Hearthstone DeckGuide - Jade Druid (KFT)

  Hearthstone    Druid    Jade   

Druid už posledních pár expanzí patřil mezi velmi silné classy, se kterými bylo nutné počítat při brázdění ladderu. Co se však stalo po spuštění nového rozšíření nemá obdoby. Malfurion (ve všech růných podobách) naprosto drtí ladder. A není se co divit, několik nových karet mezi které patří Spreading Plague či Ultimate Infestation prostě drtí či přímo rozbíjí meta game. A právě zmíněné karty si našly cestu i do zaběhlého Jade Druida. Gadgetzan Auctioneer přenechal své místo novému 10-manovému spellu, který patří k nejsilnějším epickým kartám ve hře. 5 armorů, proliz 5 karet, 5 bodů poškození a 5/5 Ghoul na stůl - to zní proste ultimátně. Druid je prostě mašina na zabíjení ať už jde o Kolentovu Taunt verzi, nepříjemné Token Aggro či zajeté Jade decky.

 

Karty:

 

Spreading Plague:

"Unleash the Scarabs", které vám na hrací plochu vyčaruje tolik 1/5 Scarabů s Tauntem, aby byl dorovnán počet soupeřových minionů na boardu.
 

Nourish:

Spell, který dříve sloužil výhradně jako extra proliz - po příchodu Ultimate Infestation ho však mnohem častěji využijete jako extra rampení.
 
 
 

 

Yogg:

Starý bůh jehož cílem je především otáčení prohraných partií, ukradení tempa soupeři a další šílené věci, které si jen dovedete představit.
 

Ultimate Infestation:

OP karta, která nesmí chybět v žádném druidovi - pakliže dumáte nad tím, kterou kartu craftit - rozhodně byste měli svůj dust směrovat sem. A to rovnou dvakrát.
 
 
 

Strategie:

Strategie u Jade Druida se výrazně neproměnila - v prvé řadě vám půjde o "narampení" many, tak abyste do hry dostávali vaše dražší karty. Od samotné early game chcete rozvíjet vaše Jade Golemy - prostě stará ohraná písnička. Velkého posílení se Jade Druidovi však dostalo díky kartě Spreading Plague, která je dokonalou pojistkou proti agresivním deckům - nové "Unleash the Scarabs" vám prostě koupí několik tahů navíc, což v konečném důsledku může znamenat naprosté otočení celého průběhu partie. Další velkou "swing" kartou je Ultimate Infestation, která je noční můrou snad každého protivníka Druida - value tohoto spellu je prostě ultimátní. Jade Druida poráží snad jen špatný mulligan, nevhodné řetězení karet či Skulking Gheist, který umí likvidovat 1-manové Jade Idoly a tedy i lategame tohoto balíku.
 

Závěrem:

Jade Druid je bezesporu tier 1 deckem, se kterým určitě utrhnete několik ranků na ladderu. Na své cestě však budete potkávat také hlavně Druidy. Doufejme tedy, že se meta co nejdříve promění - jinak budeme muset Hearthstone přejmenovat na Druidstone a čekat na další expanzi.


AAECAZICBK6rAumsApS9AsrDAg1AX/4BxAbkCLS7Asu8As+8At2+AvnAAsnHAqDNAofOAgA=

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sebastian 22.08.2017 20:28

Tyhle op decky jsou náhodou super. Není lepší pocit, než když tohle porazíš s control deckem Jinak Jade druida jsem hrál taky, v Gadgetzanu. A stačilo

Kubo1337 21.08.2017 18:26

Neviem ako vy ale ja ho zakaždým porazím s upraveným secret medivh mágom ale máte pravdu je to broken ale zase na druhej strane jade idol by mal odrotovať do Hall od Fame

Krakensov 21.08.2017 19:11

Jade idol rotuje, ale nie do Hall of Fame, ale normálne do Wildu budúci rok, ako súčasť Gadgetzanu

Igi 22.08.2017 07:27

@Krakensov

jenže to je až za půl roku a jade druid si podle mě výrazně koleduje o nějakou restrikci, takže stát se může cokoliv a to už teď :-)

Frajda#2225 22.08.2017 17:35

Prosim hoď se printscreen z dnesja,jakej mas rank,kdyz porazis kazdyho...

dacds 20.08.2017 19:43

Je nutný ten Yog? Možná Doomsayer místo něho by byl taky zajímavý

ejpon 20.08.2017 21:46

Již po několikáté zde ukazují Yogga jakožto pick do Jade Druida. Je to snad nejhorší pick, co si můžeš vybrat... Riskuješ tím ztrátu celé hry, kterou by jsi lehce mohl vyhrát obrovskými miniony za 1 manu. Ne, Yogg není potřeba.

dacds 21.08.2017 05:15

@ejpon
Díky, mně i ten Tar příjde zbytečný místo něho možná ten new hero?
Mi příjde , že ten new hero tam chybí prostě

Igi 21.08.2017 12:55

Yogg tam není abys tu vyhrál, ale abys ji neprohrál :-)

dacds 21.08.2017 14:33

@Igi
Většinou s tímto deckem máš board v pořádku a když hraješ proti aggro decku ten yog je tam zbytečný.
Proto je tam lepší třeba doomsayer ,protože získáš tempo.
A ten Tar mi tam příjde zbytečný, protože podle mě 3-drop tam není potřeba a místo toho ten new hero je tam důležitější

Pepino83 21.08.2017 14:51

Ja tam mam misto Yoga Mediva a myslim, ze ta synergie s Nourish, Swipe, Spreading plague a hlavne s Ultimate infestation je super.

Frajda#2225 20.08.2017 17:31

Takze Ulrimate Infestation spravna cena: 5 karet=5*1.5 + 5/5 minion = 4 + 5 dmg kamkoli..omg nejmin 3.5 = 15 a to jen epic a navic u druida...wtf lol

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet