Na slovíčko s UnknownGamerem23

Po menší odmlce tu máme další "Na slovíčko", tentokrát s rychle stoupající hvězdou české Hearthstone scény - UnknowGamerem23. Dozvíme se informace o pořadu Chcete být PACKOMILIONÁŘEM, ale také jeho plány do budoucna, kde chystá spoustu zajímavých projektů.


 

Ahoj gamere, pro ty, co tě ještě neznají, mohl by ses představit?

Ahoj! Na začátku roku jsem začal streamovat na Twitch.tv pod nickem UnknownGamer. Streamuji hlavně Hearthstone, ale občas vyzkouším i jiné hry. Hraní obecně je moje velké hobby, kterému jsem propadl již jako dítě. Dřív jsem hrál hlavně sportovní hry, s příchodem internetu se to změnilo převážně na multiplayer FPS hry. No a když vyšel Hearthstone, našel jsem svoji další osudovou hru.

V poslední době se hodně rozrostl tvůj stream a dívá se na tebe čím dál více lidí, kde se vzal první nápad na to, začít streamovat?

O tom, že bych streamoval, jsem přemýšlel delší dobu. Poté jsem zaregistroval, že Twitch začal více propagovat kanály, které streamují v lokálním jazyce. Tehdy jsem si řekl, že když už někdy, tak teď je ta pravá chvíle.

Díky čemu si myslíš, že se stáváš čím dále tím více oblíbenější?

Když něco dělám, snažím se to dělat dobře a pokud možno co nejvíce profesionálně. Myslím, že přicházím s věcmi, které jsou pro diváky neotřelé a dokážou to ocenit. Pro mě je to poté obrovská satisfakce a motivace toho pro ně dělat stále více a více.


Nemyslíš si, že tě spousta lidí sleduje kvůli častým giveawayům?

Myslím si, že giveawaye jsou nedílnou součástí profesionálního streamu a lidi je mají rádi, stejně jako jiné věci, které dělám. Kdybych ti řekl, kolik legendárek už se díky mým giveawayům otevřelo, myslím, že bys zíral (usmívá se).

Kdy přišel ten zlom, kdy ses rozhodnul, že přestaneš streamovat jen tak pro zábavu, ale začneš to dělat vážněji?

Asi hned po prvním streamu. Měl jsem tam asi tak 5 lidí a neskutečně se bavil. Hned jsem věděl, že jsem to nedělal naposledy a jak jsem již říkal, když do něčeho jdu, tak to chci dělat dobře.


 

Na konci ledna si se vsadil, že pokud nedáš legendu, budeš muset sníst tričko. Jak tento bláznivý nápad vzniknul?


Během jednoho streamu mi někdo do chatu napsal, že nemám na to, abych byl legenda. Hned jsem oponoval, že to není pravda, že na to mám a jestli to nedám ještě tento měsíc, tak klidně sním i tričko. Přišlo to bez naprostého rozmyšlení. Jenomže když něco jednou takhle veřejně prohlásíš, tak už není cesty zpět. Hned se toho všichni chytli a challenge byla na světě.


Nakonec si teda legendu dal a podle tvých vlastních slov to bylo hodně šílené. Jaké byly prvotní pocity po dosáhnutí legendy?

Ranked jsem začal hrát zhruba 5 dní před koncem sezóny. Když už mi zbývalo pouze 24h a já byl teprve rank 6, věděl jsem, že už je to teď nebo nikdy. Zapl jsem stream a jel jsem, dokud jsem to nedal. Po hitnutí jsem byl celkem vyčerpaný, ale velmi šťastný. Jednak jsem opravdu nechtěl jíst tričko, ale hlavně - dal jsem si cíl a splnil ho. Byli i tací, kteří šli proti mě a rozhodli se něco sníst, pokud to dám. 


Nedávno si se účastnil svého prvního turnaje Fujitsu lan, kde si se umístil se skóre 3-3 a skončil "magicky" na 23. místě. Jak bys zhodnotil ze svého pohledu tento turnaj?

Super turnaj. Byl jsem až překvapen, jak jsou všichni přátelští. Česká HS komunita je opravdu výjimka oproti jiným herním komunitám u nás. Měli bychom si toho vážit. Na první turnaj vůbec si myslím, že super. Odehrál jsem si myslím pěkné hry s kvalitními hráči, takže se není za co stydět.


Měl si nějakou speciální přípravu, popř. trénoval si s někým speciálně kvůli tomuto turnaji?

Jelikož jsem pořádně ani nevěděl, jaké classy kdy a jak pickovat a moje jediná zkušenost byla z rankedů, spojil jsem se s Aleshem. Vnímám ho jako jednoho z nej hráčů, které tu máme a pár hodin s ním rozebíral různé věci, kde jsem cítil největší mezery. Aleš je super člověk a určitě bych ho jako skvělého "kouče" doporučil i ostatním.
 

Myslíš si, že se budeš v budoucnu umisťovat na lepších pozicích?

Co to je za otázku? Gotta rekt em all (směje se).


Plánuješ se účastnit dalších turnajů? A nelákají tě zahraniční online turnaje?

Jasně. Pokud na to budu mít čas, tak nevidím důvod, proč ne. Především tady ale chci být pro své diváky na streamu.
 

Momentálně nepůsobíš v žádné organizaci. Máš nějaké nabídky nebo plánuješ v budoucnu tento stav změnit?

Nabídek již registruji více, ale zatím jsem se s nikým na ničem nedomluvil. Těžko říci, co přinese budoucnost, uvidíme.
 

Aktuálně jsi spustil menší show "Chcete být PACKOMILIONÁŘEM?". Odkud se vzal tento nápad?

Když jsem přemýšlel, co bych na streamu mohl dělat, Packomilionář pro mě byl jasná volba (směje se). Teď vážně - věděl jsem, že chci přijít s něčím, co diváci u nás ještě nezažili a Packomilionář na sebe nenechal dlouho čekat. V brzké době se diváci můžou těšit i na další show na formát AZ kvízu.


Jak moc náročná je příprava tohoto pořadu?

Kdo streamuje, ví, jaká je se vším práce. Proto se to může zdát až nereálné, ale bude to něco okolo 30 hodin práce.
 

Do minulého dílu jsi si pozval DeeThana, koho máš v plánu pozvat dál?

V příštím díle chci představit soutěžících více a budou to diváci mého streamu. Je pravděpodobné, že se v Packomilionáři objeví ještě pár známých tváří, ale především chci dát možnost komukoli z mých diváků.


Co plánuješ do budoucna?

Nechci moc předbíhat, ale je toho dost. Viděli jste milionáře, ještě během března čekejte novou sérii videorozhovorů se známými osobnostmi české progamingové (především HS) scény, která se bude jmenovat UG Questions. Ze shows již zmiňovaný AZ-Kvíz a pravidelný turnaj s RNG balíčky a zbytek si nechám jako překvapení.


Kdo z českých a zahraničních streamerů ti přijde nejzajímavější?

No ono u nás jich ani moc není, takže já se tak akurát rád kouknu na Clouda, Deeho, Aleše... a to je asi i tak všechno, koho vůbec u nás znám. Když jsem poprvé koukal na streamy, byl to Siv HD, později jsem objevil videogamedunkey-ho a to je podle mě největší frajer. To mám vždy problém se nesmát.
 

A kdo z českých a zahraničních hráčů?

Tady tězko říci. Nemyslím si, že jsem ten pravý, kdo by měl soudit kdo a jak hraje. Navíc já se radši v tomto soustředím spíše na sebe než na ostatní.


Jaký je tvůj život, když zrovna nehraješ Hearthstone?

Doslova práce a spánek. Ráno vstanu, jdu do práce, z práce přijdu, udělám si jídlo a buď zapnu stream nebo se připravuji na ten další. Samozřejmě je to i prostor k tomu, abych si zahrál nějakou hru. O víkendu většinou dospávám týden, trochu pracuji a spíš odpočívám. Mimo jiné využívám ten čas hlavně ke sportu nebo k tomu, abych se potkal s přáteli.
 

Co bys doporučil začínajícím streamerům?

Nebát se. Není to žádná věda. Já měl obavy, pak jsem to zkusil a zjistil jsem, že mě to naplňuje a dělá šťastným. Základ je určitě si taky pořídit kvalitní kameru a mikrofon.


Tvůj prostor k čemukoli, co máš na srdci.

Chtěl bych poděkovat všem, kteří mě podporují, jak fanouškům, tak www.key4you.cz, díky kterým můžu dělat to, co dělám.
Rád uvítám nové tváře na mém streamu twitch.tv/UnknownGamer23. Kdy streamuji a další obsah ze světa hearthstone najdete na facebook.com/UnknownGamerHS. Zároveň díky tobě za fajn rozhovor, ať se daří a nezapomeňte - 23 TO BE FREE! (směje se).

 

Takže pokud se ti líbí, to co dělá UnknownGamer, tak se rychle jdi podívat na jeho Twitch, podpoř ho "lajkem" na jeho Facebook stránce a využij i speciálních nabídek Key4You. Pokud si chceš prohlédnout záznamy z jeho streamů, mrkni i na jeho YouTube kanál.

  

Koho byste si přáli v dalším díle "Na slovíčko"? Pište nám vaše návrhy do komentářů, děkujeme!

 



Naposledy upravil/a Gregi1337 09.03.2015 v 10:12:45.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet