Hearthstone DeckGuide - Midrange Hunter (Un'goro)

  Midrange Hunter    Un'goro   
Midrange Hunter není nic nového pod sluncem, jde o profláknutý balík, který víceméně s každým rozšířením dostane do vínku pár nových karet, lehce poupraví gameplay, ale v zásadě se drží pořád těch samých zásad. Tempo, efektivní tradeování a SMORC. V současné metě obohatily Midrange Huntera karty, jako Scavenging Hyena, která čerpá sílu z úmrtí vlastních Beast minionů, dále Rat Pack čí Infested Wolf nebo Alleycat pro spawnování extra beastů atd. Tyto karty vám zajistí solidní board, se kterým budete schopni řešit lecjaké situace. Dávejte pozor jen na nepřátelské AoE spelly, Midrange Hunter neumí doplnit ruku jinak než přes topdecky, nechávejte si proto nějaké ty karty na handě a do all-inu choďte jen pokud budete čmuchat potenciální lethal v nadcházejících kolech nebo pokud vám nezbude jiná volba. Herní strategie je víceméně přímočará. Likvidace soupeře je vaší top prioritou, k tomu vám slouží samozřejmě vaše hero power a třeba Kill Commandy, pomocí kterých jste schopni dostřelit nahlodaného oponenta. Pakliže soupeř udrří vaší agresi a stabilizuje hru nebo rovnou vyléčí vlastního hrdinu, partie je téměř jistě prohraná.
 

 

Karty: 

 

Alleycat:

Ideální 1-drop, který vám na board vyšle dvě 1/1 Beasty k následnému buffování, tradeování, či pushování.
 

Jeweled Macaw:

Alternativa za nějaký ten proliz, kdy při třoše štěstí do ruky dostanete vhodného ačkoliv náhodného Beasta.
 
 
 

 

Hungry Crab:

Beast, který vyniká v požírání murlocků. Proti paladinům jednoznačný MVP.
 

Golakka Crawler:

Další krabík, který se vyžívá v likvidaci Pirate Warriorů, všech druhů Rogun i třeba takového Token Druida.
 
 
 
 

 

Crackling Razormaw:

Velmi dobrý 2-drop, který je schopný Adaptovat vámi vybraného Beasta.
 

Deadly Shot:

Přímě/nepřímý removal spell, který umí zatočit s velkými nepřátelskými miniony, Tauntery a tak podobně.

 


Strategie:

Hunter musí umět dobře mulliganovat. 1-drop a 2-drop by neměl chybět v žádné počáteční ruce. Jde vám především o tempo a následně Beast synergie, pomocí kterých budete schopni hlodat soupeřův "health-pool" od samého začátku partie. Alleycat do Crackling Razormawa, Animal Companionu a Houndmastera bude patřit mezi vaše nejpovedenější starty. Samozřejmě, že pro různé match-upy budete chtít upředňostňovat jiné miniony - proti Hunterům chcete ideálně začínat jako první, pokládat Alleycatu, díky níž budete schopni v ideálním případě v následujícím tahu boostit vaší Hyenu, co to jenom půjde. Pro soupeřícího Huntera pak bude velmi těžké vypořádat se s vaším velkým minionem v rámce early game. Proti Rogunám, Druidům či Warriorům budete tvrdě mulliganovat pro kraba - Golakka Crawler je kartou, která na druhém tahu umí rozhodnout hru. To samé platí pro Hungry Craba v zápasech proti Paladinům. Utilizování vašich beastů, jejich adaptování či buffování je jedna z vašich nejlepších win kondicí. Deathrattle schopnosti vašich potvor navíc zajišťují nějakou tu rezistenci na soupeřovi AoE cleary, nechávejte proto vaše Kindly Grandmother ve formě 1/1 babiček, které čekají na svou likvidaci. Užívejte chytře vaše Burst spelly stejně jako durabilitu vaší zbraně a snažte se spamowat hero power, co nejčastěji to půjde - s tímto receptem by vám měl Midrange Hunter vybojovat solidní rank. 
 

Závěrem:

Midrange Hunter patří ke stálicím téměř každé mety. Jedná se o relativně stabilní deck, který umí přinést dobré výsledky v relativně krátkém čase.
 

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Frajda#2225 19.06.2017 13:13

Hunter nemá životaschopný deck v metě. Jakmile dostanu Huntera, Druida (token) nebo mága (burn, secret), tak o vítězství mě může připravit jen tragický mull.

Frajda#2225 19.06.2017 13:14

s Q warriorem.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet