Karty, které se změnily #5

http://hsfan.tiscali.cz//pic/loga/hskarty

Po týdnu se opět vrací seriál Karty, které se změnily. Tentokrát se na váš zájem třesou Edwin VanCleef, Captain Greenskin, Valeera Sanguinar se svou zásobou nepříjemných karet a nakonec milovník tacos Twilight Drake.

Legendárky

Edwin VanCleef

Proslulý stavebník a odborář se po jistém incidentu ve Stormwindu přemístil do stínů, kde osnoval svou pomstu. A to se přeneslo i do Hearthstone, kde se Edwin při vhození na stůl mohl pyšnit "neviditelností". Ve spojení s unikátním efektem šlo o kartu, která dala vzniknout prvním verzím Miracle decků, které v upravených podobách přežily až do dnešní doby, i když Edwin si prošel nerfem. O Stealth při velkém zátahu na roguea během closed bety přišel a musel se spokojit s prostým navýšením statů o +1/+1. To ho ale na rozdíl od stínů proti sově neochrání.

Captain Greenskin

Kapitán malého juggernauta, který patří VanCleefovi a jeho spiklencům, se původně se nestrachoval tahat karty z rukávu, kdykoliv jste se rozhodli vyřídit si to se soupeřem nebo jeho miniony pěkně přímo s pomocí vašeho hrdiny. Pak někoho napadlo, že by byl lepší nápad nahradit tento efekt za generický Battlecry, který dá vaší zbrani +1/+1. Opravdu netuším, co k tomu vývojáře vedlo, protože Greenskin s 4 životy stejně většinou do dalšího kola nepřežil a jenom shaman z něj dokázal vytěžit víc, jak jednu kartu. Asi se báli, že by si hráči mohli Greenskina ve skutečnosti nechávat a ne přeměňovat ho okamžitě na dust, kdykoliv se jim dostane do ruky jako teď.

Classové karty

Jakmile padlo NDA a internet začaly plnit záběry z closed bety, byla to právě Valeera, kdo likvidoval rankedy i arény zároveň. Není tedy divu, že Blizzard se s nerfováním nijak zvlášť neostýchal.

Defias Ringleader

Defias Ringleader a The Coin bylo snad nejobávanějším kombo, jaké kdy Hearthstone zažil. Zasévalo strach do srdcí soupeřů, pronásledovalo je v nočních můrách a dělalo tlačítko Concede lákavější než snahu hrát dál. Důvod byl prostý, ve hře neexistovala možnost, jak se Defias Ringleadera s jeho poskokem zbavit následující kolo. A v arénách to až příliš často znamenalo prakticky auto-win. Přišel neodvratný nerf, který snížil Health hlavního miniona o 1, a i když se zpočátku ozývaly hlasy, že je to málo, po nějaké době se projevilo, že o přešlap nešlo.

Fan of Knives

Blizzard nikdy nanešel cestu, jak udělat z Fan of Knives zajímavou alternativu pro Blade Flurry. Ve své první verzi si Fan of Knives držel RNG faktor, damage se pohyboval mezi 1-2. V lepším případě levnější Consecration, v horším dražší Arcane Explosion. Vládcem RNG je ale shaman, takže Fan of Knives musel ustoupit a začal dávat vždy jen 1 damage, ale s bonusem v podobě líznutím jedné karty a damage šel navíc i do hrdiny (jako kdyby v tom byl rozdíl), což se nakonec stejně vrátilo do původního stavu.

Conceal

Podobně jako předchozí karta, i Conceal se nějakou dobu plácal na souši. Původní verze, která dávala Stealth pouze pro jednoho miniona dlouho nevydržela a efekt se rozšířil na všechny miniony, i když tentokrát už pouze jen na následující kolo. Zároveň byl Conceal zlevněn na 0 many. To vydrželo neuvěřitelně dlouho (do dalšího patche), kdy se cena vrátila na původních 1 many.

Ostatní změny nemá smysl nějak sáhodlouze rozebírat. Shiv a Headcrack si vysloužili vyšší cenu, naopak Betrayal nižší. Blade Flurry začalo dávat damage i do nepřátelského hrdiny. Backstab už nelze použít na miniona s HP v červených číslech.

Neutrální karty

Twilight Drake

Kdysi dávno, během temných dob closed bety, kdy ještě spousta hráčů nechápala kritický význam Silence, byl Twilight Drake často nepříjemným zjevením. Tím sice zůstal částečně i dodnes (Handlockové určitě potvrdí), ale nemůže se rovnat s tím mladým drakem, který ještě neměl zubní protézu. Podobně jako se nyní minionovi navyšuje Health podle toho, kolik karet máte v ruce, dříve se tak navyšoval i Attack, a pokud jste zrovna neměli na ruce silence, tak šlo často o pořádný problém.

Navigace:

[1. díl] --- [2. díl] --- [3. díl] 
[4. díl] --- [5. díl] --- [6. díl] --- [7. díl]



Naposledy upravil/a Glea'ar 30.05.2014 v 20:33:24.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet