Hearthstone DeckGuide - Aggro Finja Paladin (MSoG)

  MrDyDuska    DeckGuide    Hearthstone   

Ne, nejde o žádný clickbait. Agresivní Finja Paladin vážně velmi dobře čelí ostatním rychlým a neúprosným balíkům, jako jsou všichni ti Pirate Warrioři společně s Jade Šamany na ladderu. Je to především jeho rychlostí, se kterou dokáže během prvním několika málo kol zaplavit celý board levnými, leč v mnoha případech naboostěnými miniony. Explozivní start partie je pak paladin schopen díky několika velmi silným proliz kartám v pohodě udržet i skrze celou midgame. No a lategame? Ve většině případů uvidíte spíše concede než desátou manu rýsující se ve vašem manapoolu. Jasně, ne vždy to půjde hladce, ale piráti, šamani a druidové pocítí sílu agresivního Finja Paladina. 

 

 

Karty:

 

Smuggler's Run:

Buff všech minionů na ruce za 1 manu vám poskytne solidní prostor pro manévrování s vašimi mrňavými miniony do early game.
 

Dragon Egg:

Core karta balíku, ideální cíl vašich buffů. Přeci jen tohle vejce je líhní 2/1 dráčků.
 
 
 
 

 

Divine Favor:

Naprosto nutný proliz, který vám dolíže prázdnou ruku už na tahu 3 nebo 4.
 

Finja:

Jestliže chcete skvěle cyklit karty ve vašem decku a na board dostat téměř zadarmo silné murlocky, Finja je tím pravým ořechovým.
 
 
 
 

Strategie:

Vždy chcete do úvodní handy co možná nejvíc 1-dropů - to z toho důvodu, abyste mohli ihned tvořit tlak na boardu a dostávat hodnotnější a silnější miniony v následujících kolech. Vaše malé miniony také buffujte, pořádně naboostěný Dragon Egg vám bude dávat neuvěřitelnou value, to samé platí i o vašcich Charge minionech či potvorách s Divine Shieldem. Pomocí Keeper of Uldaman se budete ve většině případů snažit boostit právě nějakého z vašich slabších minionů. Hlavním silákem vašeho balíku pak bude nenápadný Finja, který se postará o to, aby se armáda vašich murloců dostala z útrob balíku rovnou na board. V takových situacích pak budete mít k udělení fatálního poškození vážně blízko. Karty opravdu točte, prolizu nabízí balík víc než dost a nic nezamrzí tolik jako nevytáhnout téměř žádnou value z vašich Divine Favor. Tradujte pouze efektivně, hrajete agresivní balík, takže vždy zvažte, jestli vám Smorc strategie nepřinese více užitku než likvidace některého ze soupeřových minionů. Ve své podstatě hrajete takový All-in deck, který má soupeře porazit co možná nejrychleji.
 

Replacementy:

Pakliže nemáte na murločí variantu tohoto balíku, nahraďte Finju a oba Murloc Warleadery legendárním Leeroyem, druhým Argent Horseriderem a skvělým Wickerflamem Burnbristlem. Jasně, co se týče dustu, moc si nepomůžete, ale skvělé a silné karty kvůli funkčnosti decku prostě potřebujete.
 

Závěrem:

Aggro Finja Paladin je velmi zajímavým balíkem, který alespoň trochu pumpuje téměř mrtvou classu, které je na ladderu v současné metě asi tolik, jako je na polích šafránu. Pro všechny příznivce rytířů s kladivem jde o balík, který musí nutně vyzkoušet.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Mortenegra 15.03.2017 10:50

Tak tenhle balík se mi dost líbí. Na Casual 6 výher ze 7 her, ale nepotkal jsem žádný moc klasický balík. Jdu zkusit Ranked.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet