Hearthstone je na 75 milionech aktivních hráčů a chystá se…

Nikdo nemůže zpochybnit, že Hearthstone patří mezi nejúspěšnější a nejhranější karetní hry součastnosti. Tento fakt navíc pro všechny zaryté odpůrce dokládá sám Blizzard, který už minulý rok prozradil, že Hearthstone hraje aktivně přes 20 milionů hráčů. Co bylo minulý rok už však neplatí letos. Jeden insider z Activision Blizzard totiž vynesl pár nových informací týkajících se nejen Hearthstonu, ale třeba takového StarCraftu II: Legacy of the Void, který je údajně prý hotov a dočkat bychom se ho mohli někdy v druhém kvartálu tohoto roku.

Tento článek však nepíši kvůli StarCraftu, ale kvůli Hearthstonu. Podle nejmenovaného insidera se hráčská základna od minulého roku zvýšila mnohonásobně krát, a to z 20 milionů na rovných 75, což je až skoro k neuvěření. Tuto statistiku jistě podporuje skutečnost, že HS už vyšlo i na tabletech, kde si jistě našlo spoustu nových zájemců, kteří HS nikdy nezkusili. Když navíc ještě přihlédneme k tomu, že HS má v brzké době vyjít ještě na mobily, můžeme se za půl roku bavit o úplně jiném čísle, které by teoreticky mohlo přesáhnout třímístnou cifru.

U počtu hráčů však insider nezůstal a rozpovídal se i o novém datadisku. Ten, narozdíl od GvG, má být zaměřený více na PvE, takže čistě teoreticky bychom se měli dočkat něčeho na způsob kampaně Curse of Naxxramas. Datadisk by měl jinak vyjít někdy "soon", což může být stejně dobře za měsíc jako za dva.

Dále prý Blizzard experimentuje s hrou 2 v. 2, což by nejen osvěžilo hratelnost, ale bylo by zajímavé v tomto formátu sledovat i turnaje, které by podle mne byly více vypjatější a zajímavější. Bohužel se však s tímto systémem pouze experimentuje, takže kdo ví, jak to celé dopadne a zda-li se ve hře někdy vůbec ukáže.

Ke konci ještě pro jistotu dodám, že se jedná o informace od insidera, takže nejsou oficiální. Na druhou stranu vypadají vcelku věrohodně a není mnoho důvodů jim nevěřit. Přesto, než Blizzard toto vše oficiálně potvrdí, bych bral tyto zprávy s menší rezervou ;).



Naposledy upravil/a Jirasul 31.01.2015 v 20:16:05.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Dav6 31.01.2015 21:19

On je také rozdíl v tom vyzkoušelo si HS 75M lidí a hraje HS 75M lidí...

Jirasul 31.01.2015 20:16

pogasta
No, vždy jsem si myslel, že Blizzfan se snaží držet si vysokou úroveň a kvalitu článků. Bohužel po přečtení prvních dvou odstavců tohoto článku jsem hluboce zklamán.
Omlouváme se, jedná se o nového člena našeho týmu, který je ve zkuešební době. Za sebe slibuji, že se již nic takového nebude opakovat.

pogasta 31.01.2015 19:07

No, vždy jsem si myslel, že Blizzfan se snaží držet si vysokou úroveň a kvalitu článků. Bohužel po přečtení prvních dvou odstavců tohoto článku jsem hluboce zklamán.

KiroNet 31.01.2015 18:51

Tak jsem si to přečetl celé a je jích tam XY víc

KiroNet 31.01.2015 18:49

V článku je hrubka:

vynesl pár novích informacích týkajících se nejen Hearthstonu

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet