou hru o 180 stupňů. Poslední novinku jsou ogři, snad designovaní přímo pro tento deck. Mogor the Ogre a jeho menší kumpán Ogre Brute dokážou pořádně zamíchat bojištěm, a i když „Ogre no stupid“, někdy se jim znelíbí někdo jiný, než koho mají zrovna trefit. Ze starších karet musel vyklidit pozici Nozdormu, kterého vytlačil jeho větší a průbojnější kolega Deathwing, a místo experimentů s Bomb Lobberem a Madder Bomberem se vrací osvědčená a mnohem zábavnější trojice King Mukla, Tinkmaster Overspark a Gelbin Mekkatorque. Přes všechny změny zůstává Randuin tím nejzábavnějším, co si můžete do bitvy vzít, a nikdy si nebudete jisti, jaká šílenost se vám zrovna stane.

Secret Paladin

Jistě by byla neslušnost mluvit o casual decích a neukázat vám ten, který hraju já sám. Je to Secret Paladin v celé své kráse. Poměrně levný deck, ale jedna legendárka je nezbytně potřeba – Gazlowe, žel bohu nevyužívaná karta s dobrou schopností, ale drasticky ochuzená na statech. Na rozdíl od decků zmíněných výše, které zábavu samy vytvářejí, tento spíše trolluje oponenta neskutečným množstvím secretů. Zvláště nezkušený protihráč je naprosto zmaten a dělá směšně triviální chyby. Není pak těžké zaplavit board malými 1/1 miniony, se kterými je těžké pořízení, a jako vrchol všeho přijde na board Sea Giant, jenž soupeře dorazí. Jediný matchup, který zábavný není, je Control Warrior, jelikož ten jako jediná classa má více způsobů, jak se zbavit 1/1 minionů, a vyhrát proti němu je téměř nemožné.



Naposledy upravil/a Kinedryl 01.04.2015 v 15:55:36.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet