Karty, které se změnily #6

http://hsfan.tiscali.cz//pic/loga/hskarty

Zaprášená knihovna plná historie Hearthstone se pomalu vyprazdňuje, ale snad není důvod přestat vás zásobovat informacemi, dokud v ní nezůstanou jen prach a pavučiny. V dnešním díle pravidelného seriálu se můžete těšit hned na dvě povolání, mage a paladina, které doplní oblíbený Tirion Fordring a polozapomenutý Pint-Sized Summoner.

Legendárky

Tirion Fordring

Jedna z nejvýznamnějších postav datadisku Wrath of the Lich King se díky svému karetnímu zpracování už dlouho těší slávě v Hearthstone. Tirion Fordring se často objevuje na špici žebříčku classových legendárek a není těžké uvědomit si proč. Ale pokud se vrátíme v čase, narazíme na jinou verzi paladinské legendárky. A jak bylo během alphy běžné, ani na této kartě se Blizzard s card draw příliš neomezoval. Tirion vám ve své původní verzi dopomohl k jedné kartě za každého nepřátelského miniona na stole. To znamenalo, že v kombinaci s Divine Favor nebo Lay on Hands bylo velice obtížné paladina „vyhladovět“. To se nakonec změnilo a do bety už Tirion nastoupil s Ashbringerem v zásobě.

Classové karty

Paladin

Jak jsem už naznačil, výjimečně pro vás tentokrát rozpitvám hned dvě povolání. Prvním z nich bude paladin. A trochu překvapivě se mi nepodařilo vypátrat prakticky žádné úpravy, které paladin podstoupil. V kombinaci s Tirionem pouhopouhé tři, což dělá z paladina nejméně upravené povolání od alphy do současné doby.

Sword of Justice

Ta významnější změna se dotkla Sword of Justice. Efekt tohoto párátka se od změny aktivuje při vyvolání miniona a ne pouze při zahrání. To znamená nabuffování nejen tokenů, ale také Silver Hand Recruitů z paladinovy hero power.

Divine Favor

Miniaturní změna se pak dotkla Divine Favor. V zájmu o něco jednoduššího vyhladovění paladina na karty se cena zvedla na 3 mana krystaly.

Mage

Další na řadě je mage. Tady je situace zase úplně jiná. Jaina se dočkala podstatně většího počtu změn.

Vaporize a Mirror Entity

V první řadě secrety. Vaporize a Mirror Entity si někde hluboko v minulosti prohodili situace, za kterých se aktivují. Vaporize se tak více odlišilo od Snipe a Mirror Entity se posunulo z kategorie "k ničemu" do kategorie "použitelné".

Mana Costs

Pokud je něco, s čím Blizzard při úpravách mage nešetřil, je to stěhování mana krystalů na kartách. U Polymorphu, Cone of Cold, Blizzardu a Frost Novy se cena o jeden mana krystal zvedla, naopak Fireball a Frostbolt se jednoho mana krystalu z ceny zbavili.


A zbytek? Sorcerer’s Apprentice a Mana Wyrm se původně pyšnili nižším Attackem (-1), což tedy znamenalo, že Mana Wyrm začínal na boardu s nulou. Mirror Image původně stál 2 many a nabízel pouze 0/1 miniony, oproti nynějším 0/2.

Neutrální karty

Pint-Sized Summoner

Pokud jste sledovali videa z closed bety, po tom co padlo NDA, asi si pamatujete, že velice častý 2-drop jak v Aréně, tak v Play módu byl Pint-Sized Summoner. Zrychlený tep byl díky téhle kartě na denním pořádku. Aby taky ne, možnost zahrát následující kolo miniona o 2 mana krystaly levněji nebyla úplně vybalancovaná.

Navigace:

[1. díl] --- [2. díl] --- [3. díl]
[4. díl] --- [5. díl] --- [6. díl] --- [7. díl]



Naposledy upravil/a Glea'ar 30.05.2014 v 20:37:13.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet