Komentář k novým kartám, část 1

Již jsou odhalené všechny karty z nové expanze, takže se dá vyhodnotit, co komu včerejší stream přinesl a jak to může změnit hranost class a jejich sílu.

V této první části se dočkáte zhodnocení druida, huntera, mage, paladina a priesta. V příštím díle se můžete těšit na rogue, shaman, warlock a warrior karty. Na závěr si necháme neutrální karty, kterých je vskutku mnoho.

Druid

U druida jsme se konečně dočkali jeho legendární karty, která může přinést zajímavé efekty. Asi nejdůležitější věcí je, že v případě minionů s Choose one se efekt spojí trochu podivným způsobem. Pokud máme kartu Druid of the Flame tak dostaneme 5/5 miniona. Rovněž se zdá, že by měla být nová forma včetně nového artu v případě, že máme na stole i Fandrala.

Asi nejzajímavější combo, které dokonce jde krásně po křivce, je kombinace Fandrala a Nourish. To může převážit misky vah.

Další z karet, která by měla být zapomenuta je Forbidden Ancient. Tato karta bude zcela jistě úžasná do arény, případně v kombinaci s Branem Bronzebeardem, ale jinak bychom neřekli, že určí nový styl hry.

Zbylé dvě karty mohou rovněž být velmi silné do arény. Případně bychom mohli vidět Addled Grizzlyho v nějaké formě Token Druida, ale uvidíme, jak bude vypadat meta po expanzi. Druhá z karet může být silnější forma Ice Barrier nebo jistá forma healu.

Hunter

U Huntera nás čekaly spíše velmi časté karty, takže nedošlo k odhalení nějaké must-have věci, bez které by nešlo žít. Zajímavostí je, že Fiery Bat je referencí na Firebata, což je první vítěz Hearthstone turnaje. Zároveň je to beast a o něco slabší verze neutrální Huge Toad.

Infested Wolf jako class náhrada Haunted Creepera by musel mít o 1 HP víc, aby měl stejnou value. Navíc na tomto tahu už jsou lepší možnosti eliminace 1/1 minionů, kteří z něj vypadnou.

Carrion Grub je slabší verzí Druid of the Flame, protože nemá žádnou možnost výběru. Naopak On the Hunt může být zajímavou kombinací s Knife Jugglerem nebo Ram Wranglerem, ale zároveň to není nějak extra silná karta. Ještě uvidíme, jak to s ní dopadne.

Mage

Zdá se, že mage dostal svou verzi Execute, která má trochu jiné podmínky. Rozhodně zajímavý eliminate, ale zároveň podmíněný nějakým jiným kouzlem, nebo nějakým minionem. Zajímavé combo to může být s Demented Frostcaller, který může mnohdy pomoci a ještě nám dát miniona na board.

Zajímavou kartou je Cult Sorcerer, který má silnější staty než Kobold Geomancer a ještě k tomu schopnost navíc. Rozhodně to bude cíl k eliminaci, protože jinak může velmi nepříjemně ovlivnit hru. Kdo ví, třeba se objeví Tempo C'Thun Mage.

Poslední kartou je legendární minion s úžasnou možností board clearu. Jedná se o Anomaluse. Má samozřejmě velkou šanci na silence, protože jinak funguje jako takový reset boardu. Nemá však taunt, takže bude snadné ho ignorovat a prostě jít stále do face za aggro decky. Lépe zacílený může být proti mid-range deckům, ale karta to není v žádném případě špičková.

Paladin

Paladin dostal pouze karty s nižší raritou, ale tyto karty nás hodně překvapily. Zdá se, že konečně bude mít nějakou jednoznačnou identitu založenou především na Divine shield, který je nyní hodně propagován. Selfless Hero má úžasnou value a je to skvělý 1-drop do arény.

Rallying Blade se může zdát jako úžasná věc, která vytvoří mnoho různorodých paladin decků založených na Divine shieldu. Rozhodně bude zajímavou kombinací ve spojení s Steward of Darkshire, takže se máme na co těšit.

Poslední dvě karty jsou common a už jen díky tomu mohou být velmi dobré do arény. Divine Strength se může také zajímavě kombinovat do Dragon Paladina spolu s Dragonkin Sorcererem, kdy za 5 many dostaneme 5/8 miniona.

Priest

Poslední class, která rovněž nedostala nějak extra vzácné karty, je priest. Ten však velmi překvapí silou svých karet, které spolupracují s C'Thunem. Silnější z nich je Twilight Darkmender, který má velmi dobré staty a ještě k tomu je to skvělá karta proti aggru, protože v 5. kole obvykle budete mít C'Thuna s útokem 10, vzhledem k tomu, kolik máme podpůrných karet.

Další zajímavou kartou je Hooded Acolyte, který má zajímavé staty a může být velkým problémem v případě, že jej necháme na boardu delší dobu. Rozhodně je defenzivní kartou, ale nejspíš jej uvidíme ve hře. Blizzard se velmi snažil o protlačení C'Thuna do mety. Uvidíme, zda se mu to povedlo.

Darkshire Alchemist je skvělá karta, kterou velmi ocení zejména hráči arén, protože díky své raritě je na ni mnohem větší šance a heal sebe nebo miniona se vždy hodí.

Naproti tomu Power Word: Tentacles je spíše podprůměrnou kartou, která najde využití jen v případě, že bychom chtěli ochránit nějakého malého silného miniona, např. Branna Bronzebearda.



Naposledy upravil/a Tetrisek 23.04.2016 v 08:39:14.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

loveawake.ru 31.01.2022 09:01

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet