Hearthstone DeckGuide - Secret Mage (Un'goro)

  Secret Mage Hearthstone DeckGuide   

A právě rychlost a kompetitivnost patří mezi vlastnosti Secret mága, který se s ladderem rozhodně nepáře. Od úvodních fázích hry se snažíte stupňovat tlak na soupeře skrze miniony, mezi jejichž vlastnosti patří třeba prolíznutí náhodného Secretu, zahrání konkrétního Secretu zcela zdarma, zlevňování manacostu všech vašich spellů a tak dále. Právě Secrety tvoří páteř vašeho balíku, jelikož hrajete tuny minionů, které čerpají právě ze synergie s vašimi 3 manovými spelly. Secrety, pakliže je správně zahrajete, také kazí a otravují herní plán vašeho soupeře, kterého často donutíte dělat špatná rozhodnutí. Secret mág nepatří k nejtěžším ani nejdražším balíkům současné mety, pro rychlý climb je tedy ideální.

 

 

Karty:

 

Medievh's Valet:

Minion, který vyšle 3 body poškození libovolným směrem, pakliže máte nasazený aktivní Secret:
 

Primordial Glyph:

Nepostradatelný spell, který vám pomůže najít kouzlo vhodné do každé situace, navíc ho zlevní o 2 many, což přijde vhod.
 
 
 
 

 

Pyros:

Legendární minion, který se v případě smrti odebírá do vaší handy, jako silnější reinkarnace sebe sama.
 

Kirin Tor Mage:

Minion, který vám umožní zahrát libovolný Secret z ruky zdarma. Ideální pro tempo playe.
 
 
 
 

 

Kabal Crystal Runner:

5/5 minion, jehož mana cost stojí o 2 méně s každým zahraným Secretem z vaší strany.
 

Firelands Portal:

Dražší spell, který pošle 5 damage, kam si usmyslíte a navíc vyvolá na vaší straně hrací plochy náhodného miniona stojícího 5 many.
 
 
 
 

Strategie:

Celý váš herní plán se odvíjí od počátečního mulliganu. Do ruky vždy hledáte karty jako je Mana Wyrm, Arcanologist či Frostbolt nebo Sorcerers Apprentice. Vždy vám jde o vytvoření počátečního tlaku, tradeování soupeřových menších minionů a nalízání extra karet. Arcanologista vytáhne Secret z útrob vašeho decku rovnou do vaší ruky, Secrety pak do hry ládujte ideálně po zahrání Kirin Tor Mage, který umožní vynesení libovolného Secretu z ruky za 0 many. Counterspellem se snažte likvidovat důležité spelly vašeho soupeře (počkejte až z něj dostanete alespoň Coinu). Mirror Entity nepokládejte před tahem 3 nebo 4 - nedostalo by se vám silných minionů a tudíž velké value z vašeho Secretu. Secrety si na ruce podržte, pakliže je uvažujete kombinovat s Medivh's Valet. Kabal Crystal Runner vám poslouží jako velmi silný tempo minion v midgame, ideálně se snažte provádět value trady a zároveň tlačte nějaké to poškození do protivníkova hrdiny. Dostřelovat ho budete vašimi burst spelly, kterým v balíku hrajete nezanedbatelné množství. V nalézání skvělých odpovědí vám pomohou i Primordial Glyphy, které nesmí chybět v žádném z magičských balíků. No a pro zvrácení na první dojem ztracených her využijte služeb legendárního Yogg-Sarona.
 

Závěrem:

Secret mage momentálně patří k populárním balíkům, jejichž síla tkví v solidním tempu, counterování playů oponenta a přesvědčivém burstu, který si umí poradit téměř s každým typem balíku. Jeho levná pořizovací cena a jednoduchá herní strategie z něj dělají vhodný balík pro nenáročný climb.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet