Hearthstone DeckGuide - Jade Elemental Shaman (Un'goro)

  DeckGuide    Elemental    Shaman   

Jade Elemental Shaman je hybridním balíkem, který se opírá o to nejlepší z Jade a Elemental synergií. Skvělou kombinaci těchto dvou balíků umožnilo "povýšení" Jade Spirit mezi Elemental miniony - nezdá se to jako bůhvíjak důležitá změna. Nicméně právě zařazení tohoto miniona umožnilo Shamanovi čerpat sílu jak z navazujících elementálských tahů, tak i rozmnožování Jade Golemů. Mezi veledůležitou kartu vašeho decku dále patří Spirit Echo, který umožní všem přátelským minionům navrátit se do vaší ruky ihned po jejich smrti. Battlecry karty tedy naleznou opakované uplatnění - zásobování vaší ruky skrze Stonehill Defendera, Servant of Kalimos či rozvíjení boardu přes Jade borce bude velmi jednoduché. Agresivní přístup se vám často nemusí vyplácet. Spoléhejte především na čištění hrací plochy a získávání maximální value z vašich minionů. 

 

 

Karty:

 

Devolve:

Plošné znehodnocení nabuffovaných minionů přijde vhod jak proti aggro deckům, tak i controlním balíkům.
 

Spirit Echo:

Zálohovat, zálohovat, zálohovat - právě to budete chtít dělat s vašimi value miniony.
 
 
 
 

 

Jade Spirit:

Elementál, který navíc rozvíjí Jade Golemy, je klíčovou kartou, která dala vzniknout tomuto hybrid decku.
 

Servant of Kalimos:

Solidní minion, který vám umožní vybrat si elementála dle libosti - tedy doufejte, Discover umí být nevyzpytatelný.
 
 
 

 

Aya:

Když Jade deck, tak jednoznačně Aya, která patří mezi nejotravnější 6-dropy vůbec.
 

Kalimos:

A když už hrajete Elemental Shamana, tak musíte samozřejmě využít i síly Kalimose, který nabízí odpověď do každé situace.
 
 
 
 

Strategie:

Efektivní využívání vašich zdrojů k tradeování boardu a následnému pushování poškození patří mezi vaše primární cíle. Univerzalita balíku je dobrá věc - žádá ale dobré rozmýšlení několika nadcházejících tahů. Developování většího boardu a množení Jade Golemů může vést k přetržení řetězu elementálských synergií, což nemusí být snadné obnovit (přeci jen nehrajete čistě elementálský balík). Plánování tahů a tzv. ropeování by mělo patřit do povinné výbavy pro hráče tohoto balíku - synergií a vzájemných komb se zde nachází spousta. Váš největší AoE clear Volcano budete chtít často kombinovat s následných zahráním Thing from Below, pro převzetí iniciativy na hrací ploše. Late game budete chtít situovat hlavně kolem maximálního využití Spirit Echa. Agresivní balíky budete krotit skrze vaše Taunt miniony, solidní řádku AoE spellů a nějaké ty léčivé schopnosti vašich minionů. Proti controlům bude vaší největší silou právě řetěž elementálů, které budete tah za tahem vypouštět na board a samozřejmě rozvoj Jade Golemů, které budete stackovat třeba skrze využití Spirit Echa.
 

Závěr:

Jade Elemental Shaman patří mezi kontrolnější typy balíků, jimž je potřeba věnovat nějaký čas a trpělivost pro vychytání ideální strategie. Vynést vám však mohou vysoký winrate a velké množství scénářů, podle nichž budete odehrávat jednotlivé partie. Tenhle deck se jen tak neohraje.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet