Hunter Deck Preview

http://hearthstone.cz//pic//clanky/hunter/hunterprev
V divočině daleko od civilizace je jako doma. Není pro něj žádným problémem obstarat si jídlo spolu se vším nezbytným, co potřebuje pro přežití. Rád vyhledává společnost svých zvířecích spojenců, kteří jsou mu nejen oporou v bitvách na život a na smrt, ale také věrnými přáteli při jeho nekonečných cestách napříč Azerothem. Věřím, že každý čtenář má již dávno jasno, o kom je řeč. Hunter je jedinou classou ve World of Warcraft, která dokáže efektivně využít střelných zbraní a ve spojení se širokou škálou zvířecích mazlíčků se v dobrých rukou může stát mocným hrdinou. Jakého huntera však pro nás Blizzard připravil v Hearthstone?

Hrdina

V případě lovců snad nemohl být zvolen známější a zkušenější zástupce tohoto povolání, než samotný beastmaster Rexxar. Napůl ork, napůl ogr, člen klanu Mok’Nathal z Outlandu a nyní dokonce šampion Hordy. Většina fanoušku série Warcraft jej jistě dobře zná z Warcraft III: The Frozen Throne, kde jsme dostali první možnost vžít se do role tohoto hrdiny a prostřednictvím jeho osoby pomoci Thrallovi s osidlováním Durotaru orky. Ve World of Warcraft dostal také svou roli. Mohli jsme jej zahlédnout při plnění série úkolů pro získání přístupu do Onyxia’s Lair. Objevil se i na Outlandu hledaje svého otce Leoroxxe, aby se s ním po dlouhých letech smířil, a poté těsně před příchodem Cataclysmu, kdy odhodlaně bránil Orgrimmar před invazí elementálů. Pokud se zajímáte detailněji o Rexxarův příběh, doporučuji si přečíst Mordecayův článek na stránkách WoWfan.cz: http://wowfan.cz//clanky/rexxar/1/

Hero Power

Zraní nepřátelského hrdinu za 2 životy, což se zdá být za cenu dvou mana krystalů poměrně obyčejné, jenže nenechte se mýlit. Tato schopnost se dá využít, i když má nepřítel miniony, kteří vás tauntují (tj. lákají vaši pozornost a za normálních okolností znemožňují útok na hrdinu). Tudíž můžete vašeho zdánlivě nedosažitelného oponenta s širokou škálou tankujících minionů nepříjemně překvapit.

Ability

Aneb přehled karet, jež vám dopomohou ke zničení vašeho nepřítele nebo kterými budete ničeni v případě, že se odhodláte čelit hunterovi jako nepříteli.

Free (základní karty v balíčku pro lovce):

Arcane Shot – Udělí poškození 2 životy za cenu jednoho mana krystalu. Nepříliš silná karta, která však může být velmi užitečná zejména ze začátku souboje. Tento druh střely je známý už z předchozích her s Warcraft tématikou. Multi-Shot – Zraní dva náhodně vybrané nepřátelské miniony za 3 body života. Cena této karty jsou 4 mana krystaly. Velmi silná a užitečná karta, kterou se vyplatí schovávat v ruce pro krizovou situaci. Nicméně mějte na paměti, že vám nikdo nezaručí zásah minionů, které jste opravdu chtěli zranit. Tracking – Klasické lovecké stopování, v Hearthstone umožňuje líznout tři karty z vašeho balíčku. Z těchto tří karet si vyberete jednu, vám nejmilejší, a tu si ponecháte v ruce, zbylé karty odhodíte. Užitečný spojenec při nedostatku karet, to vše v ceně jednoho mana krystalu. Houndmaster – Za 4 mana krystaly vyvoláte miniona se třemi životy a útokem hodnoty 4. Tento minion zároveň okamžitě zvýší útok a životy vámi vybraného zvířecího spojence (Beast) o 2 a přidá mu schopnost Taunt. Timber Wolf – Vlk, který se zapojí do bitvy za cenu jednoho mana krystalu s útočnou silou 1 a jedním životem. Po dobu, co je ve hře, obdrží všichni ostatní beast minioni na vašem stole bonus k útočné síle +1.

Common:

Animal Companion – vyvolá náhodného beast miniona z Rexxarových zvířecích spojenců za cenu tří mana krystalů. Starving Buzzard – kdykoliv povoláte Beast miniona, líznete si jednu kartu. Další ze způsobů, jak si opatřit pořádnou zásobu karet do ruky. To vše za pouhé 2 mana krystaly. Ptáček disponuje 2 body útoku a 1 životem. Hunter's Mark – sníží životy nepřátelského miniona na pouhý jeden bod. Jedna z nejmocnějších karet náležících hunterovi. Využívá se zejména ke zničení silných elitních minionů se širokou škálou životů. Nestojí vás žádnou manu! Tato karta by měla být v povinné výbavě všech ostřílených zálesáků. Tundra Rhino – 5 mana krystalů vám umožní povolat do hry mocného nosorožce z Northrendu s pěti životy a útokem 2. Po dobu, co je ve hře dává všem vašim beast minionům Charge (umožňuje vašim ostatním minionům útočit ve stejném kole, kdy byli zahráni). Kill Command – Karta vás stojí 3 mana krystaly. Udělí jednomu z nepřátel poškození 3 životy, v případě, že máte vyloženého beast miniona na stole, poškození se zvyšuje na 5. Další z útoků, který je nám znám z World of Warcraft. Explosive Trap – Tuto past můžete zahrát za 2 mana krystaly. Váš nepřítel o ní neví, protože je označena jako Secret, a v případě, že na vašeho hrdinu někdo zaútočí, past se okamžitě aktivuje a udělí všem nepřátelům zranění za 2 životy. Snipe – Když váš oponent přivolá nějakého miniona, hunter okamžitě reaguje a sebere mu 4 životy svým naprosto přesným zásahem. Použití této odstřelovací dovednosti vás přijde na 2 mana krystaly. Karta má rovněž označení Secret, tudíž váš nepřítel nemá ponětí, co jste si pro něj vůbec přichystali.
<img data-cke-saved-src="//pic//clanky/hunter/hmark.png" src="//pic//clanky/hunter/hmark.png" width="30%" height"30%="">

Rare:

Přehled některých běžných a vzácnějších karet, které můžete v decku hunterů najít. Savannah Highmane – Za 6 mana krystalů přivolá lva s pěti životy a útočnou silou 6. Pokud tento minion zemře, posledním výkřikem přivolá dvě hyeny s hodnotou životů i útoku 2. Jeden z nejlepších zvířecích spojenců charakteristických pro huntera. Explosive Shot - Do arzenálu výbušnin si hunter kromě Explosive Trap přibalil ještě Explosive Shot. Střela způsobí nejen 5 zranění do cílového miniona, ale výbuch je tak silný, že zasáhne i miniony v bezprostřední blízkosti cíle za 2 damage. Karta je to proto vhodná pro zbavení se nějaké větší obludy a zároveň vyčištění plochy od potěru, který se za ní schovává.

Legendární karta:

Jen pro hustodémonské krutory. King Krush – Už vás nebaví donekonečna si pohrávat s nepřátelským hrdinou? Tento mocný Devilsaur je jedním z prostředků, jak velmi rychle ukončit hru. Díky abilitě Charge jej můžete okamžitě využít bez čekání do dalšího tahu. Disponuje útočnou silou 8 a životy ve stejné hodnotě. Jeho přivolání vás však bude hodně stát. Devět mana krystalů je až příliš, tudíž je potřeba moudře zvážit, zda je vhodná doba pro užití této karty.

Decky

Face Hunter

Z etického hlediska bych tento deck nejspíše ani neměl zmiňovat, ovšem moje redaktorské povinosti tomu tak chcou. Tento balíček je znám již hodně dlouho a i přes snahu Blizzardu je stále velice silný. Strategie je jasná. Pvše co svítí zeleně látněte na hrací plochu a zaútočte do soupeře. Valná většina decků nápor Huntera neustojí a po několika kolech podlehne. ME GO FACE, ME NEVER TRADE! Decklist na základního Face huntera naleznete ZDE

Midrange Hunter

Midrange hunter je už poněkud méně "obdivovaný" komunitou. Důraz už se neklade na rychlé zničení soupeře, ale spíše na udržení kontroly nad plochou a postupného zničení soupeře. Velice silnou zbraní Midrange je například Savannah Highmane. Po jejím zahrání soupeř musí vynaložit obrovské usilí aby se jí zbavil a ve výsledku mnohdy prohraje hru. Decklist naleznete ZDE

Závěrem

Hunter zůstal tím, čím byl doposud. Ostrostřelec, kterého jen tak něco nezastaví. S rozsáhlým spektrem střel a ještě větší zásobou zvířecích minionů je plnohodnotným oponentem pro jakoukoliv jinou classu. Nepřátelé si musí dát pozor na jeho Secret karty, jež představují především pasti, jejichž aktivace může mít fatální následky. Neměl by být problém se chránit prostřednictvím tauntovacích minionů, pokud je nemá, může si je vytvořit kartou Houndmaster a jinými. Když se k němu konečně někdo dostane, tak za svou opovážlivost zaplatí tím, že uvízne v kostce ledu nebo způsobí výbuch, čímž zraní nebo dokonce zabije některé své vlastní miniony. Zaujal vás mocný lovčí Rexxar nebo je oproti jiným povoláním méně atraktivní? Podělte se o své názory s ostatními na našem fóru. Pro více informací o hunterovi a časté aktualizace doporučuji tyto stránky: http://hearthstone.gamepedia.com/Hunter.



Naposledy upravil/a Lakart 17.11.2015 v 11:40:13.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

RIKOG 03.09.2013 10:06

hunter mi nepríde až tak zaújimavy.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet