Legendy Hearthstone, díl 5.

V dnešním díle Legend Hearthstone se budeme věnovat low-costovému gnómovi, který se do hry dostane nejčastěji jako přeživší pilot Piloted Shreddera, gorile z mill decků a situačnímu lovci hunterových oblíbených minionů.

Milhouse Manastorm

 

I špatné karty si zaslouží pozornost, dokonce i ty ze všech nejhorší. Milhouse je vítězem nejedné ankety o nejhorší legendárku, takže se své pověsti univerzálního břídila nezbavil ani po změně herního žánru.

Milhouse poprvé zazářil jako ''neprávem'' uvězněný mág v celách Arcatrazu, kde jsou uvrženi ti nejhorší nepřátelé Draeneiů. Z řad démonů a nestvůr tedy výrazně vyčníval. Dobyvatelé dungeonu ho mohli ze zajetí vysvobodit a zajistit si tak nejen pomoc v budoucích střetech, ale především nepřetržitý příval ''hustých'' hlášek (I'm gonna light you up, sweet-cheeks! / Já už tě rozpálím, slaďouši! - při použití Pyroblast).

Zatímco v Outlandu byl Manastorm, mezi doplňováním zásob vody a buffováním sebe sama, místy užitečný, ve Stonecore už je pouze na obtíž. Přidal se totiž k fanatickému kultu Twilight's Hammer a svou přítomností znepříjemňuje hráčům postup prvními úseky dungeonu. Jeho řádění ukončí až kamenný červ Corborus, který znenadání prorazí stěnu jeskyně a pošle gnóma vstříc krápníkovým hlubinám. Corborus je sice na první pohled mnohem děsivější protivník, ale svým včasným zásahem přerušil Manastormův rituál ''hrozící zkázy“, který mohl mít nedozírné následky (pravděpodobně by však pouze zlevnil spelly všech přítomných na nulu).

Navzdory hrozivě vypadajícímu pádu se Milhousovi podařilo přežít a to dokonce bez vážnějších následků, tedy alespoň těch fyzických. Potřetí se totiž Manastorm objevil, co by jeden z členů Cechu Rváčů (Harrisonem Jonesem tedy vykrádání filmových titulů nekončí), v rozšíření Mists of Pandaria.

 

King Mukla

 

Tenhle přerostlý opičák jen potvrzuje všechny zažité stereotypy o přerostlých opičácích. Unáší princezny, hází sudy, mlátí hráče/instalatéry/letadla. King Mukla a jeho méně urostlí příbuzní obývají tropický ostrov Jaguero u pobřeží Stranglethornské džungle, kde vězní taurenskou princeznu Poobah (jak k tomuto titulu přišla, není známo, ale jelikož taureni nemají krále a prince či princezny, jde nejspíše o přízvisko ze soutěže krásy). Poobah se krom slušivého titulu může pyšnit ještě neobyčejnými vrhacími schopnostmi a zřejmě nevyčerpatelnou zásobou papíru a skleněných lahví. Vzkazy, které hází do desítky metrů vzdáleného moře, se totiž na okolních plážích počítají na stovky.

V Hearthstone se s Muklou setkáte už v tutoriálu a Jane Proudmoore po vítězství předeslala, že tohle nebylo naposled, co tahle gorila dělala nějaké problémy. Je tak možné, že se vrátí v některém dalším dobrodružství.

          

Hemet Nesingwary

 

Je s podivem, že Muklova hlava ještě nevisí nad Hemetovým krbem. Ostrov Jaguero musel nějakou záhadou uniknout lovcově pozornosti, neboť všem členům Nesingwaryho kompanie by takový výstavní kousek stál za trochu toho rizika.

Hemet vede loveckou společnost a vydává se na výpravy do všech koutů Azerothu, kde je do čeho vyprázdnit hlavně. V oblibě má džungle, ale nepohrdne ani pořádnou otevřenou plání, jako je ta v Nagrand. Co se kořisti týče, rozhodně není vybíravý. Střílí všechno a střílí to po tuctech, čímž si vysloužil trefnou přezdívku hubitel.

Asi vás už napadlo, komu by jeho lehce bezohledné chování mohlo vadit. Aktivisté převážně z řad druidů jsou ochotní udělat cokoli, jen když tím zamezí Hemetovým pohůnkům ve vyhubení dalšího druhu. Založili proto organizaci D.E.H.T.A. (Druids for the Ethical and Humane Treatment of Animals) a jdou lovcům v Northrendu tvrdě po krku. Jejich boj se zdejšími pytláky završí až zabití jednoho z hlavních členů Hemetova Safari, Harolda Lanea.

I Hemet se objevil v Hearthstone tutoriálu a pomocí svých bláznivých lovců, brokovnice a oplzlých poznámek se pokusil zamezit Jane v postupu. Stejně jako Mukla se později vrátil do hry v podobě legendární karty, byť s velice omezeným využitím.  



Naposledy upravil/a Laxtar 03.04.2015 v 16:53:56.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet