Gnomeregan Engineers

Mechanický Mage

Prvním v řadě nově vzniklých decků je mech Mage. Tradičního mága je netřeba si představovat. V minulosti se tato classa zaměřovala převážně na agresivní verzi nebo na takzvaný "freeze". Tato verze se podobá první zmiňované s tím rozdílem, že valná většina karet byla nahrazena jinými (mech). Pokud tedy čekáte od mága všelijaká kouzla a čáry, budete bohužel zklamáni. V balíčku jsou totiž až na dva Frostbolty a Firebally samí mechaničtí "ChugaChuga" minioni.

 

>>> Ukázat balíček <<<

 

Obecně

Balíček je složen z mechanických minionů, kterými budete soupeře neustále bušit. Nechybí klasické Mech kousky jako Mechwarper, Annoy-o-Tron a Piloted Shredder, přičemž všemu dodává takzvaný šmrnc class karty typu Goblin Blastmage a Snowchugger. Deck jsem sám vyzkoušel a interakce mechanických minionů je vskutku úžasná. Například zmiňovaný Goblin Blastmage dokáže vyčistit plochu a zároveň sám udělit dosti velké zranění. Ale tím největším tahounem celého balíčku je Mechwarper. Tento malý klučík za dvě many zlevňuje mechanické miniony o jednu manu podobně jako Pint-Size Summoner, ale na rozdíl od druhé zmiňované karty má o jeden život navíc, čímž se stává opravdu hratelným! Je pravdou, že často se soupeř warpera zbaví hned další kolo, pokud tak ovšem neučiní, opravdu hodně rychle zaplníte board miniony. Často se stává, že soupeř zastaví tlak těsně před smrtí a tehdy nastává čas pro Fireball a Frostbolt

 

Mulligan

Na počáteční ruce si budete chtít připravit levné miniony. Nejlepšími kombinacemi je například Cogmaster s následným Annoy-o-Tron nebo Mechwarper s libovolným mechem.

 

Průběh hry

Pokud jste fanoušky rychlých aggro balíčků, nebude vám tento deck dělat problémy. Jde totiž o klasiku. Vykládáte miniony, mlátíte do soupeře a sem tam uklidíte na stole. Poslední zmiňovaný "úklid" je důležitý hlavně v okamžiku, kdy je na stole například Goblin Blastmage, Mechwarper či Dr. Boom. Tyto karty jsou totiž pro udržení tempa klíčové a nechcete je soupeři dát zadarmo. Jelikož se jedná o mech balík, často se vám v ruce objeví karty zvané "Spare Parts". S těmito kartami je dobré vyčkávat do nejvhodnějšího okamžiku, protože takový Goblin Blastmage vrácený do ruky, Dr. Boom ve stealthu nebo  Mechwarper se čtyřmi životy je úplně jiné kafe!

 

Tipy a triky

  • Než vyložíte Mechwarper, je občas dobré vyložit méně cenného miniona, který otestuje, zda je váš soupeř schopný vypořádat se s ním. Pokud ne...welcome to the jungle!
  • Annoy-o-Tron nemusíte nutně vykládat na board ihned. Je dobré si nechat takového miniona na ochranu jiných, důležitějších.
  • Fireball a Frostbolt se většinou používají na "dodělání" soupeře. Neostýchejte se je ale použít na vytvoření board controlu.
  • Spare Parts využívejte jen v nejpříhodnějších situacích a nesnažte se je zahrát za každou cenu.

 

Shrnutí

Levný a účinný balíček, který vás dokáže rychle katapultovat na vysoký rank, ne-li do legend ranku. Je to jeden z mých zatím nejoblíbenějších decků hlavně proto, protože dokáže vyhrát i ve zdánlivě nevyhratelných situacích. Pokud nevlastníte legendárku Dr. Boom, nebojte se do decku plácnout jednoho mechanického miniona navíc.

 

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet