Maly-Yogg Druid DeckGuide

Maly-Yogg Druid

Jo, je to tak. Tenhle balík je o solidní dávce štěstí, pakliže jde o samotného Yogga. Pro všechny RNG negativní hráče bude tenhle balík spíše prokletím. Nicméně krom šíleného starého boha držíte v decku další pojistku nebo spíše tedy solidního finišera v podobě Malygose, který spoléhá na drobné spelly, které však dokáže napumpovat do podoby solidních Fireballů. Přesto ve velké spoustě her dojde na tu situaci, kdy budete po neskutečně dlouhém čištění boardu stejně nuceni zahrát riskantního Yogga. Na druhou stranu - tenhle balík, stejně tak jako jeho různé obměny, má velmi slušný winrate. Vřele doporučuji šem hrdým majitelům této legendárky postavit tento balík, protože tenhle deck by vás měl jednoduše naučit efektivně tradeovat a rozpoznávat playstyle ostatních balíků.
 
 

Karty:

 
 
 
 

Fandral Staghelm:

Tato druidí legenárka umožňuje všem vašim Choose One kartám zaktivovat oba z jejich efektů naráz. Druid of the Claw jako 4/6 Taunt a Charge? Nourish pro 2 mana krystaly a 3 karty? To zní hodně dobře.
 

Nourish:

Velice důležitý proliz, který vám zajistí 3 karty. Pakliže je ale vaše ruka přeplněná drahými miniony nebojte se tenhle spell využít i jako boost vašeho mana poolu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Baron Geddon:

Silná opora proti agresivním balíkům, která krom svého 7/5 těla rozpoutá na konci každého vašeho tahu peklo, které udělí 2 body poškození všem charakterům, kromě svého původce.
 

Ragnaros:

Obvyklá karta, kterou by si měl rozhodně pořídit každý poctivý hráč této hry - možná trochu RNG efekt, přesto ale velmi solidní staty a hlavně, Rag je hrozbou, které se musí soupeř chtít za každou cenu zbavit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Malygos:

Hlavní finišer tohoto decku, který pumpuje vašim levných spellům tolik potřebnou spell damage navíc. Pro OTK efekt budete potřebovat celkem 6 karet a jedno zlevnění - vymyslíte, jak na to?
 

Yogg-Saron:

No, a tady máme hlavní hvězdu tohoto balíku. U tohohle legendárního boha končí, nebo spíš začíná veškerá legrace. Yogga hrajte hlavně ve vám nepříznivých situacích, protože tenhle borec často zlikviduje celý board, obohatí vaši ruku o zajímavé kousky a tak vůbec - způsobuje pořádnou paseku.
 
 
 
 

Replacementy:

Chybějící karty nahrazujte ideálně spelly, která mají čistící potenciál - přeci jen chcete vydržet až do zahrání Yogga a další kouzlo přijde jenom vhod. Pakliže postrádáte kousky do vašeho OTK comba, přizpůsobte celý deck jiné strategii - postavte vše okolo Fandrala, přihoďte Cenaria, přimýchejte Power of the Wild a rázem máte zcela jiný deck.
 

Strategie:

Strategie tohoto balíku je vcelku jednoduchá. V první řadě chcete udržet kontrolu nad boardem, efektivně tradeovat nepřátelské miniony, s čímž vám pomůže velká spousta rozličných spellů. Rampit vašeho druida by také nemusel být problém. Pakliže držíte na ruce legendárního Fandrala, užijte si pocit vašich Choose One karet pro spuštění obou efektů. Pakliže protlačíte sem tam nějakou tu damage do soupeřova obličeje, s Malygosem jako finišerem budete schopni dílo dokonat. Jedním z možných OTK efektů tohoto decku je zahrání zlevněného Malygose, Bloodmage Thalnose, dvou Moonfireů a dvou Living Rootů - 30 damage z ničeho nic. Nicméně spoustu z těchto karet budete využívat již v průběhu partie k počištění stolu. Yogg je pojistka do situací, kdy se nebude hra dát zvrátit jinak, než s přispěním šíleného RNG - spellů byste před Yoggem měli mít zakouzleno dost. Do počáteční ruky budete lovit ramp karty, jako je Wild Growth nebo Innervate, pakliže budete stát proti control deckům. Proti aggru naopak pomůže Living Roots, Raven Idol (téměř vždy chcete promárně spell), Wrath, Feral Rage či Swipe.
 

Závěrem:

Yogg decky se budou líbit hlavně příznivcům šílených her, ve kterých má tuna RNG své místo. Nicméně Yogg Druid má v různých obměnách relativně solidní winrate, takže může dobře posloužit trpělivým hráčům i na ladderu.
 


Naposledy upravil/a Tetrisek 28.06.2016 v 11:25:07.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet