Na slovíčko s Alešem

Vážení čtenáři, dnes jsme si pro vás připravili rozhovor s českým hráčem Alešem Hemerem, který působí ve švýcarském týmu mYinsanity. Ptali jsme se ho na otázky ohledně právě proběhlého Battle of the Best, kde se utkal s nejlepšími hráči světa, ale také na to, jaké byly jeho začátky s Hearthstonem a kterých hráčů si na scéně nejvíce váží.


 Ahoj Aleši, jak jsi se dostal k Hearthstone a jaké byly tvé začátky?

Ahoj, začátky byly docela rychlé. Jako bývalého top hráče Yu-Gi-Oh mě Hearthstone okamžite zaujal. Dostal jsem se do closed bety, kde se mi dost dařilo, takže když mě Cloud oslovil, jestli bych nešel do eSuby jako zástupce kapitána, tak jsem přijal. Byl jsem první Čech, kterému se povedl Legendary rank a následovaly další úspěchy na české, ale i na mezinárodní scéně (Viagame house cup apod.) a tak si mě všiml švýcarský tým mYinsanity, za který teď hraju poslední čtyři měsíce.

 Od pondělka jsi hrál turnaj Battle of the Best, popiš nám, prosím, tvoji cestu na tento turnaj.

Dostal jsem invite do uzavřené kvalifikace minulý týden, na kterou jsem měl podle mě přesně odhadnutou metu, a až na Beherita jsem prošel celkem hladce a ziskal spot do hlavního turnaje.

 V základní skupině jsi nastoupil proti Powderovi a Karlisovi, které si oba porazil shodně 3:2 a spolu s Reynadem jsi postoupil do čtvrtfinále. Očekával jsi tvůj postup a proti komu se ti ze základní skupiny hrálo nejhůře?

Skupina byla dost težká, ale veřil jsem si. Poslední dobou jsem se hodně připravoval. Nejhůře se mi hrálo proti Karlisovi, protože jsem měl v pár místech dost velkou smůlu, např. mi padnul Doomsayer ze Shreddera a vyčistil mu celý můj board atd. Nakonec sem i RNG zdolal, protože můj line up byl proti tomu jeho dobrý. Karlis udělal v páté hře jednu chybu a já tak vyhrál a postoupil ze skupiny z prvního místa.   

 Ve čtvrtfinále byl tvůj soupeř ek0p, který je momentálně podle Gosu ranking na 8. místě v EU a porazil jsi jej 3:2. Jak by jsi popsal tento zápas?

Tak s ek0pem jsem už hrál vícekrát v turnajích a dobře se známe. Jeho decky jsem měl nastudované, takže jsem věděl, proti čemu budu hrát. Musel jsem bannout Rogunu, protože to byl velký counter na můj line up a tudíž jsem se bál jen toho Warlocka. Před turnajem jsem proti tomu decku testoval a měl jsem spíše záporné score, takže i když jsem vyhrával 2:0, tak jsem veděl, že to nejhorší mě teprve čeká. Druid měl na toho Warlocka asi nejlepší šanci, ale ek0pova ruka byla strašne agresivní a celou hru jsem byl pozadu a pak prohrál. Za shamana mi zas přicházeli jen odpovědi a žádná agrese, takže 2:2. Paladin naštestí nezklamal. Věděl jsem, že ek0p nehraje žádný silence, tak jsem si keepnul v začáteční ruce Sky Golema a ten mi tu hru vyhrál :).

 


Aleš v dresu svého nynějšího týmu mYinsanity
 

 

S aktuálním mistrem světa Firebatem jsi se utkal v semifinále a po prvním prohraném souboji jsi si vybral Mága, o kterém si všichni mysleli že bude mech, ale nebyl! Tím si očividně zaskočil diváky, moderátory i Firebata. Měl jsi to takto naplánové dopředu?

Tak mě nešlo ani tak o to zaskočit diváky, jako spíše o to, že se mi hodil do line upu. Tento mág v dnešní době porazí všechny mecha mágy, zoo, huntery a má velmi dobré šance proti většině controlům a to byl také důvod, proč jsem ho hrál.

V semifinále jsi nakonec neuspěl proti Firebatovi, kde se stala chyba?

Prohrál jsem mind games. Myslel jsem že Firebat bude otevírat Druidem a tak jsem otevřel Shamanem a ten mi pak chyběl na to , abych v klidu vyřadil Druida, který mě pak v podstatě porazil. Ve čtvrté hře jsem měl trochu smůlu na jeho Innervate Loatheba, ale popravdě, i kdybych ten match vyhrál, tak bych nejspíš prohrál zápas potom, protože Druid vs Mech Mage je příšerný match up pro Druida.

Do tohoto turnaje jsi se dostal skrz kvalifikaci spolu s Maverickem. Jak bys ohodnotil jeho působení v tomto turnaji jako „parťáka“ z kvalifikace?

Maverick je dobrý hráč a to, že se dostal do top 8 je pro něj určitě úspěch, i když si nemyslím, že by hrál úplně on point, takže porážka od Thijse byla zasloužená.

Myslíš si, že na příští Battle of the Best, ale i na další turnaje dostaneš po tvém posledním výkonu invite, nebo budeš muset znovu projít kvalifkací?

Těžko říct. Už jsem se kvalifikoval na více mezinárodníchh turnajů (Seat story cup 2, Viagame House Cup) a nějaké menší i vyhrál (Zotac Cup a Decerto Cup), ale tohle je můj první větší úspěch v takhle nastackovaném turnaji. Docela mě potěšilo, že po prvním dni skupin si mě Firebat přidal na Skypu a domlouvali jsme se na nějaké budoucí spolupráci, tak třeba se něco vyvine :).

 


Alešova selfie s hráči jako Reynad, Logan apod.

 

Momentálně působíš ve švýcarském týmu mYinsanity, který je pravděpodobně nejlepší v této zemi. Dá se vůbec alespoň z části porovnat s nějakým českým týmem?,

Spíše ne, to je také důvod, proč jsem právě opustil eSubu. Mezinárodní týmy oproti českým týmům mají platy, větší support, schopnosti získat invity atd. V tom jsou české týmy ještě hodně pozadu.

Jaký byl důvod streamovat opět převážně v češtině?

Hlavně protože v angličtině je velká konkurence a Twitch.tv poslední dobou jejich updatama trochu zvýhodňuje cizojazyčné streamy.

Chystáš se v nejbližší době na nějaký větší event u nás nebo v zahraničí?

Pár věcí se rýsuje, ale nemůžu o ničem konkrétním zatím mluvit.

Koho by jsi zařadil mezi nadějné české hráče a proč?

Určitě Meyger. Znám ho osobně už pár let z Yu-Gi-Oh a hned, jak ho eSuba nabrala, tak jsem komentoval, že si našla svého nového nejlepšího hráče po mém a Mirrariho odchodu. Vanilla Titan má určitě na to hrát v Evropě, pokud se přestane vymlouvat na RNG a začne zase pořádně trénovat. A pak od Pokrovače jsem si sliboval velké věci, ale co jsem minule komentoval Fujitsu ligu, kde hrál, tak jsem byl trochu zklamaný, ale třeba neměl svůj den.

 


Skvělá hra od Aleše proti německému ek0povi na BotB

 

Koho si nejvíce ceníš na světové Hearthstone scéně?

Lidí, co do toho dali více, než jen to, že tu hru hrají. To znamená určitě Reynad a Amaz a pak asi Kolento, jako nejlepšího hráče na světě imo.

Jaká je tvoje nejoblíbenější/nejhorší karta?

Nejoblíbenější karta Jaraxxus. Miluju Handlocka a Jaraxxus je prostě badass!!! Nejhorší asi Ragnaros. Ještě jsem ho nezkrotil a pořád neposlouchá.

Zkoušel jsi uspět i v jiné hře než Hearthstone? Předtím jsi nakousnul Yu-Gi-Oh.

Určitě Yu-Gi-Oh, kde můj největší úspěch byla účast na ME, ale jinak spíš jen casual Dota, pak přechod na Lolko atd :D

Co by jsi vzkázal začínajícím hráčům, kteří se snaží být úspěšní například jako ty?

Nehrajte jen na ladderu. Ladder je fajn, ale v tom ta hra není. Zkuste si zahrát nějaké české online/offline turnaje. Pokud si chcete zahrát i nějaké mezinárodní  turnaje, tak doporučuju Zotac Cup nebo Gfinity Cup.

Tvůj prostor k čemukoli, co máš na srdci.

Všem děkuji za neskutečný support v chatu, během turnaje a snad budu moct zase navázat na tento úspěch a jen se dál zlepšovat. ༼つ ◕._◕ ༽つ ALESH ARMY ༼ つ ◕._◕ ༽つ

 

Mage x Warlock - Handlock <3
Cola x Pepsi - Cola
Twitch x YouTube - Twitch
Rap x House - Rap
Amerika x Evropa - Amerika i Evropa, podle toho v čem
Blondýny x Brunety - Blondýny

Pokud se ti rozhovor s Alešem Hemerem líbil, tak se nezapomeň přidat na jeho Facebook stránku a Twitter. No a pokud máš čas a chuť, určitě si nalaď jeho stream na TwitchTV!

  



Naposledy upravil/a Gregi1337 03.02.2015 v 20:03:05.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet